ΛΕΣΧΗ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΩΝ ΚΑΙ ΙΕΡΟΛΟΧΙΤΩΝ 

   Η ΛΕΣΧΗ - ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ - ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ - ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ - ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ - ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΕΛΟΥΣ - ΜΕΛΕΤΕΣ-ΕΡΕΥΝΕΣ - ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΛΚΙ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΦΟΡΟΥΜ ΛΚΙ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΕΣΧΗΣ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΩΝ ΚΑΙ ΙΕΡΟΛΟΧΙΤΩΝ


• Το έτος 2020, η Λέσχη μας συμπληρώνει 40 έτη υπάρξεως και λειτουργίας στα πλαίσια του σκοπού και των μέσων προς επίτευξή του, όπως αναγράφονται στο καταστατικό μας. Η Λέσχη θα επιδιώξει να σηματοδοτήσει την επέτειο αυτή με κάποιες ιδιαίτερες εκδηλώσεις ή/και διαφοροποίηση στην διεξαγωγή ήδη υφισταμένων.

• Ενδεικτικά και όχι περιοριστικά αναφέρονται η κατασκευή στον Δήμο Παπάγου-Χολαργού λιτού μαρμάρινου μνημείου στον χώρο του πάρκου Παπάγου, προς τιμήν των Δυνάμεων Καταδρομών και των επιχειρήσεών τους στην Κύπρο 1964-1974 και η ίδρυση τράπεζας αίματος σε συνεργασία με υφιστάμενη για τις Ειδικές Δυνάμεις.

• Η πρώτη επετειακή και συμβολική/σημειολογική εκδήλωση θα είναι η Ετήσια συνεστίαση με την κοπή της Βασιλόπιτας, η οποία θα λάβει χώρα την 9η Φεβρουαρίου, μεσημέρι Κυριακής, στην Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΛΑΕΔ) στο Σαρόγλειο Μέγαρο, η οποία και θα ενισχύσει τους διαρκώς βελτιούμενους δεσμούς με το ενεργό τμήμα του Στρατού. Κατά την διάρκειά της και στα πλαίσια των αναφερομένων επετειακών εκδηλώσεων της 40ετίας, θα γίνει επίδοση αναμνηστικών μεταλλίων και διπλωμάτων στους πολεμιστές-μέλη της Λέσχης για την προσφορά τους προς το Έθνος κατά τις: Επιχειρήσεις Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στον Ελλαδικό χερσαίο κορμό και Κρήτη 1940-41, στην Β. Αφρική και Μέση Ανατολή 1942-43, στην Ιταλία 1944, στο Αρχιπέλαγος 1943-45. Επιχειρήσεις 1946-49. Επιχειρήσεις Κορέας 1950-55. Επιχειρήσεις Κύπρου 1964-1974. Αναμνηστικά διπλώματα θα επιδοθούν ομοίως και στις οικογένειες των πολεμιστών που δεν βρίσκονται πλέον ανάμεσά μας. Πρέπει να είμαστε όλοι εκεί με την ζωντανή ιστορία των Ειδικών Δυνάμεων.

• Η Λέσχη μας όπως είναι γνωστό διαθέτει περιορισμένους πόρους και αποθεματικό, θα καταβάλλει όμως συνεχώς προσπάθεια ώστε να προσδώσει μια ξεχωριστή χροιά στο έτος 2020. Η βοήθεια όλων μας, είτε υλική, είτε με δημιουργική σκέψη-προτάσεις, είτε ακόμα και με την φυσική παρουσία των μελών στις επετειακές και όχι μόνο εκδηλώσεις, ιδιαίτερα των πρεσβυτέρων, η οποία, επαυξάνοντας το κύρος της Λέσχης δημιουργεί επί πλέον κίνητρο, έρεισμα και παραδειγματισμό προς τους νεώτερους, άρα είναι κεφαλαιώδους σημασίας.

Ταξχος ε.α Τζιάκης ΙωάννηςΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΛΕΣΧΗΣ 15-30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019

15 ΣΕΠ: Μητρόπολη-ΜΑΣ
Την 15 Σεπ πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, από την Ομοσπονδία Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος (ΟΠΣΕ) σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, η οποία προσεκάλεσε την Λέσχη. Η εκδήλωση περιελάμβανε επιμνημόσυνη δέηση στον Καθεδρικό Ναό της Αθήνας και δέηση στο μνημείο του Εθνοιερομάρτυρα Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, Την Λέσχη εκπροσώπησε ο Εφ. Λχίας Τουρναβίτης, ο οποίος κατέθεσε στέφανο.

15 ΣΕΠ: Στρδο ΓΕΕΘΑ-ΣΕΑΝ
Την 15 Σεπ ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Αθηνών γιόρτασε την μνήμη του Προστάτη των Εφέδρων Αξιωματικών Αγίου Νικήτα, με λειτουργία στον Ι. Ν. Παντάνασσας (εντός του στρατοπέδου ΓΕΕΘΑ). Την Λέσχη εκπροσώπησε ο Εφ. Ανθλγός Φιλόσοφος Γεώργιος.

21-24 ΣΕΠ: Ρίμινι-ΠΣ ΠΕΣΜΑΡΙ
Την 21-24 Σεπ έλαβε χώρα η ετήσια εκδήλωση η οποία οργανώνεται από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Πολεμιστών Εκστρατευτικών Σωμάτων Μέσης Ανατολής Ριμινιτών-Ιερολοχιτων (ΠΣ ΠΕΣΜΑΡΙ) σε συνεργασία με το ΥΕΘΑ στο Ρίμινι της Ιταλίας σε ανάμνηση των επιχειρήσεων της ΙΙΙης Ελληνικής Ορεινής Ταξιαρχίας το 1944.

Από πλευράς Λέσχης συμμετείχαν ο Σχης ε.α. κ. Πλάτων Συναδινός, ο οποίος πολέμησε στο Ρίμινι, ο Ανχης ε.α. κ. Βασίλειος Μαντασάς και η κυρία Αναστασία Ραψομανίκη-Παπαδοπούλου, επίτιμο μέλος μας. Στην κύρια εκδήλωση της 22 Σεπ παρέστη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Η ΔΕΠΑΘΑ επέδωσε αναμνηστικά στους πολεμιστές.

22 ΣΕΠ: Θερμοπύλες
Την 22 Σεπ, αντιπροσωπευτική ομάδα της Λέσχης με επί κεφαλής τον Εφ. Λχία Κουτσέγκο Γεώργιο, συμμετείχε στην ετήσια εκδήλωση στις Θερμοπύλες «Λεωνίδα Τρόπαιο», η οποία εκτός άλλων περιλαμβάνει πορεία 22 χλμ. Η ομάδα της Λέσχης συμμετείχε στο αθλητικό σκέλος με φόρτο.24 ΣΕΠ:
Εξόδιος ακολουθία του Υπτγου ε.α. Σαβράμη Ευαγγέλου, από το νεκροταφείο Παπάγου. Την Λέσχη εκπροσώπησε ο Πρόεδρος του ΔΣ, o Εφ. Ανθλγός Φιλόσοφος και άλλα μέλη μας. Διακεκριμένος μεταξύ των παρόντων, ο συμμαθητής του Τχης ε.α. Δακανάλης Κίμων.

22 και 29 ΣΕΠ: Κύπρος
Ετελέσθησαν στην Κύπρο, η ετήσια εκδήλωση την οποίαν διοργανώνει η 33 ΜΚ και ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Εφέδρων Καταδρομέων (ΠΣΕΚ) αντίστοιχα, στο στρατόπεδο της 33 ΜΚ, προς τιμήν των Καταδρομέων που συμμετείχαν και απωλέσθησαν κατά τις επιχειρήσεις εναντίον των Τούρκων το 1974. Την Λέσχη εκπροσώπησαν μέλη μας Αξιωματικοί ε.α. και Έφεδροι Καταδρομείς, πολεμιστές όλων των Κυπριακών Μοιρών Καταδρομών του 1974 και οι σύζυγοι των αειμνήστων Διοικητών της 33 ΜΚ και της Α΄ ΜΚ.

29 ΣΕΠ: Αιμοδοσία
Την 29 Σεπ έλαβε χώρα στο Νοσοκομείο «Σωτηρία» η πρώτη πιλοτική αιμοδοσία μελών της Λέσχης σε συνεργασία και με την υποστήριξη της Τράπεζας αίματος «Δημήτρης Βλων» με σκοπό την εξαγωγή συμπερασμάτων επιβιωσιμότητας και λειτουργικότητας της προς ίδρυση Τράπεζας αίματος της Λέσχης μας. Σκέψη μας είναι, η Λέσχη Καταδρομέων και Ιερολοχιτών (ΛΚΙ) να γίνει ο αιματολογικός φορέας όλων των Καταδρομών σε επίπεδο συλλόγων αλλά και των εν ενεργεία και αποστρατεία στελεχών και κληρωτών.ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΙΜΑΤΟΣ ΛΕΣΧΗΣ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΩΝ ΚΑΙ ΙΕΡΟΛΟΧΙΤΩΝ (ΛΚΙ)

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΔΣ 19 ΜΑΡ 19.
«Η εθελοντική συμμετοχή και η προσφορά των νέων μελών σε παροχή υποστήριξης προς την κοινωνία στην περίπτωση μειζόνων καταστροφών και η αρωγή σε έρευνες αγνοουμένων σε δύσβατες ή θαλάσσιες περιοχές, είναι ένας τομέας που θα πρέπει να επιδιωχθεί η παρουσία μας.
Η ενεργοποίηση της τράπεζας αίματος θα είναι σημαντικό βήμα αλληλοβοηθείας, αλλά χρειάζεται απαραίτητα την συμμετοχή των νεώτερων μελών, όπως ασφαλώς και των μελών των οικογενειών και του συγγενικού περιβάλλοντός μας. Δυστυχώς, το αίμα δεν φυτρώνει σε δέντρα.»

ΜΗΝΥΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΟΥ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΙΜΑΤΟΣ
Σκέψη μας είναι, η Λέσχη Καταδρομέων και Ιερολοχιτών (ΛΚΙ) να γίνει ο αιματολογικός φορέας όλων των Καταδρομών σε επίπεδο συλλόγων αλλά και των εν ενεργεία και αποστρατεία στελεχών και κληρωτών. Οι κατευθύνσεις και η γνώση υπάρχουν. Ο τρόπος που θα εφαρμοσθούν, είναι αυτός που θα καθορίσει την επιτυχία της προσπάθειας.
Η αλήθεια είναι πως η ΛΚΙ είναι άγνωστη στα νέα παιδιά των καταδρομών. Έχει την δυνατότητα μέσω τέτοιων πετυχημένων ενεργειών να μπορέσει να εκσυγχρονιστεί, να αναταθεί και να γίνει βιώσιμη στο μέλλον και πιο προσιτή.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Στα πλαίσια ανάπτυξης των δραστηριοτήτων της Λέσχης μας, αποφασίσαμε την προσπάθεια ίδρυσης Τράπεζας Αίματος.
Σκοπός της δημιουργίας της, είναι τα μέλη μας και οι οικογένειές τους να μπορούν να καλύπτουν άμεσα την όποια αιματολογική ανάγκη τους με ευκολία και πιστότητα.
Προϋπόθεση για την επιτυχία του εγχειρήματός μας είναι η ύπαρξη ικανού αποθεματικού. Τρόπος επίτευξης αυτού είναι αρχικά μία με δύο πιλοτικές αιμοδοσίες για την ικανή συλλογή των πρώτων μονάδων.
Για την περαιτέρω ανάπτυξη της Τράπεζας ετήσιες επαναλαμβανόμενες αιμοδοσίες με στήριξη και συμμετοχή συλλόγων και φορέων με την κοινή μας καταδρομική μήτρα.
Δέσμευση μας, η διαχείριση να διεκπεραιώνει άμεσα κάθε αιματολογική κάλυψη των δοτών της αλλά και να διαθέτει το αιματολογικό πλεόνασμα της, βάσει κανονισμού, για τους πάσχοντες συνανθρώπους μας και το κοινό καλό.
Το όμαιμο ως συστατικό στοιχείο του Έθνους, μετουσιώνεται σε σκοπό και έργο της Λέσχης μας.

Η ΠΡΩΤΗ ΠΙΛΟΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΘΑ ΛΑΒΕΙ ΧΩΡΑ ΤΗΝ 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019 ΚΑΙ ΑΠΟ 09.00 ΩΡΑΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΣΩΤΗΡΙΑ» ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΙΜΑΤΟΣ «ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΛΩΝ».
ΟΣΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΛΗ ΜΑΣ ΑΔΥΝΑΤΟΥΝ ΛΟΓΩ ΗΛΙΚΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ ΑΙΜΟΔΟΤΕΣ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΕΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ, Η ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ ΗΘΙΚΟ ΕΡΕΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΩΤΕΡΟΥΣ.


10 Σεπτεμβρίου 2019

Ταξχος ε.α Τζιάκης Ιωάννης
Πρόεδρος ΔΣ ΛΚΙΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΛΕΣΧΗΣ 01-14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019

1 ΣΕΠ:
Ο εορτασμός των επετειακών εκδηλώσεων για τους πεσόντες σε Γράμμο και Βίτσι (επίσημος εορτασμός) έλαβε χώρα την 01 Σεπτεμβρίου με διοργανώτρια αρχή την ΕΑΑΣ και τα τοπικά Παραρτήματα.

Η Λέσχη Καταδρομέων και Ιερολοχιτών η οποία έχει στις τάξεις των μελών της Αξιωματικούς και Καταδρομείς οι οποίοι ως στελέχη των ΛΟΚ και των Μοιρών Καταδρομών πολέμησαν ηρωικά κατά το διάστημα 1947-1949 από την Πελοπόννησο μέχρι τον Γράμμο αποτελώντας την αιχμή του δόρατος στις επιχειρήσεις βάθους του Ελληνικού Στρατού και συνέβαλαν αποφασιστικά στην τελικά νικηφόρα έκβαση του αγώνα του Έθνους επί των ξενοκίνητων ανταρτών στο Βίτσι και Γράμμο την 29 Αυγούστου 1949, εκπροσωπήθηκε στο Βίτσι από τον Ιερολοχίτη και Καταδρομέα αειθαλή Στρατηγό ε.α. Κόρκα, τον Αντγο ε.α. Συναδινό, τον Ανχη ε.α. Μουρούτσο, τους εφέδρους Καταδρομείς-Αλεξιπτωτιστές Πανταζή και Ζαμπιάκη, ο οποίος κατέθεσε στέφανο και άλλα μέλη μας.

Στον Ιερό χώρο παρευρέθησαν και άλλα εν εφεδρεία στελέχη και οπλίτες των Ειδικών Δυνάμεων που δεν είναι μέλη της Λέσχης.

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΙΟΥΛΙΟΥ 2019

13 Ιουλ 2α ΜΑΛ Συγκέντρωση παλαιών καταδρομέων-αλεξιπτωτιστών στο Στρδο «Κ. ΣΕΕΜΑΝ» για την 8η ετήσια συνάντηση. Παράλληλα έλαβε χώρα το ετήσιο μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως όλων των πεσόντων εν υπηρεσία αλεξιπτωτιστών.

Το ΔΣ της Λέσχης εκπροσωπήθηκε από τον Γεν. Γραμματέα, Ανχη ε.α. Κομπόρη Πέτρο και από μεγάλο αριθμό μελών στελεχών και καταδρομέων.

19 Ιουλ Α’ ΜΑΚ Ετήσια επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των πεσόντων 29 Αξκών- Καταδρομέων και 4 Πιλότων της ΠΑ, οι οποίοι την νύχτα 21/22 Ιουλίου συμμετείχαν στην επιχείρηση αερομεταφοράς «ΝΙΚΗ» του συγκροτήματος της Α’ Μοίρας Καταδρομών ενισχυμένης από τμήμα της Γ’ Μοίρας Αμφιβίων Καταδρομών και στην συνέχεια συμμετείχαν στις επιχειρήσεις στην Κύπρο, αποτρέποντας την κατάληψη του Α/Δ (Αττίλας 1) και της κυκλώσεως και αποκοπής της Λευκωσίας (Αττίλας 2).

Το Στρδο της Α’ ΜΑΚ, η οποία αποτελεί την συνέχεια της Α’ ΜΚ, μετά την επιστροφή της στην Κρήτη από την Κύπρο, όπου έδρασε ως 35 ΜΚ και μετασταθμεύσεως στη Ρόδο και Κω το 1975, μετασχηματισθείσης σε αμφίβια, έλαβε το 2018 μετά τον θάνατο του αειμνήστου Δκτού της Α’ ΜΚ, Ταξχου ε.α. Παπαμελετίου, προς τιμήν του την σημερινή του σύνθετη ονομασία.

Η Λέσχη εκπροσωπήθηκε από τον Επίτιμο Α/ΓΕΣ, Στρατηγό .ε.α. Τσέλιο Αθανάσιο κα άλλα μέλη της, ενώ ο Σύνδεσμος Εφέδρων Καταδρομέων και Ιερολοχιτών Ρόδου παρέστη με το πλείστον των μελών του.

20 Ιουλ 19

Α. ΜΝΗΜΕΙΟ ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΚΥΠΡΟΥ (ΑΛΣΟΣ ΣΤΡΑΤΟΥ-ΚΑΤΕΧΑΚΗ).
Ετήσια επιμνημόσυνη δέηση υπέρ πεσόντων στην Κύπρο κατά τις επιχειρήσεις του 1974, παρουσία του Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας, αντιπροσωπείας των Ενόπλων Δυνάμεων και Κυπριακών οργανώσεων αγωνιστών.
Η Λέσχη εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο του ΔΣ, Ταξχο ε.α. Τζιάκη Ιωάννη, ενώ παρέστησαν μέλη του ΔΣ του Συνδέσμου Ελλήνων Βατραχανθρώπων.

Β. ΚΑΘΕΔΡΙΚΟΣ ΝΑΟΣ ΑΘΗΝΩΝ - ΜΝΗΜΕΙΟ ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ. Ετήσιο Αρχιερατικό μνημόσυνο υπέρ πεσόντων στην Κύπρο κατά τις επιχειρήσεις του 1974, παρουσία του Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας, αντιπροσωπείας των Ενόπλων Δυνάμεων και Κυπριακών οργανώσεων αγωνιστών.
Η Λέσχη εκπροσωπήθηκε από τον Γενικό Γραμματέα του ΔΣ, Ανχη ε.α. Κομπόρη Πέτρο, ενώ παρέστησαν μέλη του ΔΣ του Συνδέσμου Ελλήνων Βατραχανθρώπων. Στέφανος κατετέθη από τον Σύλλογο «Κομάντος-74»

Γ. ΤΥΜΒΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΤΙΣΣΑΣ (ΚΥΠΡΟΣ) Επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των πεσόντων αξιωματικών και οπλιτών κατά την τουρκική εισβολή στον Τύμβο Μακεδονίτισσας στην Κύπρο, παρουσία και του Έλληνα ΥΕΘΑ, κατά την διάρκεια της πρώτης επίσημης επίσκεψής του στην Κύπρο.
Η Λέσχη εκπροσωπήθηκε από τον Αντιπρόεδρο του ΔΣ, Υπτγο ε.α. Γιάγκου Γιάγκο.Ο Τύμβος ανακατασκευάστηκε εν μέρει μετά τις ανασκαφές για την εκταφή, εύρεση και ταυτοποίηση οστών των Καταδρομέων και των συντριμμιών του Α/Φ ΝΟΡΑΤΛΑΣ που καταρρίφθηκε την Ν 21/22 Ιουλ 74 κατά την φάση της προσεγγίσεως στο Α/Δ μεταφέροντας προσωπικό του συγκροτήματος της Α΄ ΜΚ (λεπτομέρειες σε προηγούμενη δημοσίευση για την Α’ ΜΑΚ) από την Ελλάδα.

Μετά την ανακατασκευή, σε ανάμνηση της επιχειρήσεως, τοποθετήθηκε και Α/Φ ΝΟΡΑΤΛΑΣ, το οποίο μεταφέρθηκε από Ελλάδα και συναρμολογήθηκε επί τόπου.

28 Ιουλ 1η ΜΑΛ. Μνημόσυνο στο Μάλεμε για τους πεσόντες Καταδρομείς του αερομεταφερθέντος Συγκροτήματος της Α’ Μοίρας Καταδρομών (Α’ ΜΚ και τμήμα της Γ ΜΑΚ) και Αεροπόρους του 1974.

Την 28 Ιουλίου 2019, 45 χρόνια μετά τη θυσία των Καταδρομέων και των Αεροπόρων στη μαρτυρική Κύπρο, στο καθιερωμένο ετήσιο μνημόσυνο που πραγματοποιήθηκε στο στρατόπεδο της 1ης ΜΑΛ τιμήθηκε η μνήμη των 33 πεσόντων (4 Αεροπόρων και 29 Καταδρομέων).Ο Διοικητής της Ι ΜΠ κατέθεσε στέφανο ως εκπρόσωπος του ΓΕΣ, εκ μέρους της στρατιωτικής ηγεσίας. Παρέστησαν οι Δκτές της 1ης ΤΑΞ ΚΔ-ΑΛ, Vης Α/Μ ΤΑΞ, ΠΒΚ και αντιπροσωπείες από τοπικές πολιτικές και στρατιωτικές αρχές.

Η τελετή περιελάμβανε προσκλητήριο πεσόντων, ομιλία του Διοικητού της Μοίρας, κατάθεση στεφάνων στο μνημείο και την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου, τον οποίο έψαλλαν και οι Καταδρομείς σκορπώντας ρίγη συγκίνησης στους παρευρισκόμενους.

Ο σύλλογος «Κομάντος – 74» ο οποίος απαρτίζεται από το προσωπικό που υπηρετούσε στην Α΄ ΜΚ το 1974 και συμμετείχε στην επιχείρηση «ΝΙΚΗ», στον οποίον διετέθη Α/Φ C-130 για αυθημερόν μεταφορά από Ελευσίνα στη Σούδα, προσέφερε στην Λέσχη Καταδρομέων και Ιερολοχιτών αριθμό θέσεων για συμμετοχή στο τελετουργικό της ημέρας. Η Λέσχη εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρο, μέλη του ΔΣ και άλλα μέλη της, αριθμός των οποίων είναι και μέλη του συλλόγου «Κομάντος – 74».Στη συνέχεια της κύριας εκδηλώσεως και σύμφωνα με το πρόγραμμα του συλλόγου «Κομάντος – 74» πραγματοποιήθηκε μετάβαση στο «Καθίδρυμα Άγιος Ραφαήλ» στις Καλύβες Αποκορώνου, όπου τελέσθηκε μνημόσυνο και κατάθεση στεφάνων στο εκεί μνημείο για τους πεσόντες Ήρωες και παρατέθηκε κρητικό γεύμα στην αντιπροσωπεία. Τις απογευματινές ώρες το πρόγραμμα περιέλαβε επίσκεψη στους τάφους των Βενιζέλων.ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΛΕΣΧΗΣ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΩΝ ΚΑΙ ΙΕΡΟΛΟΧΙΤΩΝ ΣΤΗ ΝΗΣΟ ΣΥΡΟ

Την 23 Ιουνίου οργανώθηκε από την Λέσχη, λόγω μη λειτουργίας του παραρτήματος ΕΑΑΣ Κυκλάδων, η ετήσια εκδήλωση στη νήσο Σύρο, προς τιμήν των πεσόντων Ιερολοχιτών στο Αιγαίο. Η Λέσχη ανέλαβε για πρώτη φορά την συγκεκριμένη εκδήλωση, η οποία περιέλαβε επιμνημόσυνη δέηση στον Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Ιερού Λόχου.

Το ΔΣ εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο ο οποίος κατέθεσε στέφανο, τον Αντιπρόεδρο και τον Εφ. Λχία Παπαδάκη με καθήκοντα τελετάρχου.

Παρέστησαν και άλλα μέλη μας, από Αττική και τοπικά διαμένοντες, όπως επίσης και οι προσκεκλημένοι από τις πολιτικές και στρατιωτικές αρχές της νήσου και οι κ.κ. Πρόεδροι της ΕΑΑΣ και του ΠΣ ΕΣ ΜΑ Ριμινιτών-Ιερολοχιτών.

Τον συντονισμό με τις τοπικές αρχές είχε αναλάβει ο Αντγος ε.α. κ. Πατιαλιάκας Κων/νος, τελευταίος Πρόεδρος του τοπικού παραρτήματος της ΕΑΑΣ.


Μέλη του ΔΣ, αντιπροσωπεία της Λέσχης και ο Πρόεδρος ΠΣ ΕΣ ΜΑ ΡΙ.


Κατάθεση στεφάνου Λέσχης Καταδρομέων και Ιερολοχιτών.


Μνημείο Ιερού Λόχου μπροστά στο κτίριο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.ΕΤΗΣΙΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΣΤΟ ΚΑΒΟΥΡΙ ΚΑΙ ΣΤΗ ΡΕΝΤΙΝΑ

• Την 9 Ιουνίου, έλαβε χώρα η επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των πεσόντων Καταδρομέων στους Ιερούς αγώνες του Έθνους. το οποίο διοργανώνει η Διεύθυνση Ειδικών Δυνάμεων σε ετήσια βάση στο Μνημείο των ΛΟΚ στο Καβούρι, όπως επίσης και στην Ρεντίνα, στην έδρα της 1ης ΤΑΞ ΚΔ-ΑΛ.• Η Λέσχη εκπροσωπήθηκε στο Καβούρι από το Διοικητικό της Συμβούλιο και πλήθος μελών που συνόδευσαν το λάβαρό της.

Για μια ακόμα φορά, στον χώρο του μεγαλοπρεπούς Μνημείου, συγκεντρώθηκαν αποτείνοντας φόρο τιμής στους αθάνατους νεκρούς μας παλαιοί πολεμιστές του Ιερού Λόχου, των ΛΟΚ και των Μοιρών Καταδρομών, οι οποίοι έλαβαν μέρος στις επιχειρήσεις από το 1942 μέχρι το 1974, όπου τους κάλεσε η Πατρίδα, πλαισιωμένοι από εν ενεργεία και εν αποστρατεία και εφεδρεία στελέχη και καταδρομείς, ενσαρκώνοντας και αποδεικνύοντας την κοινή μήτρα και το λίκνο των Καταδρομέων.

Η ομιλία του Στρατηγού Δντού ΓΕΣ/ΔΕΔ (παρατίθεται αυτούσια) κάλυψε και ξεδίπλωσε με λίγα και σεμνά λόγια το μεγαλείο και τον συμβολισμό της ημέρας και της ιστορίας της.

Η παρουσία και ο σύντομος χαιρετισμός του κ. Α/ΓΕΣ, κατέδειξε την εμπιστοσύνη της στρατιωτικής ηγεσίας προς τις Μονάδες μας.ΟΜΙΛΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΓΕΣ/ΔΕΔ
ΣΤΗΝ ΕΤΗΣΙΑ ΕΠΙΜΝΗΜΟΣΥΝΗ ΔΕΗΣΗ
ΥΠΕΡ ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΩΝ

ΠΡΟΗΓΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΦΩΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΕΛΕΤΟΥΡΓΙΚΟΥ.

Πιστοί στο χρέος μας συγκεντρωθήκαμε, όπως κάθε χρόνο, στον ιερό αυτό χώρο για να αποτίσουμε φόρο τιμής σε εκείνους τους άριστους πολεμιστές, ταγούς του «Ή ΤΑΝ Ή ΕΠΙ ΤΑΣ» που προσέφεραν «Υπέρ Πατρίδος» το υπέρτατο αγαθό, τη ζωή τους, «πιστοί τοις κείνων ρήμασι».
Συγκεντρωθήκαμε εδώ για να καταθέσουμε την ευγνωμοσύνη μας στις οικογένειές τους που γαλούχησαν ήρωες και τους αφιέρωσαν στην Πατρίδα μας, την Ελλάδα, μια χώρα υπερήφανη και γενναία, κοιτίδα του παγκόσμιου πολιτισμού.
Βρεθήκαμε εδώ για να μνημονεύσουμε αυτούς που δημιούργησαν τον θρύλο του Έλληνα ΛΟΚατζή και το πνεύμα των Ελληνικών Ειδικών Δυνάμεων, οι ηρωικές πράξεις και τα κατορθώματα των οποίων τους κατέστησαν ιστορικούς συνεχιστές της καταδρομικής ψυχής του Έλληνα, από τον Δούρειο Ίππο του Οδυσσέα ως και τις επιχειρήσεις των Μονάδων Καταδρομών στην Κύπρο μας.
Ήρωες Ιερολοχίτες και Καταδρομείς,
Σας ευχαριστούμε για τις υπηρεσίες σας προς την Πατρίδα και το Έθνος.
Πέσατε μαχόμενοι, δείχνοντάς μας τον δρόμο του καθήκοντος, της τιμής και του χρέους.
Υποκλινόμαστε ευλαβικά μπροστά σας, υποσχόμενοι ότι θα διατηρήσουμε ακέραια τα ιδανικά για το μεγαλείο της Πατρίδας, πιστοί στις παρακαταθήκες που μας κληροδοτήσατε.
Δεν σας ξεχνούμε. Αντλούμε θάρρος, τόλμη και δύναμη από εσάς.
Προετοιμαζόμαστε με συνέπεια, υπομονή και επιμονή, σκληρή και ρεαλιστική εκπαίδευση και δηλώνουμε έτοιμοι ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ για την Πατρίδα. Να είστε σίγουροι ότι όσοι μας επιβουλεύονται, θα μας βρουν μπροστά τους σε χρόνο και τόπο που δεν το περιμένουν και θα τους αντιμετωπίσουμε με πνεύμα νικητή, με την τόλμη και το θάρρος του Έλληνα ΛΟΚατζή, όπως εσείς μας διδάξατε.
Αθάνατοι ήρωες,
Στέψτε το βλέμμα σας από ψηλά στους άξιους συνεχιστές σας, τους νέους Καταδρομείς, Αλεξιπτωτιστές και Πεζοναύτες. Είναι η νέα γενιά μαχητών, κοινωνοί των αξιών σας, πρόθυμοι και δυνατοί, με μέγιστη σωματική και ψυχική αντοχή, υψηλό μαχητικό φρόνημα και στρατιωτική συνείδηση, που αποτελεί το καλύτερο εχέγγυο για την επιτυχή εκπλήρωση της αποστολής μας. Με την απόλυτη πειθαρχία και το υψηλό ηθικό τους, θέτουν σύγχρονα πρότυπα και έχουν καταστήσει επάξια εαυτούς πρεσβευτές των Ειδικών Δυνάμεων και του Στρατού Ξηράς, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, όπου έχουν κερδίσει την εκτίμηση και το σεβασμό φίλων και συμμάχων.
Κυρίες και Κύριοι,
Επιτρέψτε μου στο σημείο αυτό, να επικαλεστώ τα λόγια του ιδρυτή μας, Υπτγου Ανδρέα Καλίνσκη:
«ΚΑΙ ΑΝ ΠΟΤΕ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ ΑΥΤΟΙ Ή ΟΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΝΑ ΠΕΙΡΑΞΟΥΝ ΠΑΛΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ, ΠΕΣΤΕ ΤΟ ΑΠΟ ΤΩΡΑ, ΒΡΟΝΤΟΦΩΝΑΞΤΕ ΤΟ ΠΑΝΤΟΥ! ΝΑ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΟΛΟΙ, ΕΧΘΡΟΙ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ! ΘΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ! ΘΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΠΕΙΣΜΑ. ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΜΠΟΥΣ, ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ, ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΚΡΟΓΙΑΛΙΑ! ΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ, ΩΣ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΝΙΚΗ. Η ΝΙΚΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΔΙΚΗ ΜΑΣ. ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΓΙΑΤΙ ΟΣΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ, Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΤΕ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ».
Κύριε Αρχηγέ,
Όντας υπερήφανος για το προσωπικό των Ειδικών Δυνάμεων και το έργο το οποίο επιτελείται σήμερα, θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι οι άνδρες και οι γυναίκες των Ελληνικών Ειδικών Δυνάμεων του Στρατού Ξηράς, συνεχίζοντας την ιστορική μας διαδρομή και κρατώντας τις σημαίες μας πάντα ψηλά, με υψηλό ηθικό, πάθος, αυταπάρνηση και αυτοθυσία, αποτελούν άξιους συνεχιστές των προγενεστέρων τους και έχουν πάντοτε ως σκοπό τους τη διατήρηση της εδαφικής ακεραιότητας και εθνικής ανεξαρτησίας της Πατρίδας μας.
Σας ευχαριστώ θερμά!

Υποστράτηγος Παπαδόπουλος Ευάγγελος


ΣΥΝΤΟΜΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΕΙΟΥ:

Τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου έγιναν το 1953, όταν Διοικητής των Δυνάμεων Καταδρομών ήταν ο αείμνηστος Υποστράτηγος Ανδρέας Καλίνσκης, από τον Βασιλέα Παύλο Α’.ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΤΗΣ ΕΡΤ

http://www.avarchive.gr/portal/digitalview.jsp?get_ac_id=2493
(στο 3’ 43’’)
Κείμενο ρεπορτάζ, 30 Απριλίου 1953: Στο Στρατόπεδο των Δυνάμεων Καταδρομών στη Βουλιαγμένη προσέρχονται ο Πρωθυπουργός Αλέξανδρος Παπάγος με τη σύζυγό του Μαρία Παπάγου, ο Βασιλιάς Παύλος, η Βασίλισσα Φρειδερίκη και άλλοι επίσημοι για τα αποκαλυπτήρια του μνημείου πεσόντων των Λόχων Ορεινών Καταδρομών (ΛΟΚ). Ο Βασιλιάς Παύλος πραγματοποιεί τα αποκαλυπτήρια του μνημείου, στο οποίο και καταθέτει στεφάνι. Ακολουθεί παρέλαση των ανδρών των ΛΟΚ ενώπιον του Βασιλιά Παύλου και των υπολοίπων επισήμων.ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΓΙΑ ΘΕΡΙΝΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

Λειτουργία γραφείων κατά την θερινή περίοδο:
• Από 15 Ιουν-31 Ιουλ, κάθε Τετάρτη 09.00-12.00.
• Από 01 Αυγ-15 Σεπ δεν θα λειτουργήσει.

Ενημέρωση μελών ΛΚΙ θα γίνεται μέσω των ηλεκτρονικών μέσων (Ιστοσελίδα και e-mails).

ΓΙΑ ΤΥΧΟΝ ΕΚΤΑΚΤΑ ΣΥΜΒΑΝΤΑ Ή ΕΠΕΙΓΟΥΣΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ gengrammateasleschis@gmail.com Ή ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΠΡΟΕΔΡΟΥ 6932601616.ΕΠΙΜΝΗΜΟΣΥΝΗ ΔΕΗΣΗ ΥΠΕΡ ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΩΝ

Επισυνάπτεται το πρόγραμμα της τελετής

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΕΛΕΤΗΣΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΡΟΥ

Οι εκδηλώσεις στη Νήσο Σύρο, που τελούνται κάθε χρόνο προς τιμήν των πεσόντων Ιερολοχιτών στο Αιγαίο, μετά την διακοπή λειτουργίας του Παραρτήματος ΕΑΑΣ Νομού Κυκλάδων, θα οργανωθούν για το 2019 με μέριμνα της Λέσχης.

Η αντιπροσωπεία της Λέσχης Καταδρομέων και Ιερολοχιτών θα ακολουθήσει λιτό πρόγραμμα εκδηλώσεων, εντός των περιορισμένων δυνατοτήτων της Λέσχης και της, λόγω μετεκλογικής και εποχιακής περιόδου, πολλαπλότητας εκδηλώσεων οι οποίες είναι προγραμματισμένες από την Περιφέρεια και τον Δήμο, σε συνεργασία με τον τελευταίο διατελέσαντα Πρόεδρο του τοπικού παραρτήματος, Αντγο ε.α. κ. Πατιαλιάκα Κων/νο (Τηλ 6974437609, 22810-84808, patialiakas1evros@gmail.com).

Κυριακή 23 10.30 Ιουνίου 2019.
Δοξολογία Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου - Κατάθεση στεφάνων Μνημείο Ιερού Λόχου


Η Λέσχη θα εκπροσωπηθεί από τον Ιερολοχίτη Στρατηγό κ. Κωνσταντίνο Κόρκα και αριθμό μελών, σύμφωνα με τις δηλώσεις επιθυμίας τους.

Λόγω της δυσκολίας εξευρέσεως καταλλήλων χώρων για ομιλία, αλλά και διαθεσίμων δωματίων σε ξενοδοχεία με εγγύτητα στους χώρους (εκκλησία και μνημείο) η όλη εκδήλωση έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να μπορεί να εκτελεσθεί αυθημερόν με ακτοπλοϊκή μετακίνηση. Δρομολόγια/τιμές παρατίθενται παρακάτω.

Όσοι επιθυμούν, για λόγους μεγαλύτερης ανέσεως, μπορούν να επιλέξουν οποιαδήποτε δρομολόγια αφίξεως την προηγουμένη (με αντίστοιχη επιβάρυνση μιας διανυκτερεύσεως σε ξενοδοχείο) και αναχωρήσεως, τα οποία πλαισιώνουν χρονικά την εκδήλωση.

Σχετικά με αεροπορικά εισιτήρια αυτή την στιγμή δεν υπάρχουν για αυθημερόν μετακίνηση και το κόστος είναι περί τα 200€, στα οποία θα πρέπει να συνυπολογισθεί αναγκαστικά και διανυκτέρευση.

Όσα μέλη ενδιαφέρονται θα πρέπει να οργανώσουν κατ΄ ιδίαν τα θέματα μετακινήσεως, διαμονής και διατροφής, ενημερώνοντας την Λέσχη για την μέσω αυτής κοινοποίηση στον τοπικό σύνδεσμό μας, ώστε να γίνουν οι όποιοι δυνατοί συντονισμοί και ομαδοποιήσεις κινήσεων από και προς λιμάνι ή/και αεροδρόμιο και αντίστοιχους χώρους τελετών.

Παρακαλούμε για ενημέρωση της Λέσχης για την περίπτωση συμμετοχής και αριθμό ατόμων το αργότερο μέχρι 07 Ιουνίου ως εξής:
• ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ (ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ, ΟΧΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ),
• ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΔΙΑΜΟΝΗΣ,
• ΜΕΣΟΝ ΚΙΝΗΣΕΩΣ (ΑΕΡΟΣΚΆΦΟΣ Ή ΠΛΟΙΟ) ΜΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: ΕΤΑΙΡΙΑ//ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ, ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ/ΩΡΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΑΦΙΞΗΣ ΣΤΗ ΣΥΡΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΑ

Επικοινωνία:
ΓΡΑΦΕΙΑ ΛΕΣΧΗΣ: Τηλ. 2103235907, FAX 2103213534, e-mail: info.contactlki@gmail.com.
ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: gengrammateasleschis@gmail.com.

Εκ μέρους του ΔΣ

Ταξχος ε.α Τζιάκης ΙωάννηςΣΥΝΗΜΜΕΝΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΩΝ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 22-ΕΠΑΝΟΔΟΣ 23 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019


ΑΥΘΗΜΕΡΟΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ-ΕΠΑΝΟΔΟΣ 23 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΛΕΣΧΗΣ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΩΝ ΚΑΙ ΙΕΡΟΛΟΧΙΤΩΝ

• Την 19 Μαρτίου, η Λέσχη εκπροσωπήθηκε από τον Στρατηγό Κόρκα και το ΔΣ από τον Ανθλγό Φιλόσοφο στην εκδήλωση της ΕΑΑΣ για την Εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου στο Πολεμικό Μουσείο. Ομοίως, την 23 και 25 Μαρτίου, εκπροσωπήθηκε στις αντίστοιχες εκδηλώσεις Δήμου Παπάγου-Χολαργού, από τον Ανθλγό Φιλόσοφο.

• Την 31 Μαρτίου, η Λέσχη εκπροσωπήθηκε από τον Στρατηγό Κόρκα, στην επέτειο της μάχης του Λιτοχώρου. όπου έλαβε χώρα τελετή υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των Χωροφυλάκων και Στρατιωτών που έπεσαν υπέρ Πατρίδος στον Σταθμό Χωροφυλακής. (30 Μαρτίου 1946) και η οποία οργανώθηκε από την ΕΑΑΣ.

• Την 31 Μαρτίου, η Λέσχη εκπροσωπήθηκε από τον Γενικό Γραμματέα στις εκδηλώσεις για την Εθνική επέτειο της Κύπρου, οι οποίες οργανώθηκαν από την Κυπριακή Πρεσβεία και περιέλαβαν δοξολογία στην Μητρόπολη και κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο Αγνώστου Στρατιώτη.

• Την 1 Απριλίου, η Λέσχη εκπροσωπήθηκε από τον Αντιπρόεδρο, σε αντίστοιχες εορταστικές εκδηλώσεις στην Λευκωσία.

• Την 7 Απριλίου, η Λέσχη εκπροσωπήθηκε από τον Στρατηγό Κόρκα στις εκδηλώσεις για την μάχη των οχυρών (Ρούπελ) που οργάνωσε η ΕΑΑΣ, για την επέτειο της γερμανικής επίθεσης της 6ης Απριλίου 1941.

• 14 Απριλίου, η Λέσχη εκπροσωπήθηκε από τον Ανθλγό Φιλόσοφο στις εκδηλώσεις της Επετείου της Γενοκτονίας των Αρμένιων, μετά από πρόσκληση της Περιφέρειας στο Πολεμικό Μουσείο.

• 28 Απριλίου. Εθιμοτυπική επίσκεψη προέδρου ΔΣ στην 13η ΔΕΕ και ενημέρωση για δραστηριότητες της Λέσχης.

• Την 6 Μαΐου η Λέσχη εκπροσωπήθηκε από τον Αντιπρόεδρο, στην εκδήλωση του Συνδέσμου Καταδρομέων και Ιερολοχιτών Μακεδονίας, σχετική με την γεωστρατηγική κατάσταση στα νότια Βαλκάνια.

• Την 8 Μαΐου, η Λέσχη συμμετείχε με αποστολή 9 μελών της στον εορτασμό της 74ης επετείου παράδοσης Δωδεκανήσων από τους Γερμανούς, η οποία τελέσθηκε στη Σύμη. Το 1945, ο Γερμανός Στρατηγός Otto Wagener διοικητής των δυνάμεων του άξονος στο Νοτιο-ανατολικό Αιγαίο, υπέγραψε στη Σύμη την παράδοση της Δωδεκανήσου στους νικητές Συμμάχους. Την Ελλάδα εκπροσώπησε τότε ο Διοικητής του Ιερού Λόχου, Σχης Χριστόδουλος Τσιγάντες. Τις εκδηλώσεις οργανώνει ο Δήμος Σύμης. Μετά την δοξολογία και την επετειακή ομιλία, στο Μνημείο του ιερού Λόχου στη Σύμη έγιναν καταθέσεις στεφάνων από τον Στρατηγό Κόρκα για τον Ιερό Λόχο και τον Ανχη Πεππέ για την Λέσχη. Επακολούθησε παρέλαση και λοιπές εορταστικές εκδηλώσεις.• Την 9 Μαΐου στη Ρόδο, όπου συμμετείχε από πλευράς Λέσχης η ίδια αποστολή, στις εορταστικές εκδηλώσεις για την λήξη του Β’ ΠΠ, μετά την δοξολογία έγινε κατάθεση στεφάνου στο μνημείο του Ιερού Λόχου. Η 95 ΑΔΤΕ, ο Σύνδεσμος Εφέδρων Καταδρομέων και Ιερολοχιτών Ρόδου και ο Δήμος Σύμης, παρείχαν την αναγκαία υποστήριξη

• Την 9 Μαΐου στη Αθήνα, για τις εορταστικές εκδηλώσεις για την λήξη του Β’ ΠΠ, τις οποίες οργάνωσε η Περιφέρεια, έγινε δοξολογία στη Μητρόπολη και κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο Αγνώστου Στρατιώτη από τον Αντιπρόεδρο της Λέσχης.

• Την 14 Μαΐου, ο Στγός Κόρκας, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο και τον Έφορο αθλητικών δραστηριοτήτων της Λέσχης, Ανχη Δημητρόπουλο, πραγματοποίησε ομιλία στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, σχετική με την συμμετοχή της Σχολής στις επιχειρήσεις στην Κρήτη (1941) και γενικά για την συμμετοχή της Ελλάδος στις επιχειρήσεις 1940-49.• Την 19 Μαΐου, η Λέσχη εκπροσωπήθηκε από τον Αντιπρόεδρο και τον Ανθλγό Φιλόσοφο στις εκδηλώσεις της Επετείου της Γενοκτονίας Ελλήνων του Πόντου μετά από πρόσκληση της Περιφέρειας στην Μητρόπολη και το Μνημείο Αγνώστου Στρατιώτη.ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΑΧΗΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

Οι εκδηλώσεις για την 78η επέτειο της Μάχης της Κρήτης θα λάβουν χώρα κατά το διάστημα από 17-21 Μαΐου 2019.

Οι εκδηλώσεις προγραμματίζονται από την Περιφέρεια (περιφερειακή ενότητα) και οργανώνονται με μέριμνα των αρμοδίων Δήμων, σύμφωνα με το συνημμένο περιληπτικό πρόγραμμα.

Η αντιπροσωπεία της Λέσχης Καταδρομέων και Ιερολοχιτών ακολουθεί το πρόγραμμα εκδηλώσεων, όπως έχει ρυθμιστεί, σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές αυτοδιοίκησης ή/και ενδεχομένως και όπου και εάν είναι δυνατόν τις στρατιωτικές.

Η Λέσχη θα εκπροσωπηθεί από αριθμό μελών, σύμφωνα με τις δηλώσεις επιθυμίας τους.

Όσα μέλη ενδιαφέρονται θα πρέπει να οργανώσουν κατ΄ ιδίαν τα θέματα μετακινήσεως και διατροφής, ενημερώνοντας την Λέσχη για την μέσω αυτής κοινοποίηση στον εκπρόσωπο της V ΤΑΞ ΠΖ (ΜΕΡΑΡΧΙΑ ΚΡΗΤΩΝ) των ονομάτων των συμμετεχόντων, ώστε να γίνουν συντονισμοί και ομαδοποιήσεις κινήσεων (εάν και όπου είναι δυνατόν) από και προς λιμάνι ή/και αεροδρόμιο και αντίστοιχους χώρους τελετών.

Παρακαλούμε για ενημέρωση της Λέσχης για την περίπτωση συμμετοχής και αριθμό ατόμων το αργότερο μέχρι 9 Μαΐου ως εξής:
α. ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ (ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ, ΟΧΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ),
β. ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΔΙΑΜΟΝΗΣ,
γ. ΜΕΣΟΝ ΚΙΝΗΣΕΩΣ ΜΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ:
  (1) ΕΤΑΙΡΙΑ/ΠΤΗΣΗ,
  (2) ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ/ΩΡΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΑΦΙΞΗΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΚΑΙ
  (3) ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΑ
  (4) ΚΙΝΗΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ.

Επικοινωνία:
ΓΡΑΦΕΙΑ ΛΕΣΧΗΣ: Τηλ. 2103235907, FAX 2103213534, e-mail: info.contactlki@gmail.com.
ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: e-mail: gengrammateasleschis@gmail.com.

Παρακάτω ακολουθεί το περιληπτικό πρόγραμμα της Περιφέρειας.

Εκ μέρους του ΔΣ

Ταξχος ε.α Τζιάκης ΙωάννηςΜΙΑ ΥΠΕΡΟΧΗ 4 ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΤΙΚΗ ΚΟΝΙΤΣΑ, ΣΤΑ ΓΡΑΦΙΚΑ ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ, ΣΤΟ ΕΠΙΒΛΗΤΙΚΟ ΟΡΟΣ ΠΑΠΙΓΚΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΟ.

1. Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι η Λέσχη προτίθεται να οργανώσει 4ήμερη εκδρομή στις περιοχές που αναφέρονται παραπάνω, από 08 μέχρι 11 Ιουνίου 2019.

2. Το κόστος της εκδρομής είναι 170€ το άτομο σε δίκλινο δωμάτιο ή 220€ το άτομο σε μονόκλινο και περιλαμβάνει:

• Μεταφορά και περιηγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν με πεπειραμένο οδηγό και συνοδό του γραφείου ταξιδίων.

• Τρεις (3) διανυκτερεύσεις με πρωινό σε ξενοδοχείο τριών αστέρων.

• Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

3. Παρακαλούμε οι επιθυμούντες να συμμετάσχουν να το δηλώσουν τηλεφωνικά, χωρίς επιβάρυνση ή δέσμευση, το αργότερο μέχρι 12 Μαϊ 19 στον Σχη ε.α. κ. Γατσούλη Ευάγγελο, μεταξύ 08.00 και 12.30 ώρας κάθε Τρίτη και Πέμπτη στη Λέσχη, στα τηλέφωνα 2103235907 και 2103213534 ή οποιαδήποτε ημέρα στα τηλέφωνα 2108067366 και 6947547378. Στην εκδρομή μπορούν να σας συνοδεύουν συγγενικά και φιλικά σας πρόσωπα.

4. Πλήρες αναλυτικό πρόγραμμα και οδηγίες για την καταβολή του αντιτίμου, ώρες και σημεία αναχώρησης θα αποσταλούν μόνο στους ενδιαφερομένους, μετά τις δηλώσεις συμμετοχής και εφ΄ όσον οριστικοποιηθεί η εκδρομή.

5. Απαραίτητη προϋπόθεση διεξαγωγής είναι η συμπλήρωση του αριθμού των 30 συμμετοχών. Υπ΄ όψιν ότι το πούλμαν είναι 35 θέσεων, διότι τα μεγαλύτερα δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα υφιστάμενα στο Πάπιγκο δρομολόγια. Για τον λόγο αυτό θα τηρηθεί αυστηρά η σειρά προτεραιότητας στις δηλώσεις.

6. Πέραν της 12ης Μαΐου ουδεμία δήλωση θα γίνεται δεκτή.

Εκ μέρους του ΔΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΣ                                    ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Ταξχος ε.α. Τζιάκης Ιωάννης                  Σχης ε.α. Γατσούλης ΕυάγγελοςΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΗΣ ΚΑΙ ΡΟΔΟΥ

Την 8η Μαΐου ημέρα Τετάρτη, εορτάζεται η 74η επέτειος της ημέρας κατά την οποία ο Γερμανός Στρατηγός Otto Wagener διοικητής των δυνάμεων του άξονος στο Νοτιο-ανατολικό Αιγαίο, υπέγραψε στη Σύμη την παράδοση της Δωδεκανήσου στους νικητές Συμμάχους. Την Ελλάδα εκπροσώπησε ο Διοικητής του Ιερού Λόχου, Σχης Χριστόδουλος Τσιγάντες.

Λόγω της προσκλήσεως του Πρωθυπουργού στη Σύμη και της ανακηρύξεώς του ως επιτίμου δημότη, ενδεχομένως θα υπάρξουν διαφοροποιήσεις από την συνήθη πρακτική των εκδηλώσεων των προηγουμένων ετών, αν η πρόσκληση γίνει αποδεκτή.

Ο Δήμος Σύμης προβλέπει εορτασμό, με κύριες εκδηλώσεις την Τετάρτη 8 Μαΐου.

Ο Δήμος Ρόδου οργανώνει αντίστοιχες της απελευθερώσεως την 8η και επί πλέον τελετές για την εθνική αντίσταση την 9η Μαΐου.

Την 8η Μαΐου θα γίνει κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο του Ιερού Λόχου στη Ρόδο και στη συνέχεια μετάβαση στη Σύμη για την τοπική εκδήλωση. Ενδεχομένως η τελετή στη Ρόδο να γίνει το πρωί της 9ης, ή το βράδυ της 7ης , αν μεταβληθεί το πρόγραμμα της Σύμης, λόγω επισήμων.

Η Λέσχη Καταδρομέων και Ιερολοχιτών θα εκπροσωπηθεί από τον Ιερολοχίτη Αντιστράτηγο ε.α. κ. Κωνσταντίνο Κόρκα, Επίτιμο Διοικητή 1ης Στρατιάς, ο οποίος θα εκφωνήσει τον πανηγυρικό της ημέρας στη Σύμη, το ΔΣ και αριθμό μελών, σύμφωνα με τις δηλώσεις επιθυμίας τους.

Όσα μέλη ενδιαφέρονται θα πρέπει να οργανώσουν κατ΄ ιδίαν τα θέματα μετακινήσεως, διαμονής και διατροφής, ενημερώνοντας την Λέσχη για την μέσω αυτής κοινοποίηση στις αρμόδιες αρχές Ρόδου και Σύμης των ονομάτων των συμμετεχόντων, ώστε να γίνουν συντονισμοί και ομαδοποιήσεις κινήσεων από και προς αεροδρόμιο, λιμάνια (Ρόδου-Σύμης) και αντίστοιχους χώρους τελετών.

Για τις τοπικές μετακινήσεις στη Σύμη και Ρόδο θα μεριμνήσουν ο Δήμος Σύμης και η 95 ΑΔΤΕ αντίστοιχα, αν έχουν ενημερωθεί από την ΛΚΙ. Ομοίως ο τοπικός Σύνδεσμος Εφέδρων Καταδρομέων και Ιερολοχιτών θα συνδράμει, εάν απαιτηθεί.

Το ενημερωτικό κοινοποιείται χωρίς λεπτομέρειες, λόγω των αστάθμητων παραγόντων που θα διέπουν την εκδήλωση μέχρι την τελευταία στιγμή. Αποστέλλεται στα μέλη μας με το σταθερό δεδομένο της τελετής την 8 Μαΐου 2019 και το σκεπτικό της μεταβάσεως την 7η (προηγουμένη) και αναχώρηση τις βραδινές ώρες της 8ης (μετά την επάνοδο από Σύμη) ή την 9η Μαΐου, ώστε να εκμεταλλευθούν τις έγκαιρες κρατήσεις.

Παρακαλούμε για ενημέρωση της Λέσχης για την περίπτωση συμμετοχής και αριθμό ατόμων, για να συντονιστούν οι τοπικές κινήσεις το αργότερο μέχρι 30 Απριλίου 19, ως εξής:
α. ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ (ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ, ΟΧΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ),
β. ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΔΙΑΜΟΝΗΣ,
γ. ΜΕΣΟΝ ΚΙΝΗΣΕΩΣ ΜΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ:
  (1) ΕΤΑΙΡΙΑ/ΠΤΗΣΗ,
  (2) ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ/ΩΡΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΑΦΙΞΗΣ ΣΤΗ ΡΟΔΟ ΚΑΙ
  (3) ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΑ
  (4) ΚΙΝΗΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ.

Επικοινωνία:
ΓΡΑΦΕΙΑ ΛΕΣΧΗΣ: Τηλ. 2103235907, FAX 2103213534, e-mail: info.contactlki@gmail.com.
Ταξίαρχος ε.α. Τζιάκης Ιωάννης: 6947775863, e-mail: gengrammateasleschis@gmail.com.

Εκ μέρους του ΔΣ

Ταξχος ε.α Τζιάκης ΙωάννηςΚοινοποιούνται για διευκόλυνση αναζήτησης:
Όλα τα οικονομικά δεδομένα ισχύουν για αυτή τη στιγμή, 3 Απρ 23.00.

α. Οδηγός για ξενοδοχεία ΡΟΔΟΥ. (Ενδεικτικά μονόκλινο με πρωινό) από 30-160€:
https://www.trivago.gr

β. Οδηγός για αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ-ΡΟΔΟΣ (Αναζήτηση AEGEAN, επιλογή go light):
(1) ΑΘΗ-ΡΟΔΟΣ 07 08.15 και ΡΟΔΟΣ-ΑΘΗΝΑ 08 20.40 Μαΐου, περίπου 120€:
https://e-ticket.aegeanair.com
(2) ΑΘΗ-ΡΟΔΟΣ 07 08.15 και ΡΟΔΟΣ-ΑΘΗΝΑ 09 14.45 Μαΐου, περίπου 95€, στην οποίαν όμως πρέπει να συνυπολογιστεί η μία επί πλέον διανυκτέρευση της 8ης Μαΐου:
https://e-ticket.aegeanair.com

γ. Οδηγός για ατμοπλοϊκά εισιτήρια:
Πολλαπλές επιλογές:
ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΣΥΜΗ, ή ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΡΟΔΟΣ, περίπου 65-75€, ανά άτομο.
Σε κάθε περίπτωση συνδυασμών, υπάρχει το ενδεχόμενο καθυστερήσεων και το όποιο κόστος διανυκτερεύσεων, ανάλογα με την επιλογή ημερομηνίας μεταβάσεως-επιστροφής και νήσου.
Ηλεκτρονικός σύνδεσμος: https://web.ferryscanner.comΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΛΕΣΧΗΣ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΩΝ ΚΑΙ ΙΕΡΟΛΟΧΙΤΩΝ
19 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019

Η Ετησία Γενική Συνέλευση της Λέσχης Καταδρομέων και Ιερολοχιτών (ΛΚΙ) πραγματοποιήθηκε την 17η Μαρτίου 2019, σε αίθουσα της Ενώσεως Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ).

Θέματα ημερησίας διατάξεως:
• Εξέταση απαρτίας - Εκλογή Οργάνων ΓΣ.
• Έκθεση Πεπραγμένων Διοικητικού Συμβουλίου έτους 2018.
• Έκθεση Οικονομικής Καταστάσεως.
• Έκθεση Εξελεγκτικής Επιτροπής Οικονομικής Διαχειρίσεως.
• Ανάλυση και έγκριση του Προϋπολογισμού έτους 2019.
• Λοιπά θέματα.
• Αρχαιρεσίες


Παρέστησαν Επίτιμοι ε.α. Αξιωματικοί όλων των επιπέδων Διοικήσεων και Διευθύνσεων, Ιερολοχίτες, πολεμιστές των ΛΟΚ και των Μοιρών Καταδρομών, καθώς και νεώτεροι, μόνιμα στελέχη εν αποστρατεία και έφεδροι Καταδρομείς, Πεζοναύτες και Αλεξιπτωτιστές, αποδεικνύοντας για πολλοστή φορά τον δεσμό που δημιουργεί ο πράσινος μπερές και το πνεύμα των Ειδικών Δυνάμεων.

Η όλη εκδήλωση υπήρξε επιτυχής και η συμμετοχή των μελών ικανοποιητική, σε ποσοστό 36% επί των οικονομικά τακτοποιημένων, λαμβανομένων υπ΄ όψιν των συνθηκών και των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων λόγω του ημιμαραθωνίου δρόμου. Η Λέσχη δεν είχε επιλογές εκτός από τις υιοθετηθείσες ως κύρια (10/3) και εναλλακτική (17/3) ημερομηνίες λόγω των τριημέρων Καθαράς Δευτέρας και 25ης Μαρτίου και των περιορισμών εκ του καταστατικού και τις λοιπές υποχρεώσεις ως σωματείου προς τις ελέγχουσες υπηρεσίες και οικονομικούς οργανισμούς.

Στην συνέλευση, παρευρέθη ως ανώτερος εκπρόσωπος της ΕΑΑΣ ο Διευθύνων Σύμβουλός της, τον οποίον η Λέσχη ευχαρίστησε θερμά για την φιλοξενία της ΓΣ με την διάθεση του χώρου και την παροχή υλικοτεχνικού εξοπλισμού και διευκολύνσεων.

Στα πλαίσια της ΓΣ, έγινε ανακήρυξη ως Επίτιμου μέλος της Λέσχης και απονομή τιμητικής πλακέτας στον Επίτιμο Α/ΓΕΣ, Στρατηγό ε.α. Στεφανή Αλκιβιάδη, διότι ως Α/ΓΕΣ, συνετέλεσε ουσιωδώς στην επίτευξη των σκοπών της, για την διατήρηση και διάδοση της πολεμικής ιστορίας του Ιερού Λόχου και των Δυνάμεων Καταδρομών και του πνεύματος των Ειδικών Δυνάμεων.

Συγκεκριμένα:
• Παρείχε την υποστήριξή του στην έκδοση των Πρακτικών της ημερίδας Καταδρομών για τις επιχειρήσεις στην Κύπρο το 1974 που έλαβε χώρα στο Πολεμικό Μουσείο το 2016, και στην υλοποίηση της αντίστοιχης επαναληπτικής ημερίδας στη Θεσσαλονίκη το 2017.
• Ανέλαβε ως ΓΕΣ την διοργάνωση της τελετής των 75 χρόνων στο μνημείο του Ιερού Λόχου του Πεδίου του Άρεως και του εορτασμού των 70 χρόνων από ιδρύσεως των Δυνάμεων Καταδρομών το 2017, κατόπιν προτάσεων της Λέσχης.
• Ενέκρινε την φιλοξενία του 1ου Πανεθνικού Συνεδρίου σωματείων Ειδικών Δυνάμεων, το οποίο διοργανώθηκε στο ΚΕΕΔ, από τη Λέσχη Καταδρομέων και Ιερολοχιτών το 2018.

Κατά τις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου ΔΣ και ΕΕ, ανεδείχθησαν κατά σειράν ψήφων:

• ΔΣ Τακτικά μέλη
   o Ταξχος ε.α. Τζιάκης Ιωάννης
   o Υπτγος ε.α. Γιάγκου Γιάγκος
   o Ανχης ε.α. Κομπόρης Πέτρος
   o Σχης ε.α Γατσούλης Ευάγγελος
   o Εφ. Λχίας Παπαδάκης Ιωάννης
   o Επχίας ΕΜΘ ε.α. Δαμιανάκης Νικόλαος
   o Εφ. Ανθλγός Φιλόσοφος Γεώργιος
• ΔΣ Αναπληρωματικά μέλη
   o Ανχης ε.α. Πεππές Δημήτριος (ισοψηφία με το τελευταίο μέλος)
   o Εφ. Λχίας Τουρναβίτης Κωνσταντίνος ( --- // ---)
• ΕΕ Τακτικά μέλη
   o ΚΔ Δραμιτινός Γεώργιος
   o Λγός ε.α. Σιαράπης Σπυρίδων
   o ΚΔ Φωτόπουλος Στυλιανός
• ΕΕ Αναπληρωματικό μέλος
   o Εφ. Ανθλγός Φυλακτού Φυλακτός

Το προκύψαν ΔΣ συγκροτήθηκε σε σώμα την 19 Μαρτίου 19, ως εξής:

• Πρόεδρος: Ταξχος ε.α. Τζιάκης Ιωάννης
• Αντιπρόεδρος: Υπτγος ε.α. Γιάγκου Γιάγκος
• Γενικός Γραμματέας: Ανχης ε.α. Κομπόρης Πέτρος
• Ταμίας: Σχης ε.α. Γατσούλης Ευάγγελος
• Μέλη: Εφ. Λχίας Παπαδάκης Ιωάννης, Επχίας (ΕΜΘ) ε.α. Δαμιανάκης Νικόλαος και Εφ. Ανθλγός Φιλόσοφος Γεώργιος.


ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΟΨΗ ΑΙΘΟΥΣΑΣ


ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΣ ΚΑΙ ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ


ΤΑΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ – ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ


ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ ΕΠΙΤΙΜΟΥ Α/ΓΕΣ ΩΣ ΕΠΙΤΙΜΟΥ ΜΕΛΟΥΣ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ

Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΚΟΡΚΑΣ ΠΑΡΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑΔΙΔΕΙ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΛΟΧΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΤΑΔΡΟΜΩΝ…

Ανχης ε.α.Κομπόρης Πέτρος
Γενικός Γραμματέας ΛΚΙΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

Σεβαστοί Στρατηγοί, Αγαπητά Μέλη της Λέσχης Καταδρομέων και Ιερολοχιτών,

Εκ μέρους του νέου ΔΣ της Λέσχης, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω θερμά για την εμπιστοσύνη που δείξατε στα επανεκλεγέντα παλαιά καθώς και στα νέα μέλη του ΔΣ.

Αποτελεί τιμή μας να είμαστε μέλη του ΔΣ της πρώτης ιστορικά Λέσχης πολεμιστών των Ειδικών Δυνάμεων και συναισθανόμαστε το βάρος της παράδοσης και της ιστορίας της. Είμαστε πρόθυμοι να συνεχίσουμε τη λειτουργία της Λέσχης και να βελτιώσουμε και να αναπτύξουμε τις δραστηριότητές της, για την διάδοση του πνεύματος των Ειδικών Δυνάμεων.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά, ειδικά τους απελθόντες από το ΔΣ Πρόεδρο Στρατηγό κ. Λάζαρη και Αντιπρόεδρο Ταξίαρχο κ. Πουλάκη για τη συμβολή τους στην σε όλους τους τομείς αναβάθμιση της Λέσχης. Η πολύτιμη εμπειρία τους θα αποτελέσει αρωγό στις περαιτέρω προσπάθειές μας. Θα μου επιτρέψει ο Στρατηγός να χρησιμοποιήσω σε αυτόν τον χαιρετισμό το βασικό πλαίσιο του αντιστοίχου δικού του από το 2015, για να τονίσω την συνέχεια «διοικήσεως». Επί πλέον ευχαριστώ τα παραμένοντα μέλη του προηγούμενου ΔΣ για τις υπηρεσίες που προσέφεραν και την μέχρι τώρα μεταξύ μας συνεργασία από την θέση του ΓΓ που μου είχαν εμπιστευθεί. Εύχομαι στα νέα μέλη του ΔΣ, γρήγορη προσαρμογή και καλή επιτυχία. Πρέπει να αναφέρω, ότι ο πήχης έχει τοποθετηθεί τόσο ψηλά, που θα απαιτηθεί υπεράνθρωπη προσπάθεια για να ανέλθει περαιτέρω, πιστεύω όμως ότι με την συμπαράστασή σας, θα προσθέσουμε έστω ένα λιθαράκι στο οικοδόμημα. Είναι πρόκληση για όλους.

Η περαιτέρω διεύρυνση των διασωματειακών δημοσίων σχέσεων στο εσωτερικό και στο εξωτερικό θα αποτελέσει τη δομική βάση σύσφιξης σχέσεων, διεθνούς και σε εθνικό επίπεδο αναγνώρισης, αδελφοποίησης και ενδεχομένως, δημιουργίας μιας συνομοσπονδίας Ειδικών Δυνάμεων, προσπάθειας που είχε γίνει στο παρελθόν, δεν απέδωσε μεν αποτελέσματα, αλλά με την πραγματοποίηση του συνεδρίου των σωματείων ειδικών δυνάμεων το 2018, ελπίζουμε σε κάποια νέα τροχιά σύγκλισης. Δεν θα διστάσω, με τη σύμφωνο γνώμη του ΔΣ, να πιέσω προς όλες τις κατευθύνσεις, ακόμα και αν γίνω «δυσάρεστος» για μερικούς.

Η επαφή με τις Διοικήσεις Ειδικών Δυνάμεων και με την στρατιωτική ιεραρχία εν γένει, με προγραμματισμένες επισκέψεις ή με την ευκαιρία προσκλήσεων σε τελετές και εορτές, θα κάνει ευρύτερα γνωστή την παρουσία και τις επιδιώξεις μας που συμπυκνώνονται σε μία φράση: Διατήρηση του πνεύματος των Ειδικών Δυνάμεων! Συμπληρωματικά, η επαφή με την πολιτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων είναι ενδεχομένως αναγκαία για διατήρηση της «πιέσεως» προς ικανοποίηση αιτημάτων της Λέσχης.

Η προβολή της Λέσχης με τη δύναμη του διαδικτύου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, δίνει τη δυνατότητα σε ευρύ κοινό να μάθει την ιστορία και την ιστορικότητά της και δημιουργεί άμεση πρόσβαση σε νεότερους έφεδρους καταδρομείς και πεζοναύτες.

Έχοντας υπ’ όψιν την προτίμηση και την ροπή των νεότερων σε ηλικία μελών προς τον αθλητισμό, θα επιδιωχθεί η συμμετοχή της Λέσχης σε διεθνώς αναγνωρισμένους στρατιωτικούς αγώνες εφέδρων, της μορφής του στρατιωτικού πεντάθλου, αλλά και αγώνων περιπόλων, με την κατάλληλη προετοιμασία ομάδων εθελοντών μελών.

Παράλληλα, σχεδιάζεται η ετήσια καθιέρωση παρόμοιων αγώνων σε εθνικό επίπεδο προς τιμήν του Ιερού Λόχου Μέσης Ανατολής και των μεταγενέστερων πρώτων ΛΟΚ.

Η εθελοντική συμμετοχή και η προσφορά των νέων μελών σε παροχή υποστήριξης προς την κοινωνία στην περίπτωση μειζόνων καταστροφών και η αρωγή σε έρευνες αγνοουμένων σε δύσβατες ή θαλάσσιες περιοχές, είναι ένας ακόμη τομέας που θα πρέπει να επιδιωχθεί η παρουσία μας, με τη συγκρότηση κατάλληλων ομάδων διασωστών και την προμήθεια αναγκαίου εξοπλισμού.

Πρέπει να τονιστεί όμως, ότι τα τρία προηγούμενα προϋποθέτουν την ύπαρξη χορηγών, με δεδομένο ότι τα έξοδα είναι δυσθεώρητα για τον προϋπολογισμό μας και, απαγορευτικά σε ατομικό επίπεδο μελών. Δυστυχώς όμως, «με ευχές δεν βάφονται αυγά».

Επί πλέον η ενεργοποίηση της τράπεζας αίματος θα είναι σημαντικό βήμα αλληλοβοηθείας, αλλά χρειάζεται απαραίτητα την συμμετοχή των νεώτερων μελών, όπως ασφαλώς και των μελών των οικογενειών και του συγγενικού περιβάλλοντός μας. Δυστυχώς, «το αίμα δεν φυτρώνει σε δέντρα».

Σε παρόμοια κατεύθυνση θα προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε μια βάση δεδομένων, μέσα στα περιοριστικά πλαίσια της διεθνούς νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων, η οποία θα περιλαμβάνει την επαγγελματική θέση και καθεστώς των μελών μας, ώστε να χρησιμοποιείται από όλους για την μεταξύ μελών αλληλοϋποστήριξη, ανευρίσκοντας το κατάλληλο προσωπικό και κατά περίπτωση χρήσιμα επαγγέλματα. Δυστυχώς, για τους νεώτερους ειδικά, «νηστικό αρκούδι δεν χορεύει», ως εκ τούτου τα μέλη της δικής μας «οικογένειας» θα πρέπει να αλληλοβοηθούνται.

Εκτός του παρόντος χαιρετισμού, θα δημοσιευθεί και θα αποσταλεί ηλεκτρονικά «ανοιχτή επιστολή» επικοινωνίας και αποστολής στοιχείων, με ενημερωτικό χαρακτήρα για διεύρυνση της επικοινωνίας και εξωστρέφειας, αλλά και την υλοποίηση των απαιτήσεων κοινωνικού χαρακτήρα της Λέσχης.

Θα εστιάσουμε στη διατήρηση της ιστορικής μνήμης με την πραγματοποίηση επισκέψεων και παρουσία μας στις εκδηλώσεις για την απόδοση τιμών στους ηρωικά πεσόντες Ιερολοχίτες και Καταδρομείς και τη σύσφιξη και τη δημιουργία νέων δεσμών μεταξύ των μελών μας με την διοργάνωση επετειακών ή μη εκδρομών και ανεπισήμων ή επισήμων συνεστιάσεων, στα πλαίσια του εφικτού, αναγνωρίζοντας τη δυσχερή οικονομική κατάσταση που αντιμετωπίζουμε όλοι μας την παρούσα χρονική περίοδο. Σε αυτόν τον τομέα θα προσπαθήσουμε ενεργώντας εκ παραλλήλου με άλλα ιστορικά σωματεία να τύχουμε της συνδρομής και υποστηρίξεως των όποιων αρμοδίων αρχών τοπικής αυτοδιοίκησης ή και ευρύτερου τομέα.

Τελειώνοντας, θα αναφέρω κάτι πραγματικά ζωτικό. Προκειμένου να αναβαθμισθεί η Λέσχη, απευθύνω πρόσκληση και παράκληση προς όλα τα μέλη, να ενισχύσουν οικονομικά με την ετήσια συνδρομή τους. Επί πλέον, να προσκαλέσουν αυτούς που μπορούν και θέλουν να προσφέρουν πνευματική, ηθική και υλική βοήθεια για να υποστηρίξουν το έργο μας, συνεργαζόμενοι στην κοινή προσπάθεια.

Αν όλα τα προηγούμενα αποτελούν τις επιβαλλόμενες υποχρεώσεις του ΔΣ και των μελών μας, η γνωστοποίηση της υπάρξεως και των σκοπών της Λέσχης στους αποστράτους, τους εφέδρους εκ μονίμων και τους εφέδρους εξ εφέδρων του περιβάλλοντός μας, αποτελεί μία βασική απορρέουσα υποχρέωση εκ της αποστολής όλων μας. Και αυτό το περιβάλλον, συμμαθητών από τις παραγωγικές σχολές για τα στελέχη, ΕΣΣΟ που συνυπηρέτησαν για τους εφέδρους, συγγενείς, φίλοι και γείτονες, αποτελεί έναν πολύ μεγάλο και ενδεχομένως ανεκμετάλλευτο μέχρι στιγμής χώρο. Θα ήθελα επίσης να τονίσω, ότι στις Ειδικές Δυνάμεις δεν υπηρέτησε και δεν υπηρετεί μόνο άρρεν, αλλά και θήλυ προσωπικό. Και όμως, μόνο μία γυναίκα από όσες υπηρέτησαν είναι μέλος μας.

Κλείνοντας και με την ευκαιρία των Άγιων Ημερών που πλησιάζουν,
εύχομαι ολόψυχα, Καλή Ανάσταση στο Έθνος και, ατομικά, υγεία, τύχη και δύναμη.Ταξίαρχος ε.α. Τζιάκης Ιωάννης
Πρόεδρος ΔΣ ΛΚΙΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ – ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕΛΩΝ

1. Το Σχέδιο ανάπτυξης της Λέσχης Καταδρομέων και Ιερολοχιτών παρουσιάστηκε σε γενικές γραμμές από τον απελθόντα Πρόεδρο κατά την ετήσια ΓΣ. Σε αυτό περιλαμβάνονται βραχυπρόθεσμοι και μακροπρόθεσμοι στόχοι. Ένας ικανοποιητικός αριθμός από αυτούς έχει ήδη εκπληρωθεί σε μικρό ή μεγαλύτερο ποσοστό.

2. Η Λέσχη όμως δεν είναι ένας στρατιωτικός οργανισμός ο οποίος έχει Διοίκηση και Επιτελείο το οποίο σχεδιάζει και απαιτεί την υλοποίηση των αποφάσεων του Διοικητού. Είναι Σωματείο, το οποίο «διοικείται» μεν από το ΔΣ το οποίο λαμβάνει αποφάσεις πλειοψηφικά, αλλά περισσότερο από όλα, απαρτίζεται από τα μέλη της τα οποία ουσιαστικά με έκφραση της απόψεώς τους, είτε σε ψηφοφορία, είτε με προτάσεις και συζήτηση θα πρέπει να συμβάλλουν στην από το ΔΣ διαμόρφωση πλεύσης της Λέσχης. Άρα, τυπικά, η ΓΣ δηλαδή τα συμμετέχοντα μέλη «διοικούν» τη Λέσχη.

3. Το τελευταίο δυστυχώς, όπως και παλαιότερα δεν υλοποιείται, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ευρεία και ανοιχτή επικοινωνία μεταξύ μελών και ΔΣ, παρά μόνο σε πολύ μικρό ποσοστό.

4. Ακόμα και η συμμετοχή στις αθλητικές δραστηριότητες είναι μειωμένη, παρά την ποιοτική αναβάθμιση των τελευταίων και την ένταξή τους στο καταστατικό. Η περιστασιακή συμμετοχή σε ασκήσεις τρίτων χωρίς ουσιαστική συνδρομή από πλευράς Λέσχης είναι σοβαρό θέμα και άπτεται συμμετοχών και εξευρέσεως πόρων, προφανώς μέσω χορηγών.

5. Η μεγαλύτερη πρόοδος έχει συντελεστεί στα οργανωτικά θέματα, πράγμα το οποίο δεν είναι εμφανές σε εξωτερικό παρατηρητή, τα αποτελέσματα όμως του οποίου είναι εμφανή με την σαφή αναβάθμιση της Λέσχης σε θέματα προβολής.

6. Δραστηριότητες υψηλού κύρους και πρωτοφανείς σε κάποια θέματα δείχνουν ότι η σχεδίαση είναι σωστή. Τα τρισάγια για τον Καλίνσκη στο Α΄ Νεκροταφείο, για τον Τσιγάντε στο Μνημείο του Πεδίου του Άρεως και η Ημερίδα για τις επιχειρήσεις των Δυνάμεων Καταδρομών στην Κύπρο, αποτελούν μεγάλα επιτεύγματα προβολής και ισχυροποίησης ή παγιοποίησης των δεσμών και με το ενεργό τμήμα των Ειδικών Δυνάμεων, πράγμα επίσης σοβαρό και μεγάλο βήμα προς την σωστή κατεύθυνση. Αποτέλεσμα αυτών ήταν η ανάληψη από το ενεργό τμήμα του Στρατού της ευθύνης για κάποιες από τις κύριες εκδηλώσεις.

7. Όλα τα παραπάνω έδωσαν την ευκαιρία της αποκαταστάσεως της επαφής και με Σωματεία/Συνδέσμους Ειδικών Δυνάμεων στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, στα πλαίσια της περαιτέρω αρμονικής συνεργασίας. Η μετά από 24 χρόνια αποκατάσταση επαφής με τους Βρετανούς SAS σε επίπεδο προσκλήσεως από πλευράς τους προς τη Λέσχη στην επετειακή για τα 75 έτη από ιδρύσεώς τους εκδήλωση το 2016, είναι ένα παράδειγμα.

8. Η ποιοτική αναβάθμιση της ιστοσελίδας και η ένταξη σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης σαφώς ανοίγουν τον ορίζοντα και βελτιώνουν την επικοινωνία με τα νεώτερα μέλη και, ειδικά, με τα εν δυνάμει μέλη της Λέσχης.

9. Απαιτείται όμως περισσότερη προσπάθεια και από το ΔΣ, αλλά και από τα μέλη της. Η διαρκής επαφή στο εσωτερικό και η γνωστοποίηση της ύπαρξης της Λέσχης προς όσους δεν την γνωρίζουν, είναι θεμελιώδης υποχρέωση όλων μας.

10. Με την παρούσα επιδιώκεται η καθιέρωση μιας πιο άμεσης και ταχείας επικοινωνίας των μελών και του ΔΣ, υλοποιούμενη με υποβολή προτάσεων σε οποιονδήποτε τομέα δραστηριοτήτων της Λέσχης και η ενίσχυση ή και αποκατάσταση της απαραίτητης εσωτερικής επαφής και συνοχής και η εξ αυτής σύσφιξη σχέσεων. Αυτή θα είναι ένα σημαντικό βήμα στην εν συνεχεία εξωτερική μας επαφή με τους μη γνωρίζοντες περί Λέσχης.

11. Η επικοινωνία αυτή μπορεί να είναι ατομική μέσω e-mail προς τον Γενικό Γραμματέα από τον οποίον θα αποστέλλεται κατά καιρούς η παρούσα και από τον οποίον κοινοποιούνται όλα τα ενημερωτικά περί εκδηλώσεων, κοινωνικών και αθλητικών δραστηριοτήτων, εκτός της δημοσιεύσεως στην έντυπη εφημερίδα, στην ιστοσελίδα και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σας προτρέπω λοιπόν να στείλετε τις προτάσεις σας προς το ΔΣ είτε μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας επικοινωνίας, είτε με επιστολή προς την Λέσχη.

12. Χρησιμοποιώντας τη λέξη «προτάσεις» αναφέρομαι σε διπλή χρήση της. Αρχικά στην μέχρι τώρα, της απλής υποβολής τέτοιων, αλλά και στην περίπτωση της κριτικής αναφοράς σε προβλήματα ή σε «κακώς» κείμενα, για να είναι αυτή εποικοδομητική. Κριτική λοιπόν με «προτάσεις» και όχι «κριτική για την κριτική».

13. Σε κατάλληλο χρόνο οι προτάσεις θα ομαδοποιηθούν και θα συζητηθούν σε ανεπίσημο αρχικά περιβάλλον, όχι μιας ΓΣ ούτε της ετήσιας εκδηλώσεως για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας, αλλά μιας άτυπης συγκεντρώσεως καλύτερης γνωριμίας και ανταλλαγής απόψεων.

14. Εννοείται ότι σε τέτοια περίπτωση θα μπορείτε να φέρετε μαζί σας φίλους σας που ενδιαφέρονται, αλλά δεν γνωρίζουν περί Λέσχης. Για τον λόγο αυτό μαζί με την ηλεκτρονική διανομή του εγγράφου αυτού, θα παραλάβετε και ένα δισέλιδο με την σύντομη ιστορία της Λέσχης το οποίο θα σας χρησιμεύσει ως οδηγός ενημέρωσης.

ΠΙΝΑΚΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΜΕΛΩΝ ΛΕΣΧΗΣ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΩΝ ΚΑΙ ΙΕΡΟΛΟΧΙΤΩΝ

Ταξίαρχος ε.α. Τζιάκης Ιωάννης
Πρόεδρος ΔΣ ΛΚΙΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ - ΣΥΝΕΣΤΙΑΣΗ
ΛΕΣΧΗΣ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΩΝ ΚΑΙ ΙΕΡΟΛΟΧΙΤΩΝ 2019

Την 26 Ιανουαρίου 2019, έλαβε χώρα η καθιερωμένη τελετή της Κοπής της Βασιλόπιτας και η συνεστίαση των Μελών και Φίλων της Λέσχης Καταδρομέων και Ιερολοχιτών. Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο κοσμικό κέντρο «ΦΩΛΙΑ».

Την βασιλόπιτα ευλόγησε ο Αιδεσιμολογιώτατος Ταξίαρχος (Θ) ε.α. Γεώργιος Αποστολακίδης.

Στην τελετή παρέστησαν ως προσκεκλημένοι της Λέσχης, ο Επιτελάρχης του ΓΕΣ, ο Διευθυντής ΓΕΣ/ΔΕΔ και ο Επχης της 13 ΔΕΕ ως εκπρόσωπος του διοικητού αυτής.

Παρέστησαν επί πλέον, επίτιμοι Α/ΓΕΣ, Διευθυντές ΓΕΣ/ΔΕΔ και Διοικητές Σχηματισμών Ειδικών Δυνάμεων. Την Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού εκπροσώπησε ο Αντιπρόεδρός της Υπτγος ε.α. κ. Αριστομένης Κράγκαρης, την Πανελλήνια Ένωση Αξιωματικών Πολεμικής διαθεσιμότητος και Αναπήρων πολέμου, ο Πρόεδρος αυτής Υπτγος π.δ. κ. Ανδρέας Δημητρόπουλος και τον Σύνδεσμο Ελλήνων Βατραχανθρώπων ο Γεν. Γραμματέας, Ταξχος ε.α. κ. Αθανάσιος Λάμπρου.

Στον ίδιο χώρο βρέθηκαν ο άγων το 99ο έτος της ηλικίας του, Ιερολοχίτης Στρατηγός Κόρκας και Καταδρομείς, Αλεξιπτωτιστές και Πεζοναύτες οι οποίοι υπηρέτησαν ως στρατεύσιμοι στις Μονάδες μας, με τις οικογένειες και τους φίλους. Συναντήθηκαν με τα Μόνιμα στελέχη, Αξιωματικούς και Υπαξιωματικούς των Ειδικών Δυνάμεων οι οποίοι τους εκπαίδευσαν κατά την διάρκεια της θητείας τους και τους εμφύσησαν το πνεύμα των Ειδικών Δυνάμεων.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΛΕΩΝΙΔΙΟΥ 2019

Την Κυριακή, 27 Ιανουαρίου 2019, στον μύλο Μανωλάκη στην είσοδο της πόλεως, όπου και το Μνημείο πεσόντων, τελέσθηκε η επιμνημόσυνη δέηση για την συμπλήρωση 70 ετών από την μάχη του Αγίου Βασιλείου Λεωνιδίου (20/1/1949).

Η Λέσχη Καταδρομέων και Ιερολοχιτών εκπροσωπήθηκε, όπως κάθε χρόνο, από τμήμα εφέδρων Καταδρομέων με το λάβαρό της και επί κεφαλής τον κ. Γεώργιο Δραμιτινό. Στην εκδήλωση παρευρέθησαν, εκτός των τοπικών αρχών, κάτοικοι του Λεωνιδίου των οποίων συγγενείς είχαν λάβει μέρος στην μάχη.

Η σεμνή τελετή ολοκληρώθηκε με ομιλίες, προσκλητήριο νεκρών και καταθέσεις στεφάνων. Στην κύρια ομιλία του ο Δήμαρχος αναφέρθηκε τον πατέρα του και στον θείο του, ο οποίος είχε έλθει στην περιοχή με την Γ’ ΜΚ, της οποίας Διοικητής ήταν ο μετέπειτα Στρατηγός, αείμνηστος Περικλής Παπαθανασίου. Η εκδήλωση έκλεισε με το τραγούδι της μάχης του Λεωνιδίου.

Καθ’ όλη την διάρκεια της εκδηλώσεως υπήρχε διάχυτο ένα πολύ φιλικό και θερμό κλίμα προς την αντιπροσωπεία της Λέσχης.Η ΛΕΣΧΗ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΩΝ ΚΑΙ ΙΕΡΟΛΟΧΙΤΩΝ ΤΑΥΤΙΖΕΙ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΣ ΕΝΩΣΕΩΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΟΥ

Η ΕΑΑΣ ανακοινώνει ότι θα συμμετάσχει στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 20 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 14:00΄ και προσκαλεί τα μέλη της για μαζική συμμετοχή. Ύστερα από τις μεγαλειώδεις σε όγκο, παλμό και συμμετοχή εκδηλώσεις της 21 Ιαν 2018 στη Θεσσαλονίκη και της 04 Φεβ. 2018 στην Αθήνα , η ΕΑΑΣ κρίνει ότι είναι απαραίτητη η παρουσία των μελών της και στο νέο συλλαλητήριο της 20ης Ιανουαρίου 2019 των Αθηνών.

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019 ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ 2018