ΛΕΣΧΗ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΩΝ ΚΑΙ ΙΕΡΟΛΟΧΙΤΩΝ 

   Η ΛΕΣΧΗ - ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ - ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ - ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ
ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ - ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΕΛΟΥΣ - ΜΕΛΕΤΕΣ-ΕΡΕΥΝΕΣ - ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΛΚΙ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΦΟΡΟΥΜ ΛΚΙ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΣΥΝΕΣΤΙΑΣΗ ΛΚΙ

Την 27 Ιανουαρίου 2018, έλαβε χώρα η καθιερωμένη τελετή της Κοπής της Βασιλόπιτας και η συνεστίαση των Μελών και Φίλων της Λέσχης Καταδρομέων και Ιερολοχιτών. Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο κοσμικό κέντρο «Νάρκισσος» στο Μαρούσι.

Την βασιλόπιτα ευλόγησε ο Αιδεσιμολογιώτατος Ταξίαρχος (Θ) ε.α. Γεώργιος Αποστολακίδης.

Στην τελετή παρέστησαν από πλευράς εν ενεργεία Αξιωματικών, ο Επιτελάρχης του ΓΕΣ, ο Διοικητής της ΑΣΔΕΝ, ο Δντής ΓΕΣ/ΔΕΔ και ο Δκτής της 13 ΔΕΕ, προσκεκλημένοι της Λέσχης.

Παρέστησαν επί πλέον, επίτιμοι Α/ΓΕΣ και Δντές ΓΕΣ/ΔΕΔ και Σχηματισμών Ειδικών Δυνάμεων. Την ΕΑΑΣ εκπροσώπησε ο Αντιπρόεδρός της και τους ΠΕΑΠΑ και ΣΑΑΥΣ, οι Πρόεδροί τους.

Για μια ακόμα φορά αποδείχθηκε ότι η αγάπη προς την Πατρίδα και ο Όρκος υπό την σκέπη της Σημαίας έχουν σφυρηλατήσει τον ιερό δεσμό του πράσινου μπερέ, ο οποίος κρατάει την «οικογένεια» ενωμένη.

Στον ίδιο χώρο βρέθηκαν ο ηλικίας 98 ετών Ιερολοχίτης Στρατηγός Κόρκας και Καταδρομείς, Αλεξιπτωτιστές και Πεζοναύτες οι οποίοι απολύθηκαν τους τελευταίους μήνες, μαζί με τις οικογένειες και τους φίλους και συναντήθηκαν με τα Μόνιμα στελέχη, Αξιωματικούς και Υπαξιωματικούς των Ειδικών Δυνάμεων οι οποίοι τους εκπαίδευσαν κατά την διάρκεια της θητείας τους, τους εμφύσησαν το πνεύμα των Καταδρομών, τους χαλύβδωσαν το σώμα και τους ρίζωσαν στην ψυχή την λατρεία για τον πράσινο μπερέ και την πίστη στον αγώνα μέχρι την τελική νίκη.ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΛΕΩΝΙΔΙΟΥ 2018

Την Κυριακή, 21 Ιανουαρίου 2018, τελέσθηκε η επιμνημόσυνη δέηση στον Μητροπολιτικό ναό της πόλεως του Λεωνιδίου για την συμπλήρωση 69 ετών από την μάχη του Αγίου Βασιλείου Λεωνιδίου (20/1/1949).

Η σεμνή τελετή ολοκληρώθηκε με ομιλίες και καταθέσεις στεφάνων.

Η Λέσχη Καταδρομέων και Ιερολοχιτών εκπροσωπήθηκε, όπως κάθε χρόνο, από τμήμα εφέδρων Καταδρομέων με την Ελληνική Σημαία και το λάβαρό της. Την κατάθεση στεφάνου στο μνημείο πεσόντων, στο μύλο στην είσοδο της πόλεως, έκανε ο Εφ. Λοχίας (ΚΔ) Παπαδάκης Ιωάννης, μέλος του ΔΣ.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν, εκτός των τοπικών αρχών, η κυρία Αικατερίνη Παπαθανασίου, σύζυγος του θανόντος Στρατηγού, τότε Δκτού της Γ’ ΜΚ που συμμετείχε στις επιχειρήσεις και άλλα μέλη της Λέσχης.

Καθ όλη την διάρκεια της εκδηλώσεως υπήρχε διάχυτο ένα πολύ φιλικό και θερμό κλίμα προς την αντιπροσωπεία της Λέσχης.

Ακολουθούν φωτογραφίες από την εκδήλωση:


ΕΠΙΜΝΗΜΟΣΥΝΗ ΔΕΗΣΗ


ΟΜΙΛΙΑ


ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΛΕΣΧΗΣ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΩΝ ΚΑΙ ΙΕΡΟΛΟΧΙΤΩΝΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Την 14 Ιαν 18 στην Γενική Συνέλευση και εκδήλωση κοπής της Βασιλόπιτας του Συνδέσμου Ελλήνων Βατραχανθρώπων, όπως επίσης και την 26 Ιαν 18 στην εκδήλωση εορτασμού των 60 ετών της ΔΥΚ/ΜΥΚ την Λέσχη εκπροσώπησε ο Αντιπρόεδρος Ταξχος ε.α. κ. Πουλάκης Αθανάσιος. Στις εκδηλώσεις παρέστησαν η ηγεσία ΓΕΕΘΑ, ΓΕΝ και Αξιωματικοί και Μόνιμοι Υπαξιωματικοί Υποβρύχιοι Καταστροφείς των Ειδικών Δυνάμεων, από όλα τα κλιμάκια της Ιεραρχίας του Στρατού Ξηράς. Ομοίως έφεδροι καταδρομείς και ναύτες, απόφοιτοι των σχολείων.

Την 23 Ιαν 18, στην εξόδιο ακολουθία του Ιερολοχίτη Αντγου ε.α., Βάγια Ιωάννου, Τάξεως ΣΣΕ 1942, την Λέσχη εκπροσώπησε ο Γεν. Γραμματέας, Ταξχος ε.α. Τζιάκης Ιωάννης.

Την 24 Ιαν 18, στην ΛΑΦ Θεσσαλονίκης, έλαβε χώρα η επαναληπτική εκδήλωση για τα 75 έτη του Ιερού Λόχου με μέριμνα της 13 ΔΕΕ, με κύριο ομιλητή τον Ιερολοχίτη Στρατηγό Κόρκα, παρουσία του κ. Α/ΓΕΣ και του Δκτού του Γ΄ ΣΣ. Στο πλαίσιο των ενημερωτικών ομιλιών, την πρωτοβουλία και προτροπή για τις οποίες έχει αναλάβει από το 2017 η Λέσχη σε συνεργασία με την Ιεραρχία, ο Στρατηγός έκανε ομιλίες στους σπουδαστές και των προσωπικό των ΑΔΙΣΠΟ και ΣΔΙΕΠ στη Θεσσαλονίκη και στο προσωπικό του Δ’ ΣΣ στην Ξάνθη, την 22 και 23 Ιαν 18 αντίστοιχα.

Την 25 Ιαν 18 στην εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας της ΠΕΑΠΑ, με την οποία η Λέσχη συστεγάζεται, παρέστησαν ο Πρόεδρος της Λέσχης Αντγος ε.α. κ. Λάζαρης Νικόλαος και το μέλος του ΔΣ, Σχης ε.α κ. Ε. Γατσούλης.

Την 27 Ιαν 18 έλαβε χώρα η ετήσια συνεστίαση και κοπή της βασιλόπιτας της Λέσχης μας (λεπτομέρειες σε ιδιαίτερη ανακοίνωση).

Την 28 Ιαν 18 στην Γενική Συνέλευση και εκδήλωση κοπής της Βασιλόπιτας του Συλλόγου «Κομάντος – 74» την Λέσχη εκπροσώπησε ο Σχης ε.α. κ. Κολοκοτρώνης Πλάτων.

Την 30 Ιαν 18, στην εξόδιο ακολουθία του Αντγου ε.α. Παπαδόπουλου Γεωργίου, Τάξεως ΣΣΕ 1948, παρέστη το ΔΣ της Λέσχης, σε ένδειξη ελάχιστης τιμής για την προσφορά του. Μετά την αποστρατεία του και επί σειρά ετών, υπήρξε πολύτιμο μέλος της Λέσχης Καταδρομέων και Ιερολοχιτών, με ενεργό ρόλο στα πλαίσια του Διοικητικού Συμβουλίου, χρηματίσας και πρόεδρος αυτού.
Με την σεμνότητα, την επιμέλεια και την μεθοδικότητα που πάντα τον διέκρινε, συνέβαλε στην διατήρηση της αξιοπιστίας και του κύρους της Λέσχης στον χώρο των Ειδικών Δυνάμεων, στην προώθηση του πνεύματος των Καταδρομών αλλά και στην αναγνώριση της συμβολής του ελληνικού Ιερού Λόχου κατά τον 2ο ΠΠ μεταξύ των Βρετανών συμμάχων.Σας ενημερώνουμε ότι το Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018, απεβίωσε ο Αντγος ε.α. Γεώργιος Παπαδόπουλος (ΣΣΕ 1948). Η κηδεία του θα λάβει χώρα στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών, την Τρίτη, 30 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 15.00 στον Ι.Ν. Αγ. Θεοδώρων (εντός του κοιμητηρίου)

Ο Στρατηγός Παπαδόπουλος, συμμετείχε στις επιχειρήσεις κατά των ανταρτών τα έτη 1948-1949 με τις Δυνάμεις Καταδρομών. Υπηρέτησε σε πολλές διοικητικές και επιτελικές θέσεις του ελληνικού Στρατού και των Ειδικών Δυνάμεων, των οποίων διετέλεσε και διευθυντής - Διοικητής.

Μετά την αποστρατεία του και επί σειρά ετών, υπήρξε πολύτιμο μέλος της Λέσχης Καταδρομέων και Ιερολοχιτών, με ενεργό ρόλο στα πλαίσια του Διοικητικού Συμβουλίου, χρηματίσας και ως πρόεδρος αυτού.

Με την σεμνότητα, την επιμέλεια και την μεθοδικότητα που πάντα τον διέκρινε, συνέβαλε στην διατήρηση της αξιοπιστίας και του κύρους της Λέσχης στον χώρο των Ειδικών Δυνάμεων, στην προώθηση του πνεύματος των Καταδρομών αλλά και στην αναγνώριση της συμβολής του ελληνικού Ιερού Λόχου κατά τον 2ο ΠΠ μεταξύ των Βρετανών συμμάχων.

Η Λέσχη Καταδρομέων και Ιερολοχιτών αισθάνεται ευγνωμοσύνη για το έργο του αειμνήστου Στρατηγού και συμπαραστέκεται στην θλίψη της οικογενείας του στην οποία εύχεται την εξ ύψους παρηγορία.

Το ΔΣ

ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ 2017