ΛΕΣΧΗ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΩΝ ΚΑΙ ΙΕΡΟΛΟΧΙΤΩΝ 

   Η ΛΕΣΧΗ - ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ - ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ - ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ
ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ - ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΕΛΟΥΣ - ΜΕΛΕΤΕΣ-ΕΡΕΥΝΕΣ - ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΛΚΙ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΦΟΡΟΥΜ ΛΚΙ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΤΗΣΙΑΣ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΣ
ΛΕΣΧΗΣ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΩΝ ΚΑΙ ΙΕΡΟΛΟΧΙΤΩΝ (ΛΚΙ)

Γνωρίζεται ότι η τακτική Ετησία Γενική Συνέλευση της Λέσχης Καταδρομέων και Ιερολοχιτών, θα πραγματοποιηθεί την 10 ή εναλλακτικά την 17 Μαρτίου 2019, ημέρα Κυριακή και από 10.00 ώρα, σε αίθουσα της Ενώσεως Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ), επί της οδού Χαριλάου Τρικούπη 18Α.

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΕΩΣ
• Εξέταση απαρτίας - Εκλογή Οργάνων ΓΣ (Πρόεδρος-Γραμματέας).
• Έκθεση Πεπραγμένων ΔΣ έτους 2018.
• Έκθεση Οικονομικής Καταστάσεως 2018.
• Έκθεση Εξελεγκτικής Επιτροπής για το 2018.
• Προϋπολογισμός 2019.
• Λοιπά θέματα.
• Αρχαιρεσίες


Δηλώσεις υποψηφιότητας να αποστέλλονται με επιστολή προς τον Γενικό Γραμματέα (ηλεκτρονικά gengrammateasleschis@gmail.com ή ταχυδρομικά στα γραφεία της Λέσχης) με αναφορά στην υποψηφιότητα για το Δ.Σ. ή την εξελεγκτική επιτροπή.

Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΤΗΣΙΑΣ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΣ

Για το ΔΣ

Ταξχος ε.α. Τζιάκης Ιωάννης
Γενικός Γραμματεύς ΛΚΙΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ - ΣΥΝΕΣΤΙΑΣΗ
ΛΕΣΧΗΣ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΩΝ ΚΑΙ ΙΕΡΟΛΟΧΙΤΩΝ 2019

Την 26 Ιανουαρίου 2019, έλαβε χώρα η καθιερωμένη τελετή της Κοπής της Βασιλόπιτας και η συνεστίαση των Μελών και Φίλων της Λέσχης Καταδρομέων και Ιερολοχιτών. Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο κοσμικό κέντρο «ΦΩΛΙΑ».

Την βασιλόπιτα ευλόγησε ο Αιδεσιμολογιώτατος Ταξίαρχος (Θ) ε.α. Γεώργιος Αποστολακίδης.

Στην τελετή παρέστησαν ως προσκεκλημένοι της Λέσχης, ο Επιτελάρχης του ΓΕΣ, ο Διευθυντής ΓΕΣ/ΔΕΔ και ο Επχης της 13 ΔΕΕ ως εκπρόσωπος του διοικητού αυτής.

Παρέστησαν επί πλέον, επίτιμοι Α/ΓΕΣ, Διευθυντές ΓΕΣ/ΔΕΔ και Διοικητές Σχηματισμών Ειδικών Δυνάμεων. Την Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού εκπροσώπησε ο Αντιπρόεδρός της Υπτγος ε.α. κ. Αριστομένης Κράγκαρης, την Πανελλήνια Ένωση Αξιωματικών Πολεμικής διαθεσιμότητος και Αναπήρων πολέμου, ο Πρόεδρος αυτής Υπτγος π.δ. κ. Ανδρέας Δημητρόπουλος και τον Σύνδεσμο Ελλήνων Βατραχανθρώπων ο Γεν. Γραμματέας, Ταξχος ε.α. κ. Αθανάσιος Λάμπρου.

Στον ίδιο χώρο βρέθηκαν ο άγων το 99ο έτος της ηλικίας του, Ιερολοχίτης Στρατηγός Κόρκας και Καταδρομείς, Αλεξιπτωτιστές και Πεζοναύτες οι οποίοι υπηρέτησαν ως στρατεύσιμοι στις Μονάδες μας, με τις οικογένειες και τους φίλους. Συναντήθηκαν με τα Μόνιμα στελέχη, Αξιωματικούς και Υπαξιωματικούς των Ειδικών Δυνάμεων οι οποίοι τους εκπαίδευσαν κατά την διάρκεια της θητείας τους και τους εμφύσησαν το πνεύμα των Ειδικών Δυνάμεων.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΛΕΩΝΙΔΙΟΥ 2019

Την Κυριακή, 27 Ιανουαρίου 2019, στον μύλο Μανωλάκη στην είσοδο της πόλεως, όπου και το Μνημείο πεσόντων, τελέσθηκε η επιμνημόσυνη δέηση για την συμπλήρωση 70 ετών από την μάχη του Αγίου Βασιλείου Λεωνιδίου (20/1/1949).

Η Λέσχη Καταδρομέων και Ιερολοχιτών εκπροσωπήθηκε, όπως κάθε χρόνο, από τμήμα εφέδρων Καταδρομέων με το λάβαρό της και επί κεφαλής τον κ. Γεώργιο Δραμιτινό. Στην εκδήλωση παρευρέθησαν, εκτός των τοπικών αρχών, κάτοικοι του Λεωνιδίου των οποίων συγγενείς είχαν λάβει μέρος στην μάχη.

Η σεμνή τελετή ολοκληρώθηκε με ομιλίες, προσκλητήριο νεκρών και καταθέσεις στεφάνων. Στην κύρια ομιλία του ο Δήμαρχος αναφέρθηκε τον πατέρα του και στον θείο του, ο οποίος είχε έλθει στην περιοχή με την Γ’ ΜΚ, της οποίας Διοικητής ήταν ο μετέπειτα Στρατηγός, αείμνηστος Περικλής Παπαθανασίου. Η εκδήλωση έκλεισε με το τραγούδι της μάχης του Λεωνιδίου.

Καθ’ όλη την διάρκεια της εκδηλώσεως υπήρχε διάχυτο ένα πολύ φιλικό και θερμό κλίμα προς την αντιπροσωπεία της Λέσχης.Η ΛΕΣΧΗ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΩΝ ΚΑΙ ΙΕΡΟΛΟΧΙΤΩΝ ΤΑΥΤΙΖΕΙ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΣ ΕΝΩΣΕΩΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΟΥ

Η ΕΑΑΣ ανακοινώνει ότι θα συμμετάσχει στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 20 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 14:00΄ και προσκαλεί τα μέλη της για μαζική συμμετοχή. Ύστερα από τις μεγαλειώδεις σε όγκο, παλμό και συμμετοχή εκδηλώσεις της 21 Ιαν 2018 στη Θεσσαλονίκη και της 04 Φεβ. 2018 στην Αθήνα , η ΕΑΑΣ κρίνει ότι είναι απαραίτητη η παρουσία των μελών της και στο νέο συλλαλητήριο της 20ης Ιανουαρίου 2019 των Αθηνών.

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019 ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ 2018