ΛΕΣΧΗ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΩΝ ΚΑΙ ΙΕΡΟΛΟΧΙΤΩΝ 

   Η ΛΕΣΧΗ - ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ - ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ - ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ - ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ - ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΕΛΟΥΣ - ΜΕΛΕΤΕΣ-ΕΡΕΥΝΕΣ - ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΛΚΙ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΦΟΡΟΥΜ ΛΚΙ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΠΙ ΤΗ ΑΝΑΛΗΨΕΙ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ

Σεβαστοί Στρατηγοί, Αγαπητά Μέλη της Λέσχης Καταδρομέων και Ιερολοχιτών,

Εκ μέρους του νέου ΔΣ της Λέσχης, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω θερμά για την εμπιστοσύνη που δείξατε στα επανεκλεγέντα παλαιά καθώς και στα νέα μέλη του ΔΣ.

Αποτελεί τιμή μας να είμαστε μέλη του ΔΣ της πρώτης ιστορικά Λέσχης πολεμιστών των Ειδικών Δυνάμεων και συναισθανόμαστε το βάρος της παράδοσης και της ιστορίας της. Είμαστε πρόθυμοι να συνεχίσουμε τη ιστορική λειτουργία της Λέσχης και να βελτιώσουμε και να αναπτύξουμε τις δραστηριότητές της, για την διάδοση του πνεύματος των Ειδικών Δυνάμεων.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά, όλους όσους κατά καιρούς διετέλεσαν μέλη του ΔΣ και ιδιαίτερα όλα τα μέλη μας για τη συμβολή τους στην σε όλους τους τομείς αναβάθμιση της Λέσχης. Η πολύτιμη εμπειρία τους θα αποτελέσει αρωγό στις περαιτέρω προσπάθειές μας. Επί πλέον ευχαριστώ τα παραμένοντα μέλη του προηγούμενου ΔΣ για τις υπηρεσίες που προσέφεραν και την μέχρι τώρα μεταξύ μας συνεργασία. Εύχομαι στα νέα μέλη του ΔΣ, γρήγορη προσαρμογή και καλή επιτυχία. Πρέπει να αναφέρω, ότι ο πήχης έχει τοποθετηθεί τόσο ψηλά, που θα απαιτηθεί υπεράνθρωπη προσπάθεια για να ανέλθει περαιτέρω, πιστεύω όμως ότι με την συμπαράστασή σας, θα προσθέσουμε έστω ένα λιθαράκι στο οικοδόμημα. Είναι πρόκληση για όλους.

Η περαιτέρω διεύρυνση των διασωματειακών δημοσίων σχέσεων στο εσωτερικό και στο εξωτερικό θα αποτελέσει τη δομική βάση σύσφιξης σχέσεων, διεθνούς και σε εθνικό επίπεδο αναγνώρισης, αδελφοποίησης και ενδεχομένως, δημιουργίας μιας συνομοσπονδίας Ειδικών Δυνάμεων.

Η επαφή με τις Διοικήσεις Ειδικών Δυνάμεων και με την στρατιωτική ιεραρχία εν γένει, με προγραμματισμένες επισκέψεις ή με την ευκαιρία προσκλήσεων σε τελετές και εορτές, θα κάνει ευρύτερα γνωστή την ύπαρξη και τις επιδιώξεις μας που συμπυκνώνονται σε μία φράση: Διατήρηση του πνεύματος των Ειδικών Δυνάμεων! Συμπληρωματικά, η επαφή με την πολιτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων είναι ενδεχομένως αναγκαία για διατήρηση της «πιέσεως» προς ικανοποίηση αιτημάτων της Λέσχης.

Η προβολή της Λέσχης με τη δύναμη του διαδικτύου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, δίνει τη δυνατότητα σε ευρύ κοινό να μάθει την ιστορία και την ιστορικότητά της και δημιουργεί άμεση πρόσβαση σε νεώτερους έφεδρους καταδρομείς και πεζοναύτες.

Έχοντας υπ’ όψιν την προτίμηση και την ροπή των νεώτερων σε ηλικία μελών προς τον αθλητισμό, θα επιδιωχθεί η συμμετοχή της Λέσχης σε στρατιωτικούς αγώνες εφέδρων, της μορφής του στρατιωτικού πεντάθλου, αλλά και αγώνων περιπόλων, με την κατάλληλη προετοιμασία ομάδων εθελοντών μελών.

Η εθελοντική συμμετοχή και η προσφορά των νέων μελών σε παροχή υποστήριξης προς την κοινωνία στην περίπτωση μειζόνων καταστροφών και η αρωγή σε έρευνες αγνοουμένων σε δύσβατες ή θαλάσσιες περιοχές, είναι ένας ακόμη τομέας που θα πρέπει να επιδιωχθεί η παρουσία μας, με τη συγκρότηση κατάλληλων ομάδων διασωστών και την προμήθεια αναγκαίου εξοπλισμού.

Πρέπει να τονιστεί όμως, ότι τα προηγούμενα προϋποθέτουν την ύπαρξη χορηγών, με δεδομένο ότι τα έξοδα είναι δυσθεώρητα για τον προϋπολογισμό μας και, απαγορευτικά σε ατομικό επίπεδο των μελών μας. Δυστυχώς, «με ευχές δεν βάφονται αυγά».

Επί πλέον η πλήρης ενεργοποίηση της τράπεζας αίματος θα είναι σημαντικό βήμα αλληλοβοηθείας, αλλά χρειάζεται απαραίτητα την συμμετοχή των νεώτερων μελών, όπως ασφαλώς και των μελών των οικογενειών και του συγγενικού περιβάλλοντός μας. Δυστυχώς, «το αίμα δεν φυτρώνει σε δέντρα».

Εκτός του παρόντος χαιρετισμού, θα δημοσιευθεί και θα αποσταλεί ηλεκτρονικά «ανοιχτή επιστολή» επικοινωνίας με ενημερωτικό χαρακτήρα για διεύρυνση της επικοινωνίας και εξωστρέφειας της Λέσχης.

Θα εστιάσουμε στη διατήρηση της ιστορικής μνήμης με την πραγματοποίηση επισκέψεων και παρουσία μας στις εκδηλώσεις για την απόδοση τιμών στους ηρωικά πεσόντες Ιερολοχίτες και Καταδρομείς, αλλά και τη σύσφιξη και τη δημιουργία νέων δεσμών μεταξύ των μελών μας με την διοργάνωση, επετειακών ή μη, εκδρομών και ανεπισήμων συνεστιάσεων, εκτός της ετήσιας, στα πλαίσια του εφικτού, αναγνωρίζοντας τη δυσχερή οικονομική κατάσταση που αντιμετωπίζουμε όλοι μας την παρούσα χρονική περίοδο. Σε αυτόν τον τομέα θα προσπαθήσουμε ενεργώντας εκ παραλλήλου με άλλα ιστορικά σωματεία να τύχουμε της συνδρομής και υποστηρίξεως των όποιων αρμοδίων αρχών τοπικής αυτοδιοίκησης ή και ευρύτερου τομέα.

Τελειώνοντας, θα αναφέρω κάτι πραγματικά ζωτικό. Προκειμένου να αναβαθμισθεί η Λέσχη, απευθύνω πρόσκληση και παράκληση προς όλα τα μέλη, να ενισχύσουν οικονομικά με την ετήσια συνδρομή τους. Επί πλέον, να προσκαλέσουν αυτούς που μπορούν και θέλουν να προσφέρουν πνευματική, ηθική και υλική βοήθεια για να υποστηρίξουν το έργο μας, συνεργαζόμενοι στην κοινή προσπάθεια.

Αν όλα τα προηγούμενα αποτελούν τις επιβαλλόμενες υποχρεώσεις του ΔΣ και των μελών μας, η γνωστοποίηση της υπάρξεως και των σκοπών της Λέσχης στους αποστράτους, τους εφέδρους εκ μονίμων και τους εφέδρους εξ εφέδρων του περιβάλλοντός μας, αποτελεί μία βασική απορρέουσα υποχρέωση εκ της αποστολής όλων μας. Και αυτό το περιβάλλον, συμμαθητών από τις παραγωγικές σχολές για τα στελέχη, ΕΣΣΟ που συνυπηρέτησαν για τους εφέδρους, συγγενείς, φίλοι και γείτονες, αποτελεί έναν πολύ μεγάλο και ενδεχομένως ανεκμετάλλευτο μέχρι στιγμής χώρο. Θα ήθελα επίσης να τονίσω, ότι στις Ειδικές Δυνάμεις δεν υπηρέτησε και δεν υπηρετεί μόνο άρρεν, αλλά και θήλυ προσωπικό. Και όμως, μόνο μία γυναίκα από όσες υπηρέτησαν είναι μέλος μας.


Ταξίαρχος ε.α. Τζιάκης Ιωάννης   
Πρόεδρος ΔΣ ΛΚΙ                 ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΔΣ ΚΑΙ ΕΕ

Την 09 Απριλίου 2023 έλαβε χώρα συνεδρίαση των εκλεγέντων μελών για συγκρότηση του ΔΣ και της ΕΕ στα γραφεία της Λέσχης.

Το Διοικητικό Συμβούλιο συγκροτήθηκε σε σώμα, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο άρθρο 6 του Καταστατικού του Σωματείου, ως εξής:
• Πρόεδρος: Ταξχος ε.α. Τζιάκης Ιωάννης
• Αντιπρόεδρος: Υπτγος ε.α. Γιάγκου Γιάγκος
• Γενικός Γραμματέας: Ανχης ε.α. Κομπόρης Πέτρος
• Ταμίας: Ταξχος ε.α. Κορδάτος Γεώργιος
• Αναπληρωτής Γεν. Γραμματέας: Εφ. ΚΔ Σαραντόπουλος Ευστράτιος
• Αναπληρωτής Ταμίας: Ανχης ε.α. Πεππές Δημήτριος
• Διαχειριστής περιουσίας: Εφ Λχίας Παπαδάκης Ιωάννης.

Αναπληρωματικά μέλη
- Επχίας ΕΜΘ ε.α. Δαμιανάκης Νικόλαος
- Εφ. Ανθλγός Φιλόσοφος Γεώργιος.

Στα πλαίσια της ιδίας συνεδριάσεως συγκροτήθηκε σε σώμα η Εξελεγκτική Επιτροπή με:
- Πρόεδρο τον Εφ. Ανθλγό Φυλακτού Φυλακτό και μέλη τους:
- Εφέδρους ΚΔ Φωτόπουλο Στυλιανό και Δραμιτινό Γεώργιο.ΕΤΗΣΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 2023

Η Ετησία Γενική Συνέλευση της Λέσχης έλαβε χώρα την 02 Απριλίου 2023 στις εγκαταστάσεις της ΕΑΑΣ.

• Θέματα ημερησίας διατάξεως:
- Εξέταση απαρτίας - Εκλογή Οργάνων ΓΣ.
- Έκθεση Πεπραγμένων Διοικητικού Συμβουλίου έτους 2022.
- Έκθεση Εξελεγκτικής Επιτροπής Διαχειρίσεως έτους 2022.
- Ανάλυση και έγκριση του Προϋπολογισμού έτους 2023.
- Λοιπά θέματα.
- Αρχαιρεσίες.

• Αποτελέσματα αρχαιρεσιών ΔΣ, κατά σειράν ψήφων:
- Ταξχος ε.α. Τζιάκης Ιωάννης
- Ανχης ε.α. Κομπόρης Πέτρος
- Υπτγος ε.α. Γιάγκου Γιάγκος
- Ταξχος ε.α. Κορδάτος Γεώργιος
- Εφ. Λχίας Παπαδάκης Ιωάννης
- Εφ. ΚΔ Σαραντόπουλος Ευστράτιος
- Ανχης ε.α. Πεππές Δημήτριος
- Επχίας (ΕΜΘ) ε.α. Δαμιανάκης Νικόλαος
- Εφ. Ανθλγός Φιλόσοφος Γεώργιος.

• Αποτελέσματα αρχαιρεσιών ΕΕ, κατά σειράν ψήφων:
- Εφ. ΚΔ Φωτόπουλος Στυλιανός
- Εφ. Ανθλγός Φυλακτού Φυλακτός
- Εφ ΚΔ Δραμιτινός Γεώργιος.

Κατά την ΓΣ επιδόθηκε αναμνηστική πλακέτα της Λέσχης στον μη θέσαντα υποψηφιότητα και αποχωρήσαντα από το ΔΣ, Σχη ε.α. κ. Γατσούλη Ευάγγελο για την επί 30ετία προσφορά του στο ΔΣ.ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΤΗΣΙΑΣ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΣ ΕΤΟΥΣ 2023

Γνωρίζεται ότι η υπό του καταστατικού (Άρθρον 10) καθοριζόμενη Ετησία Γενική Συνέλευση της Λέσχης για το 2023, θα λάβει χώρα την 02 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2023 (οριστικά ανεξαρτήτως αριθμού παρόντων), ημέρα Κυριακή και από 10.00 ώρα, στην αίθουσα του κυλικείου της Ενώσεως Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ), επί της οδού Χαριλάου Τρικούπη 18 Α.

1. ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΕΩΣ

• Εξέταση απαρτίας - Εκλογή Οργάνων ΓΣ (Πρόεδρος-Γραμματέας).
• Έκθεση Πεπραγμένων Διοικητικού Συμβουλίου έτους 2022.
• Έκθεση Εξελεγκτικής Επιτροπής Οικονομικής Διαχειρίσεως έτους 2022.
• Ανάλυση και έγκριση του Προϋπολογισμού έτους 2023.
• Λοιπά θέματα.
• Αρχαιρεσίες (ΔΣ και ΕΕ για την διετία 2023-25).

2. ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΣ
Προτρέπουμε τα μέλη της Λέσχης (τακτικά και επίτιμα), να συμμετάσχουν στις εργασίες της Γενικής Συνελεύσεως διότι είναι ευκαιρία:
• Ενημέρωσης για τον ετήσιο απολογισμού έργου, τυχόν δυσχέρειες και προβλήματα λειτουργίας και για μελλοντικές επιδιώξεις.
• Ανανεώσεως και ισχυροποιήσεως του συναδελφικού δεσμού μεταξύ των μελών.
• Εκδηλώσεως επιθυμίας συμμετοχής στα κοινά, δια της υποψηφιότητας ως μέλος του νέου Διοικητικού Συμβουλίου και Εξελεγκτικής Επιτροπής και ψηφοφορίας στις αρχαιρεσίες.

3. ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΝΕΩΝ ΜΕΛΩΝ
Εγγραφές νέων μελών είναι δυνατόν να γίνουν μέχρι την 19 Φεβρουαρίου 2023, ημερομηνία τελευταίας συνεδριάσεως του ΔΣ προ της ΓΣ.

4. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ
• Υπενθυμίζεται ότι για να είναι κάποιο μέλος σε θέση να λάβει μέρος στην διαδικασία αρχαιρεσιών και την ψηφοφορία, αλλά και απλά να εκφράσει άποψη, αν απαιτείται ψηφοφορία για κάποιο ζήτημα, θα πρέπει να είναι οικονομικά ενήμερο μέχρι και το έτος 2022 τουλάχιστον.
• Θα υπάρχει δυνατότητα καταβολής των συνδρομών προηγουμένων ετών, αλλά και του 2023 για περιορισμένο χρονικό διάστημα πριν την έναρξη της ΓΣ.
• Για να έχετε εικόνα οικονομικής τακτοποίησης και τυχόν εκκρεμοτήτων, εκτός της επικοινωνίας με τον Ταμία, μπορείτε να συμβουλευθείτε τα φύλλα εφημερίδας Δεκεμβρίου 2021 και Μαΐου 2022 και το παρόν.

5. ΔΙΑΦΟΡΑ
• Η προσπέλαση στην ΕΑΑΣ είναι άνετη και εξασφαλισμένη, εκτός απροόπτων, λόγω της κεντρικής θέσεως αυτής και των μέσων συγκοινωνίας.
• Η στάθμευση οχημάτων ΙΧ πέριξ των οδών του τετραγώνου είναι δυνατή λόγω της Κυριακής, στις ζώνες που επιτρέπεται.
• Μετά το πέρας των απολογισμών, κατά την διάρκεια του διαλείμματος προ της διαδικασίας των αρχαιρεσιών, υπάρχει δυνατότητα εξυπηρέτησης κυλικείου.
• Κοινοποιούνται υποδείγματα δηλώσεων υποψηφιότητας για τις αρχαιρεσίες και εξουσιοδοτήσεως εκπροσωπήσεως στην ψηφοφορία. Σύμφωνα με την απόφαση που λήφθηκε κατά την ΓΣ του 2020 αναφορικά με την ερμηνεία του καταστατικού και κατά την διασταλτική ερμηνεία της, ο αριθμός εξουσιοδοτήσεων που μπορεί να λάβει κάποιος εξουσιοδοτούμενος, είναι απεριόριστος ως προς τον αριθμό των εξουσιοδοτούντων.

6. ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΣΧΕΔΙΑΣΗ
Σε περίπτωση επιβολής μέτρων περί συγκεντρώσεων σε κλειστούς χώρους κλπ, η ΓΣ θα πραγματοποιηθεί με την παρακάτω διαδικασία και παραδοχές:
• Ελάχιστος αριθμός παρόντων:
     - Πρόεδρος ΓΣ, γραμματέας, εφορευτική επιτροπή.
     - Νυν ΔΣ και υποψήφιοι ΔΣ και Ελεγκτικής Επιτροπής
• Διεξαγωγή ψηφοφορίας (οικονομικά ενήμερα μέλη):
     - Αποστολή εξουσιοδοτήσεων προς τους παραπάνω αναφερομένους, ως τους δυνητικά κατ’ ελάχιστον παρόντες.
• Σχετική ενημέρωση θα αποσταλεί ηλεκτρονικά, εάν παρ’ ελπίδα απαιτηθεί


Υπόδειγμα Επιστολής Υποψηφίου

Υπόδειγμα Επιστολής Εξουσιοδοτήσεως

Ενδεικτικός Πίνακας ΥποψηφίωνΕΤΗΣΙΑ ΣΥΝΕΣΤΙΑΣΗ ΚΑΙ ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ

• Η τελετή της κοπής της Βασιλόπιτας και η ετήσια συνεστίαση της Λέσχης θα πραγματοποιηθεί την 12 Φεβρουαρίου 2023 (Κυριακή) και ώρα 13:00 στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων (Σαρόγλειο Μέγαρο) στην Πλατεία Παύλου Μελά, οδός Ρηγίλλης 1 https://laed.army.gr/el.

• Τιμή πρόσκλησης 25 €.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
α. Με επίσκεψη στα γραφεία της Λέσχης ή τηλεφωνικά στον αριθμό 2103235907 ή με FAX στο 2103213534 από την 12 Δεκεμβρίου 2022 και μέχρι την 16 Ιανουαρίου 2023, τις ημέρες Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή, μεταξύ 10.00 και 12.00Ω. Εναλλακτικά, από τώρα με e-mail στο gengrammateasleschis@gmail.com Τηλεφωνική επικοινωνία εκτός ωραρίου, αν είναι αναγκαίο, με τον Γενικό Γραμματέα της Λέσχης, Ανχη ε.α. κ. Κομπόρη. Τηλ. οικίας 2108326591 ή κινητό 6974667760. (Η ανακοίνωση έχει ήδη αποσταλεί ηλεκτρονικά στα μέλη μας και έχει δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης).
β. Οι δηλούντες (ειδικά αν γίνει ηλεκτρονικά) συμμετοχή θα πρέπει να μας γνωρίζουν: Βαθμό, ονοματεπώνυμο και για φιλικά τους πρόσωπα και συνολικό αριθμό. Πρέπει να δοθούν και τα στοιχεία των φιλικών προσώπων για να αποφευχθούν διπλές δηλώσεις ή και αγορά δελτίων συμμετοχής για τα ίδια πρόσωπα, για την καλύτερη ομαδοποίηση στα τραπέζια, αλλά και για λόγους ασφαλείας και διευκόλυνσης εισόδου στη ΛΑΕΔ.

ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΩΝ:
ΜΟΝΟ από τα γραφεία της Λέσχης, Μαυρομιχάλη 15, 3ος όροφος, και κατά το χρονικό διάστημα από 16 Ιανουαρίου μέχρι και 01 Φεβρουαρίου 2023 το αργότερο, τις ημέρες Δευτέρα και Τετάρτη, μεταξύ 10.00 και 12.00Ω. Για τυχόν ειδικές περιπτώσεις, κατόπιν επικοινωνίας με τον Γενικό Γραμματέα της Λέσχης.

ΑΚΥΡΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
Μετά την 01 Φεβρουαρίου 2023 δεν θα μπορεί να γίνει ΑΠΟΔΕΚΤΗ η ΑΚΥΡΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ και ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΗ η επιστροφή χρημάτων, επειδή η Λέσχη θα έχει ήδη καταβάλει τις προκαταβολές για την αίθουσα και την τροφοδοσία.

ΧΩΡΟΙ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ:
Όπου επιτρέπεται στις κοντινές οδούς.
Οχήματα με άδειες ΑΜΕΑ στον χώρο μέσα στο προαύλιο, κατόπιν εγκρίσεως της ΛΑΕΔ.
Με προηγούμενη χρήση (ανεύρεση-δέσμευση θέσεων) της εφαρμογής από Η/Υ ή κινητό:
https://www.parkaround.gr/parking/athens/euaggelismos.
Χώρος στάθμευσης πλησίον ΛΑΕΔ, στο πολεμικό Μουσείο (Ριζάρη):
https://polispark.gr/.

ΠΕΡΑΣ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΕΩΣ: 12.00.

Πρέπει να είμαστε όλοι εκεί με την ζωντανή ιστορία των Ειδικών Δυνάμεων.

ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ.
ΜΕΝΟΥ:ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΛΕΣΧΗΣ

• Για όσο διάστημα ισχύει η παρούσα κατάσταση μέτρων η λειτουργία των γραφείων με φυσική παρουσία, μέχρι την 29 Ιουνίου και από 02 Σεπτεμβρίου, θα γίνεται ως εξής:

ΔΕΥΤΕΡΑ, ΤΕΤΑΡΤΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΑΠΟ 10.00 ΕΩΣ 12.00.


ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΚΛΕΙΣΤΑ
     ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΡΙΝΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΑΥΓΟΥΣΤΟ.     
 


Λόγω των μεταβαλλομένων υγειονομικών συνθηκών θα ενημερώνεσθε ηλεκτρονικά για τον τρόπο λειτουργίας γραφείων κλπ. Ανακοινώσεις γίνονται επίσης στην σελίδα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης https://www.facebook.com/groups/187276824943544/ και την ιστοσελίδα της Λέσχης http://lki.gr/index.html.


• Προς διευκόλυνση των μελών μας:

Η ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΥΧΟΝ ΔΟΣΟΛΗΨΙΕΣ ΘΑ ΕΚΤΕΛΟΥΝΤΑΙ ΩΣ ΕΞΗΣ:
(1) ΓΙΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΣΘΕ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΛΗΡΩΜΗ ΜΕΣΩ ΤΡΑΠΕΖΗΣ, ΑΝΑΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΚΑΙ ΑΚΡΙΒΗ ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ ΠΛΗΡΩΜΗΣ (ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΕΤΟΥΣ -----, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ, ΕΓΓΡΑΦΗ ΚΛΠ).

(2) ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΖΗΤΗΜΑ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΛΕΣΧΗ ΑΥΤΗ ΘΑ ΕΠΙΔΙΩΚΕΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ:
(Α) ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ: gengrammateasleschis@gmail.com
(Β) ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ, ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ:
     1/ ΤΑΜΙΑ: 6947547378,
     2/ ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ: 6974667760,
     3/ ΠΡΟΕΔΡΟ: 6932601616.


ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ
ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΕΣΧΗ, ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΟΣΤΕΙΛΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΤΗΝ
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ
     ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΤΟΥΣ ΣΤΟ gengrammateasleschis@gmail.com .     
ΕΠΙ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ
ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΛΗΨΕΩΣ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΜΟΝΟ
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ.

 ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΔΣ ΛΕΣΧΗΣ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΩΝ ΚΑΙ
ΙΕΡΟΛΟΧΙΤΩΝ

Όπως όλοι γνωρίζετε εκτός των ιστορικών επετείων και εκδηλώσεων που άπτονται χρονικά των ημερών για την καλυπτομένη από το παρόν φύλλο χρονική περίοδο Δεκεμβρίου 2021 μέχρι Μαΐου 2022, η 29η Μαΐου σημαδεύτηκε από ένα συμβάν ιδιαίτερης σπουδαιότητος για την Λέσχη Καταδρομέων και Ιερολοχιτών, αλλά και τις Ένοπλες Δυνάμεις και ιδιαίτερα τις Ειδικές Δυνάμεις.
Η ιστορία του Αειμνήστου πλέον Πολεμιστή, Ιερολοχίτη-Καταδρομέα, Στρατηγού Κωνσταντίνου Κόρκα είναι γνωστή στο πανελλήνιο και όχι μόνον.
Ο ιδιαίτερος συμβολισμός της αυλαίας της ζωής του Στρατηγού αναγράφεται και στις δραστηριότητες στο αντίστοιχο τμήμα του παρόντος φύλλου. Είναι όμως τόσο «σημαδιακό», ώστε να αναγραφεί και εδώ.

• Από τα πλέον συναισθηματικά φορτισμένα σημεία της τελετής στο Μνημείο στο Καβούρι, απετέλεσε η στιγμή της καταθέσεως στεφάνου από τον 102 ετών Ιερολοχίτη, υποβοηθούμενο από τον Α/ΓΕΕΘΑ, δίδοντας ένα συμβολικό μήνυμα της «οικογένειας» και της από γενιά σε γενιά μεταδόσεως του πνεύματος και της ατσάλινης θελήσεως των Καταδρομέων. Και πραγματικά, ήταν από τα πλέον συναισθηματικά φορτισμένα σημεία, όχι όμως το μέγιστο!
• Θεϊκή παρέμβαση, διότι δεν μπορεί να εξηγηθεί αλλιώς, επεφύλασσε σε όλους την μέγιστη δυνατή φόρτιση για το τέλος, αμέσως μετά την κυρίως τελετή, την κατάθεση στεφάνου και την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου. Ίσως τελικά οι μεγάλοι άνδρες μπορούν να επιλέξουν τον τρόπο της αποχώρησης από την επίγεια παρουσία τους. Ο Στρατηγός Κόρκας αφού εξεπλήρωσε το χρέος του προς τους υπέρ Πίστεως και Πατρίδος αγωνισθέντες και σε αυτούς που έδωσαν το ύψιστο αγαθό της ζωής τους μαχόμενοι υπέρ βωμών και εστιών και αφού μάλιστα από συμπαντικό συγχρονισμό είχε εκπληρωθεί και η τελευταία (όπως απεδείχθη) επιθυμία του, αυτή της μνείας του 14 ΛΟΚ χρονολογικά και όχι ιεραρχικά με την τάξη κλιμακίου μονάδων, «έφυγε» από κοντά μας. Προφανώς δεν είναι δυνατόν να υπάρξει περισσότερο συμβολική και ένδοξη στιγμή ως προς τον τόπο, χρόνο και συνθήκες, εκτός της κατά την μάχη, για να αποχωρήσει κάποιος και να βρει τους συμπολεμιστές του.
• Στο Μνημείο, μετά την τελετή, περιστοιχιζόμενος από τα «παιδιά» του. Ακόμα και κάποιος άθεος θα πρέπει να σκέφθηκε βαθειά μέσα του ότι υπάρχει Θεός. Μας άφησε βαρεία κληρονομιά και εθνική παρακαταθήκη και «έφυγε» μέσα στον ιερότερο χώρο των Καταδρομών.

Δράττομαι της ευκαιρίας και, εδώ και τώρα, θα πρέπει απευθυνόμενος την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης αρχικά, αλλά και στην Α.Ε. κυρία Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας και στον κύριο Πρωθυπουργό να κάνω μνεία μιας άλλης περιόδου εκτός της δεκαετίας 1940-1950, κατά την οποίαν ο Στρατηγός μας πρωταγωνίστησε και έγραψε ιστορία, υπηρεσία και θυσίες οι οποίες αναγνωρίσθηκαν και για αυτές τιμήθηκε εν ζωή και κατά την στιγμή της εξόδου του και ασφαλώς θα εξακολουθήσει να τιμάται από όλους μας.

Η περίοδος του 1974, κατά την οποίαν εν μέρει και κατά ανεξήγητο τρόπο αποσιωπούμε ως Πολιτεία, έχει αφήσει στο περιθώριο ανθρώπους που πολέμησαν για την Πατρίδα και δεν τιμώνται όπως προβλέπεται και πρέπει, αποτελώντας ίσως παγκόσμια πρωτοτυπία και μάλιστα από κράτος το οποίο αντιμετωπίζει διαρκώς την επιθετική πολιτική της Τουρκίας.

• Η Λέσχη Καταδρομέων και Ιερολοχιτών καταβάλλει μια συνεχή προσπάθεια από τον Φεβρουάριο 2020, πλέον των περιστασιακών προφορικών ενημερώσεων και αιτημάτων, με αλληλογραφία προς τους αρμοδίους φορείς στο ΓΕΣ, για την εν τέλει ηθική αποκατάσταση με την απονομή των εν πολέμω δικαιουμένων ηθικών αμοιβών, όπως αυτές προβλέπονται κατά περίπτωση και σύμφωνα με τις προτάσεις που υπέβαλαν οι Διοικήσεις των Μονάδων Καταδρομών το 1974.
• Δεν γνωρίζουμε το αποτέλεσμα, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα σταματήσουμε την προσπάθεια. Είναι ηθική μας υποχρέωση, προβλέπεται από το Καταστατικό και «αυτό είναι η Λέσχη».

Οι άνθρωποι αυτοί, αρκετοί εκ των οποίων ήδη έχουν αποδημήσει, πολέμησαν για τα Ιερά και τα Όσια της Φυλής εκτελώντας τις διαταγές που τους δόθηκαν και πολέμησαν για την Ελλάδα μας.
Τώρα, υπερήφανοι και αγέρωχοι, κρατούν για τον εαυτό τους το «παράπονο» της μη απονομής των προβλεπομένων εν πολέμω ηθικών αμοιβών.
Θα πρέπει αυτή η αδικία να αποκατασταθεί επί τέλους. Και αυτή, η έστω καθυστερημένη αναγνώριση, θα έχει τριπλό μήνυμα.
Προς τους Τούρκους αφ’ ενός, οι οποίοι διαρκώς αναβαθμίζουν τις εντάσεις και όποιον άλλο επιβουλεύεται των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, για να ξέρουν ότι τιμάμε τους πολεμιστές μας και οποιαδήποτε απόπειρα εναντίον μας θα συντριβεί και θα βρει μπροστά της «την φωτιά και το ατσάλι των Όπλων μας», αλλά, αφ’ ετέρου, ιδιαίτερα προς το ενεργό τμήμα των Ενόπλων Δυνάμεων , την Εφεδρεία και Εθνοφυλακή που το συμπληρώνουν και, εν τέλει προς τον Ελληνικό λαό .
Ο Ελληνικός λαός θα πρέπει να χαλυβδωθεί για να επικρατήσει.
Οι Ένοπλες Δυνάμεις πρέπει να ξέρουν ότι η Ελλάδα ως πολιτεία δεν τους εγκαταλείπει ποτέ και αυτό ενεργεί ως πολλαπλασιαστής ισχύος για το έμψυχο υλικό μας, το οποίο σε συνδυασμό με τα οπλικά μέσα θα φέρει την τελική Νίκη.


Ταξίαρχος ε.α. Τζιάκης Ιωάννης                 
Πρόεδρος ΔΣ                                  ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΒΙΒΛΙΟ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΚΟΡΚΑ

Κείμενο ΕνημέρωσηςΗΜΕΡΙΔΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΤΑΔΡΟΜΩΝ ΚΑΤΑ
ΤΟΥ ΑΤΤΙΛΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΤΟ 1974

Μετά την αναπαραγωγή των ψηφιακών δίσκων, είναι δυνατή η διάθεση, εκ παραλλήλου με τα βιβλία των πρακτικών, των DVD της ημερίδας Κύπρου.

Η ημερίδα για τις επιχειρήσεις των Δυνάμεων Καταδρομών εναντίον του ΑΤΤΙΛΑ στην Κύπρο, οργανώθηκε από την Λέσχη Καταδρομέων και Ιερολοχιτών (ΛΚΙ), έλαβε χώρα αρχικά στην Αθήνα την 09 Νοεμβρίου 2016 στο Πολεμικό Μουσείο και επαναλήφθηκε την 10 Ιουνίου στη Θεσσαλονίκη στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Καταδρομέων και Ιερολοχιτών Μακεδονίας.
Το περιεχόμενο του βιβλίου πρακτικών της ημερίδας (220 σελίδων μεγέθους Α5, ISBN 978-618-83135-0-7) είναι η απομαγνητοφώνηση και ακριβής αποτύπωση των λεχθέντων (ομιλιών, σχολίων και παρεμβάσεων) σε όλη την διάρκεια της ημερίδας.
Οι ψηφιακοί δίσκοι (3 DVD, 1 διπλό και 2 μονά σε θήκη/κασετίνα, ISBN 978-618-83135-1-4) αποτελούν την διαρκείας περίπου 6 ωρών οπτικο-ακουστική παρουσίαση των παραπάνω. Υπάρχει δυνατότητα επιλογής παρακολούθησης του συνόλου ή μέρους κατά ομιλητή κλπ, με φιλικό προς τον χρήστη μενού επιλογών.

Λεπτομέρειες για την διάθεση των εκδόσεων:
Το κόστος των εκδόσεων δεν αποτιμάται εμπορικά. Αποτελεί έσοδο οικονομικής ενίσχυσης της Λέσχης για απόσβεση των εξόδων παραγωγής τους.

Παραλαβή είναι δυνατόν να γίνει από τα γραφεία της Λέσχης. Οι εκτός Αττικής θα πρέπει να ρυθμίσουν την παραλαβή μέσω κάποιας εταιρίας ταχυμεταφορών, με έξοδά τους. Επικοινωνία για παραγγελίες στην ηλεκτρονική διεύθυνση: gengrammateasleschis@gmail.com . Η αίτηση θα πρέπει να αναγράφει ονοματεπώνυμο, αριθμό αντιτύπων (βιβλίου ή/και κασετίνας δίσκων), παραλαβή ή όχι από τα γραφεία. Θα δοθεί προτεραιότητα στα μέλη της ΛΚΙ.ΕΠΕΤΕΙΑΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΛΕΣΧΗΣ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΩΝ ΚΑΙ ΙΕΡΟΛΟΧΙΤΩΝ
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2021 - ΜΑΪΟΥ 2022

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2021

12 Δεκ:
Εκδήλωση μνήμης υπέρ πεσόντων Ριμινιτών στο Ίλιον (ΠΣ ΠΕΣΜΑΡΙ), Η Λέσχη εκπροσωπήθηκε από τον Γενικό Γραμματέα και τον Ταξχο ε.α. Νίκα Νικόλαο, ο οποίος κατέθεσε και τον στέφανο της Λέσχης.
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2022

21 Φεβ:
Εξόδιος ακολουθία Στρατηγού Ασλανίδη. Η Λέσχη εκπροσωπήθηκε από το ΔΣ και μεγάλο αριθμό μελών. Παρευρέθησαν η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και μεγάλος αριθμός Αξιωματικών από τις Διοικήσεις, Διευθύνσεις και Μονάδες Ειδικών Δυνάμεων.


ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 2022

13 Μαρ:
Παρακολούθηση ετησίας ΓΣ Σ.Ε. Βατραχανθρώπων από μέλη μας οι οποίοι είναι Υ/Κ.

23 Μαρ: Στην εκδήλωση της ΕΑΑΣ για τον εορτασμό της Εθνικής επετείου, η Λέσχη εκπροσωπήθηκε από τον Στρατηγό Κόρκα.

25 Μαρ: Στην δοξολογία για την Εθνική επέτειο στη Μητρόπολη παρέστη ο Αντιπρόεδρος.


ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΜΑΪΟΥ 2022

08 Μαι:
Στις εκδηλώσεις για την επέτειο της υπογραφής της παραδόσεως των γερμανικών δυνάμεων Αιγαίου το 1945 στη Σύμη την Λέσχη εκπροσώπησαν ο Στρατηγός Κόρκας και ο Εφ. Λχίας Παπαδάκης, μέλος του ΔΣ. Στις εκδηλώσεις παρέστησαν η ΠτΔ και η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία των Ε.Δ. Ομοίως παρέστη τμήμα του Συνδέσμου Εφέδρων Καταδρομέων και Ιερολοχιτών Ρόδου.
09 Μαι: Στις εκδηλώσεις εορτασμού της λήξεως του Β’ ΠΠ στη Ρόδο, την Λέσχη εκπροσώπησε ο Εφ. Λχίας Παπαδάκης.

09 Μαι: Στις εκδηλώσεις εορτασμού της λήξεως του Β’ ΠΠ στη Μητρόπολη και το ΜΑΣ η Λέσχη εκπροσωπήθηκε από τον Αντιπρόεδρο του ΔΣ.

22 Μαι: Πολεμικό Μουσείο. Εκδήλωση Παγκρητίου Ενώσεως για την Μάχη της Κρήτης. Η Λέσχη εκπροσωπήθηκε από τον Στρατηγό Κόρκα ως επίσημο προσκεκλημένο, μετά από έκφραση επιθυμίας του ιδίου και συνεργασία μας με τους εμπλεκομένους φορείς. Παρούσα η εγγονή του αειμνήστου πρωθυπουργού Ιωάννου Μεταξά.29 Μαϊ: Ετήσιο Μνημόσυνο Ιερολοχιτών και Καταδρομέων

• Την Κυριακή, 29 Μαΐου 2022, έλαβε χώρα η επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των πεσόντων Ιερολοχιτών και Καταδρομέων στους υπέρ των Ιερών και Οσίων αγώνες του Έθνους, το οποίο διοργανώνει η Διεύθυνση Ειδικών Δυνάμεων σε ετήσια βάση στο Μνημείο των ΛΟΚ στο Καβούρι. Παρόμοια εκδήλωση γίνεται και στο αντίστοιχο Μνημείο στην Ρεντίνα, στην έδρα της 1ης ΤΑΞ ΚΔ-ΑΛ.

• Παρέστησαν οι κ.κ. Α/ΓΕΕΘΑ, Α/ΓΕΣ, ΓΕΠΣ, Υ/ΓΕΣ, Α/ΓΕΑ, οι κ.κ. Δκτής και Υδκτής της ΓΕΕΘΑ/ΔΕΠ, ΑΣΔΕΝ, ΑΣΔΥΣ, ΣΕΘΑ, ο Δκτής της ΔΔΕΕ, οι υπεύθυνοι της τελετής Δντής ΓΕΣ/ΔΕΔ και το επιτελείο του και προσωπικό των Ειδικών Δυνάμεων.

• Εκτός της στρατιωτικής αντιπροσωπείας, παρέστησαν ο Δήμαρχος Βούλας-Βάρης-Βουλιαγμένης και εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Γλυφάδας-Ελληνικού-Βούλας-Βάρης-Βουλιαγμένης, ο οποίος με τους στρατιωτικούς Ιερείς ετέλεσαν το εκκλησιαστικό μέρος της τελετής, ενώ απουσίασε η πολιτική ηγεσία του ΥΕΘΑ.

• Παρέστησαν ο Αντγος ε.α. κ. Κόρκας Κων/νος, Επίτιμος Δκτής Στρατιάς και πρεσβύτερος Ιερολοχίτης και Καταδρομέας πολεμιστής, ο Πρόεδρος της ΕΑΑΣ (ως εκπρόσωπος των εν αποστρατεία στελεχών του ΣΞ) και το ΔΣ της Λέσχης Καταδρομέων και Ιερολοχιτών. Επί πλέον παρέστησαν ο πρόεδρος της ΠΕΑΠΑ και εκπρόσωποι σωματείων Ειδικών Δυνάμεων από Ελλάδα και Κύπρο. Ο ιστορικός λόφος κατεκλύσθη από μεγάλο αριθμό εν αποστρατεία στελεχών και εφέδρων καταδρομέων, με σημαίνοντες μεταξύ των αξιωματικούς οι οποίοι συμμετείχαν στις επιχειρήσεις στην Κύπρο το 1974.

• Μετά από 2 έτη περιορισμών λόγω Covid, η έστω και με μέτρα ασφαλείας και διασποράς τελετή, απέδειξε περίτρανα το καταδρομικό πνεύμα.

• Στο τελετουργικό, αναφέρθηκαν οι πεσόντες στις επιχειρήσεις του Ιερού Λόχου και των Δυνάμεων Καταδρομών από το 1942 μέχρι το 1974, σε Βόρειο Αφρική, Ελλάδα και Κύπρο.

• Εκτός της καθιερωμένης ομιλίας του Δντού ΓΕΣ/ΔΕΔ, χαιρετισμό απηύθυνε και ο Α/ΓΕΕΘΑ, ο οποίος αναφέρθηκε στην εξέλιξη από τον Ιερό Λόχο διαμέσου των μονάδων Καταδρομών μέχρι την νεοσύστατη Διοίκηση Ειδικού Πολέμου. (Η ομιλία δημοσιεύεται χωριστά).

• Τα λόγια του ιδρυτή των Δυνάμεων Καταδρομών αειμνήστου Υπτγου Ανδρέα Καλίνσκη, αντήχησαν δια της ομιλίας του Δντού ΓΕΣ/ΔΕΔ, η οποία κάλυψε και ξεδίπλωσε με λίγα και σεμνά λόγια το μεγαλείο και τον συμβολισμό της ημέρας και της ιστορίας της, από την κορυφή του Ιερού Βράχου. (Η ομιλία δημοσιεύεται χωριστά).

• Από τα πλέον συναισθηματικά φορτισμένα σημεία της τελετής απετέλεσε η στιγμή της καταθέσεως στεφάνου από τον 102 ετών Ιερολοχίτη Στρατηγό Κόρκα, υποβοηθούμενο από τον Α/ΓΕΕΘΑ, δίδοντας ένα συμβολικό μήνυμα της «οικογένειας» και της από γενιά σε γενιά μεταδόσεως του πνεύματος και της ατσάλινης θελήσεως των Καταδρομέων.

• Και πραγματικά, ήταν από τα πλέον συναισθηματικά φορτισμένα σημεία, όχι όμως το μέγιστο!

• Θεϊκή παρέμβαση, διότι δεν μπορεί να εξηγηθεί αλλιώς, επεφύλασσε σε όλους την μέγιστη δυνατή φόρτιση για το τέλος, αμέσως μετά την κυρίως τελετή, την κατάθεση στεφάνου και την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου. Ίσως τελικά οι μεγάλοι άνδρες μπορούν να επιλέξουν τον τρόπο της αποχώρησης από την επίγεια παρουσία τους. Ο Στρατηγός Κόρκας αφού εξεπλήρωσε το χρέος του προς τους υπέρ Πίστεως και Πατρίδος αγωνισθέντες και σε αυτούς που έδωσαν το ύψιστο αγαθό της ζωής τους μαχόμενοι υπέρ βωμών και εστιών και αφού μάλιστα από συμπαντικό συγχρονισμό είχε εκπληρωθεί και η τελευταία (όπως απεδείχθη) επιθυμία του, αυτή της μνείας του 14 ΛΟΚ χρονολογικά και όχι ιεραρχικά με την τάξη κλιμακίου μονάδων, «έφυγε» από κοντά μας.

• Προφανώς δεν είναι δυνατόν να υπάρξει περισσότερο συμβολική και ένδοξη στιγμή ως προς τον τόπο, χρόνο και συνθήκες, εκτός της κατά την μάχη, για να αποχωρήσει κάποιος και να βρει τους συμπολεμιστές του.

• Στο Μνημείο, μετά την τελετή, περιστοιχιζόμενος από τα «παιδιά» του. Ακόμα και κάποιος άθεος θα πρέπει να σκέφθηκε βαθειά μέσα του ότι υπάρχει Θεός. Μας άφησε βαρεία κληρονομιά και εθνική παρακαταθήκη και «έφυγε» μέσα στον ιερότερο χώρο των Καταδρομών.


31 Μαΐου 2022. Εξόδιος Ακολουθία του Στρατηγού Κόρκα (Ιδιαίτερη δημοσίευση).ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΤΗΣΙΑΣ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΣ
ΛΕΣΧΗΣ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΩΝ ΚΑΙ ΙΕΡΟΛΟΧΙΤΩΝ (ΛΚΙ)

Γνωρίζεται ότι, η υπό του καταστατικού (Άρθρον 10) καθοριζόμενη Ετησία Γενική Συνέλευση της Λέσχης, θα πραγματοποιηθεί την 15 (με την προβλεπόμενη απαρτία) ή εναλλακτικά την 22 Μαΐου 2022 (οριστικά ανεξαρτήτως αριθμού παρόντων), ημέρα Κυριακή και από 10.00 ώρα, στην αίθουσα του κυλικείου της Ενώσεως Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ), επί της οδού Χαριλάου Τρικούπη 18 Α.

1. ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΕΩΣ

• Εξέταση απαρτίας - Εκλογή Οργάνων ΓΣ (Πρόεδρος-Γραμματέας).
• Έκθεση Πεπραγμένων Διοικητικού Συμβουλίου έτους 2021.
• Έκθεση Εξελεγκτικής Επιτροπής Οικονομικής Διαχειρίσεως έτους 2021.
• Ανάλυση και έγκριση του Προϋπολογισμού έτους 2022.
• Λοιπά θέματα.

2. ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΣ

Προτρέπουμε τα μέλη της Λέσχης (τακτικά και επίτιμα), να συμμετάσχουν στις εργασίες της Γενικής Συνελεύσεως διότι είναι ευκαιρία:
• Ενημέρωσης επί του ετήσιου απολογισμού έργου, για δραστηριότητες που έγιναν, δυσχέρειες και προβλήματα λειτουργίας και για μελλοντικές επιδιώξεις.
• Ανανεώσεως και ισχυροποιήσεως του συναδελφικού δεσμού μεταξύ των μελών της Λέσχης.

3. ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΝΕΩΝ ΜΕΛΩΝ

Εγγραφές νέων μελών είναι δυνατόν να γίνουν σύμφωνα με το καταστατικό μέχρι την 06 Μαΐου 2022 (ημερομηνία τελευταίας συνεδριάσεως του Δ.Σ. προ της Γ.Σ.) και όχι κατά την Γενική Συνέλευση.

4. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ

• Υπενθυμίζεται ότι για να είναι κάποιο μέλος σε θέση να εκφράσει άποψη, αν απαιτείται ψηφοφορία, θα πρέπει να είναι οικονομικά ενήμερο μέχρι και το έτος 2021.
• Θα υπάρχει δυνατότητα καταβολής των συνδρομών προηγουμένων ετών, αλλά και του 2022 (25€) για περιορισμένο χρονικό διάστημα πριν την έναρξη της συνελεύσεως.
• H ΓΣ του 2022 δεν περιλαμβάνει αρχαιρεσίες, αλλά στα λοιπά θέματα ημερησίας διάταξης θα υπάρξουν ζητήματα στα οποία ενδεχομένως θα απαιτηθεί ψηφοφορία. Συνεπώς η οικονομική ενημερότητα των μελών είναι απαραίτητη.

5. ΔΙΑΦΟΡΑ

• Η προσπέλαση στην ΕΑΑΣ είναι άνετη και εξασφαλισμένη, εκτός απροόπτων, λόγω της κεντρικής θέσεως αυτής και των μέσων συγκοινωνίας.
• Η στάθμευση οχημάτων ΙΧ πέριξ των οδών του κτιρίου της είναι δυνατή λόγω της Κυριακής.
• Μετά το πέρας των απολογισμών, κατά την διάρκεια του διαλείμματος προ της διαδικασίας εξετάσεως των λοιπών θεμάτων (ερωτήσεις-απαντήσεις κλπ), υπάρχει δυνατότητα εξυπηρέτησης κυλικείου, μέσω συνεργαζόμενης με την ΕΑΑΣ επιχειρήσεως.


Για το ΔΣ                 


Ανχης ε.α. Κομπόρης Πέτρος
ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ     ΕΠΕΤΕΙΑΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΛΕΣΧΗΣ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΩΝ ΚΑΙ ΙΕΡΟΛΟΧΙΤΩΝ 2021

ΜΑΪΟΣ

ΜΑΧΗ ΚΡΗΤΗΣ
Στο διάστημα από 20 έως 23 Μαΐου, η Λέσχη εκπροσωπήθηκε από τον Στρατηγό ε.α. Κόρκα Κωνσταντίνο στις εκδηλώσεις για την 80η επέτειο της Μάχης της Κρήτης.

ΕΤΗΣΙΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΙΕΡΟΛΟΧΙΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΩΝ
Την Κυριακή, 30 Μαΐου 2021, έλαβε χώρα η επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των πεσόντων Ιερολοχιτών και Καταδρομέων στους υπέρ των Ιερών και Οσίων αγώνες του Έθνους, το οποίο διοργανώνει η Διεύθυνση Ειδικών Δυνάμεων σε ετήσια βάση στο Μνημείο των ΛΟΚ στο Καβούρι. Παρόμοια εκδήλωση γίνεται και στο αντίστοιχο Μνημείο στην Ρεντίνα, στην έδρα της 1ης ΤΑΞ ΚΔ-ΑΛ.Λόγω των ειδικών συνθηκών εξ αιτίας του COVID-19, η εκδήλωση έγινε σε πολύ στενό κύκλο.

Παρέστησαν οι κ.κ. ΥΕΘΑ και ΥΦΕΘΑ, οι κ.κ. Α/ΓΕΕΘΑ και Α/ΓΕΣ, ο Δκτής της ΓΕΕΘΑ/ΔΕΠ, ο Δκτής της ΑΣΔΕΝ, οι υπεύθυνοι της τελετής Δντής ΓΕΣ/ΔΕΔ, ο Δκτής του ΚΕΕΔ και το ελάχιστο απαιτούμενο προσωπικό των Ειδικών Δυνάμεων.

Επί πλέον παρέστησαν ο Αντγος ε.α. κ. Κόρκας Κων/νος, Επίτιμος Δκτής Στρατιάς και πρεσβύτερος εν ζωή Ιερολοχίτης και Καταδρομέας πολεμιστής, ο Στρατηγός ε.α. κ. Καπραβέλος Ευστάθιος, Επίτιμος Α/ΓΕΣ, οι κ.κ. Πρόεδροι της ΕΑΑΣ (ως εκπρόσωπος των εν αποστρατεία στελεχών του ΣΞ) και της Λέσχης Καταδρομέων και Ιερολοχιτών (ως εκπρόσωπος των εν αποστρατεία στελεχών και των εν εφεδρεία στελεχών και οπλιτών των Ειδικών Δυνάμεων).

Στο τελετουργικό, αναφέρθηκαν οι πεσόντες στις επιχειρήσεις του Ιερού Λόχου και των Δυνάμεων Καταδρομών από το 1942 μέχρι το 1974, κατά περίοδο και κατά Μονάδα και Ανεξάρτητο ΛΟΚ, αμιγώς Ελληνικής και Ελληνοκυπριακής επανδρώσεως Μονάδων, σε Βόρειο Αφρική, Ελλάδα και Κύπρο.

Εκτός της καθιερωμένης ομιλίας του Δντού ΓΕΣ/ΔΕΔ, σύντομες ομιλίες και χαιρετισμό απηύθυναν οι κ.κ. ΥΕΘΑ και ο Α/ΓΕΕΘΑ, ο οποίος αναφέρθηκε και στην Διακλαδική Διοίκηση Ειδικού Πολέμου, την «ακονισμένη αιχμή του δόρατος των Ενόπλων Δυνάμεων». Χαρακτηριστικό και των δύο ήταν η σαφής εκπομπή μηνυμάτων προς κάθε επιβουλευόμενο της Εθνικής κυριαρχίας.

Τα λόγια του ιδρυτή των Δυνάμεων Καταδρομών αειμνήστου Υπτγου Ανδρέα Καλίνσκη, αντήχησαν δια της ομιλίας του Δντού ΓΕΣ/ΔΕΔ, η οποία κάλυψε και ξεδίπλωσε με λίγα και σεμνά λόγια το μεγαλείο και τον συμβολισμό της ημέρας και της ιστορίας της, από την κορυφή του Ιερού Βράχου. (Η ομιλία δημοσιεύεται αυτούσια).

Το πλέον συναισθηματικά φορτισμένο σημείο της τελετής απετέλεσε η στιγμή της καταθέσεως στεφάνου από τον 100 ετών Ιερολοχίτη, υποστηριζόμενο από τον Πρόεδρο της Λέσχης Καταδρομέων και Ιερολοχιτών, δίδοντας ένα συμβολικό μήνυμα της «οικογένειας» και της από γενιά σε γενιά μεταδόσεως του πνεύματος και της ατσάλινης θελήσεως των Καταδρομέων. Η πλέον εμβληματική φωτογραφία του Στγού Κόρκα με τον Α/ΓΕΕΘΑ, απεικονίζει την από γενεάς εις γενεάν παράδοση.
(Η ομιλία του Στρατηγού Διευθυντού ΓΕΣ/ΔΕΔ δημοσιεύεται χωριστά).ΙΟΥΝΙΟΣ

ΤΕΛΕΤΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ ΣΤΡΔΟΥ
ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΣΗΜΑΙΩΝ ΓΕΕΘΑ/ΔΕΠ και ΔΔΕΕ «ΙΕΡΟΣ ΛΟΧΟΣ».

Την 28η Ιουνίου, έλαβε χώρα η ονομασία του Στρατοπέδου της πρώην 13ης ΔΕΕ και νυν ΔΔΕΕ σε «ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΤΣΙΓΑΝΤΕ» προς τιμήν του Διοικητού του ΙΕΡΟΥ ΛΟΧΟΥ, παρουσία των Αρχηγών ΓΕΕΘΑ και ΓΕ όλων των Κλάδων, της Στρατιωτικής Ιεραρχίας και ΑΚΑΜ Συμμάχων χωρών.
Από πλευράς Λέσχης, παρέστησαν τα μέλη μας Αντιστράτηγοι ε.α. κ.κ. Κόρκας Κωνσταντίνος (Επίτιμος Δκτής Στρατιάς), Φωτόπουλος Χρήστος (Επίτιμος ΓΕΠΣ), Κουτρής Σταύρος ως Πρόεδρος της ΕΑΑΣ, η κυρία Μαίρη-Έλενη Τσιγάντε (εγγονή του Διοικητού του ΙΕΡΟΥ ΛΟΧΟΥ και επίτιμο μέλος μας) και ο Πρόεδρος της Λέσχης.

(Η ομιλία του κ. Α/ΓΕΕΘΑ δημοσιεύεται χωριστά).


ΙΟΥΛΙΟΣ

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΛΕΣΧΗΣ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΩΝ ΚΑΙ ΙΕΡΟΛΟΧΙΤΩΝ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΤΗΣ ΜΑΥΡΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ.


1. Ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού. Επιμνημόσυνη δέηση στο Μεγάλο Άλσος Στρατάρχου Παπάγου την Πέμπτη 22 Ιουλίου.

Το Μνημείο είναι αφιερωμένο στην μνήμη των 175 Ελλήνων εξ Ελλάδος και Κύπρου Αξιωματικών και Καταδρομέων οι οποίοι θυσίασαν το ύψιστο αγαθό για το Έθνος, καθώς και σε όσους έλαβαν μέρος στις επιχειρήσεις στην Κύπρο από το 1964 μέχρι το 1974. Αποτελεί πανεθνικά το μοναδικό Μνημείο αμιγώς Καταδρομέων εις ανάμνηση των επιχειρήσεων από το 1964.

Η σεμνή τελετή προσαρμοσμένη στα πλαίσια των περί υγειονομικής ασφαλείας μέτρων και οι καταθέσεις στεφάνων, έλαβε χώραν υπό την αιγίδα του Δήμου, παρουσία εκπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας, της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας και μελών και μη της Λέσχης.

Ιδιαίτερη σημασία είχε η παρουσία Αξιωματικών (των 31 και 33 ΜΚ και της Α' ΜΚ) οι οποίοι πολέμησαν στην Κύπρο το 1974.

Άκρως συμβολική στιγμή απετέλεσε η κατάθεση του στεφάνου της Λέσχης Καταδρομέων και Ιερολοχιτών από τον Συνταγματάρχη κ. Ροκκά Βασίλειο (τότε Υπολοχαγό, Δκτή του 33 ΛΟΚ) της 33 ΜΚ.2. Αντίστοιχες εκδηλώσεις των ημερών:

α. Κυπριακής Πρεσβείας:
(1) Αρχιερατικό Μνημόσυνο για τους πεσόντες στην Κύπρο το 1974 από τον Δήμο Αθηναίων, την Κυριακή 18 Ιουλίου στον Καθεδρικό Ναό Αθηνών. Η Λέσχη εκπροσωπήθηκε από τον Γεν. Γραμματέα του ΔΣ, Ανχη ε.α. κ. Κομπόρη Πέτρο.

(2) Επιμνημόσυνη δέηση την Τρίτη 20 Ιουλίου στο Μνημείο Πεσόντων στην Κύπρο (Άλσος Στρατού, Λεωφ. Κατεχάκη). Η Λέσχη εκπροσωπήθηκε από τον Ανχη ε.α. κ. Πεππέ Δημήτριο, μέλος του ΔΣ.

β. Την 18 Ιουλίου και ώρα 20:00 πολεμιστές της Α' ΜΚ και φίλοι συναντήθηκαν στο χώρο απέναντι από το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης, στο άγαλμα του Στρατάρχου Παπάγου (Μεσογείων και Κύπρου) σε μια ανεπίσημη κίνηση με ένα κερί στα χέρια.

γ. Εκδηλώσεις στις έδρες των Α' ΜΑΚ και 1ης ΜΑΛ σύμφωνα με τις διαταγές της Ιεραρχίας, όπου η Λέσχη εκπροσωπήθηκε αντίστοιχα από την κυρία Παπαμελετίου (σύζυγο του αειμνήστου τότε Διοικητού της Α’ ΜΚ) και από τον Αντγο ε.α. κ. Μανουρά Βασίλειο (τότε Ταγματάρχη, Αξκό 3ου Γραφείου της Α’ ΜΚ).


ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

Την 29η Αυγούστου, στις εκδηλώσεις μνήμης των θυμάτων του Ελληνικού Στρατού κατά τις εκκαθαριστικές επιχειρήσεις εναντίον ανταρτών στο Γράμμο και στο Βίτσι οι οποίες οργανώνονται από την ΕΑΑΣ παρέστησαν ο Στρατηγός ε.α. Κόρκας Κωνσταντίνος, ο Σχης ε.α. Μαντασάς Βασίλειος. Επί πλέον παρέστησαν μέλη μας τα οποία κινήθηκαν ανεξάρτητα της αποστολής της ΕΑΑΣ. Επίσημη ομιλία εκφωνήθηκε από τον Πρόεδρο της ΕΑΑΣ Αντγο ε.α. κ. Κουτρή Σταύρο (μέλος της Λέσχης).


ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ

Την 13η Οκτωβρίου έλαβε χώρα η επίσημη τελετή στο Μνημείο του Ιερού Λόχου στο Πεδίον του Άρεως για τα 79 έτη από συγκροτήσεως του ΙΛ Μέσης Ανατολής, τα 44 από τον θάνατο του Υποστρατήγου Χριστόδουλου Τσιγάντε και τα 40 από τα αποκαλυπτήρια του μνημείου-μαυσωλείου, παρουσία των Αρχηγών ΓΕΕΘΑ και ΓΕ όλων των Κλάδων, της Στρατιωτικής Ιεραρχίας των Δυνάμεων Ειδικού Πολέμου και ΑΚΑΜ Συμμάχων χωρών. Παρέστησαν εκπρόσωποι της Περιφέρειας και του Δήμου Αθηναίων και ο Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού (επίτιμο μέλος μας).

Από πλευράς Λέσχης, παρέστησαν τα μέλη μας Αντιστράτηγοι ε.α. κ.κ. Κόρκας Κωνσταντίνος (Επίτιμος Δκτής Στρατιάς), ο οποίος κατέθεσε στέφανο για τον Ιερό Λόχο, Κουτρής Σταύρος ως Πρόεδρος της ΕΑΑΣ και ο Πρόεδρος και μέλη του ΔΣ της Λέσχης. Παρών επίσης ο τέως Υπουργός κ. Ανδρέας Ζαϊμης, ο οποίος το 1977 είχε μεταβεί στην Αγγλία με τον Στρατηγό Κόρκα για παραλαβή της τέφρας του Στρατηγού Τσιγάντε.Την 27η Οκτωβρίου κατά την ημέρα αποδόσεως τιμών για τους Αναπήρους και Θύματα Πολέμου, σε τελετή που οργάνωσε η Περιφέρεια Αττικής στο Μνημείο Αγνώστου Στρατιώτου, η Λέσχη εκπροσωπήθηκε από το μέλος του ΔΣ, Ανχη ε.α. κ. Πεππέ Δημήτριο, ο οποίος κατέθεσε και τον στέφανο της Λέσχης.

Την 28η Οκτωβρίου κατά τον επίσημο εορτασμό της Εθνικής επετείου στην Δοξολογία στην Μητρόπολη, που οργάνωσε η Περιφέρεια Αττικής, η Λέσχη εκπροσωπήθηκε από τον Αντιπρόεδρο του ΔΣ, Ταξχο ε.α. κ. Κορδάτο Γεώργιο.


ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ

Στο διάστημα 11-14 Νοε πραγματοποιήθηκε το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, το οποίο εκτός από τον απολογισμό έργου περιελάμβανε ημερίδα για την «Η Αξία της Μελέτης και της Διδασκαλίας της Στρατιωτικής Ιστορίας στην Ελλάδα» στην ΛΑΕΔ και διημερίδα για την «Ελλάδα σήμερα, 200 χρόνια μετά την Επανάσταση». Παρέστησαν οι κ.κ. Α/ΓΕΕΘΑ και Α/ΓΕΣ και εκπρόσωποι των ενόπλων δυνάμεων. Η Λέσχη εκπροσωπήθηκε από μέλη μας. Υπενθυμίζουμε ότι ο Πρόεδρος της ΕΑΑΣ, Αντγος ε.α. κ. Κουτρής Σταύρος είναι μέλος της Λέσχης.

Την 13η και 14η Νοεμβρίου, στα πλαίσια της εξωστρέφειας της Λέσχης και στο πνεύμα του ενεργού εθελοντισμού, μέλη της Λέσχης συμμετείχαν ως δρομείς και προσωπικό υποστηρίξεως στις εκδηλώσεις του Μαραθωνίου 2021.

Την 14η Νοεμβρίου κατά το ετήσιο Μνημόσυνο που οργανώνει η Βρετανική Πρεσβεία στο Κοιμητήριο της Κοινοπολιτείας για τους νεκρούς των πολεμικών συγκρούσεων των Παγκοσμίων Πολέμων στην Ελλάδα, τον στέφανο της Λέσχης κατέθεσε ο βετεράνος πολεμιστής Σχης ε.α. κ. Συναδινός Πλάτων. Από πλευράς Λέσχης παρέστη ο Πρόεδρος και άλλα μέλη μας. Στην τελετή παρέστησαν εκπρόσωποι της Προεδρίας, του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης, του ΓΕΕΘΑ, των ΓΕ των Κλάδων, της Περιφέρειας, των όμορων δήμων και άλλων σωματείων (ΑΠΟΕΑ, ΠΣ ΠΕΣΜΑΡΙ). Επί πλέον οι Πρέσβεις και ΑΚΑΜ των χωρών της Κοινοπολιτείας και άλλων Συμμαχικών Χωρών.


ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ 2021