ΛΕΣΧΗ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΩΝ ΚΑΙ ΙΕΡΟΛΟΧΙΤΩΝ 

   Η ΛΕΣΧΗ - ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ - ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ - ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ - ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ - ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΕΛΟΥΣ - ΜΕΛΕΤΕΣ-ΕΡΕΥΝΕΣ - ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΛΚΙ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΦΟΡΟΥΜ ΛΚΙ
ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ 2018

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΚΕΟΑΧ

Ο πρόεδρος της Λέσχης Καταδρομέων και Ιερολοχιτών, Αντγος ε.α. Νικόλαος Λάζαρης, στα πλαίσια του προγράμματος επισκέψεων και διατήρησης επαφής με τις μονάδες Καταδρομών, επισκέφθηκε από 16 έως 18 Δεκεμβρίου 2018, κατόπιν συνεννόησης με τη ΔΕΔ, το ΚΕΟΑΧ Ολύμπου. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του, είχε την ευκαιρία να ενημερώσει το διοικητή του ΚΕΟΑΧ, για τις δραστηριότητες της Λέσχης

ΠΑΝΕΘΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ

Την Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018, πραγματοποιήθηκε στην Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Ν. Περάμου στο ΚΕΕΔ, Πανεθνικό Συνέδριο Σωματείων Ειδικών Δυνάμεων, το οποίο διοργανώθηκε από τη Λέσχη Καταδρομέων και Ιερολοχιτών.

Οι θεματικές ενότητες του συνεδρίου περιέλαβαν αντικείμενα που αφορούσαν στην αξιοποίηση της εφεδρείας των Ειδικών Δυνάμεων επ’ ωφελεία της κοινωνίας και της στρατιωτικής υπηρεσίας, στη συνεργασία των Σωματείων και στην σκοπιμότητα ύπαρξης ενιαίου φορέα εκπροσώπησης των Σωματείων προς το ΥΠΕΘΑ.

Επίσης συζητήθηκε διεξοδικά η θέσπιση αρχών και αξιών για την αντιμετώπιση περιπτώσεων εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων των οποίων οι παράνομες πράξεις θίγουν την τιμή και την αξιοπρέπεια των Ειδικών Δυνάμεων, αλλά και των ψευδομένων, οι οποίοι δεν έχουν υπηρετήσει στις Ειδικές Δυνάμεις και εξαπατούν το κοινό παρουσιαζόμενοι ως τέτοιοι.

Κατά την έναρξη του συνεδρίου ο Διευθυντής ΓΕΣ/ΔΕΔ Υποστράτηγος κ. Νικόλαος Χιονής, απηύθυνε σε όλους τους συμμετέχοντες σύντομο χαιρετισμό.

Το συνέδριο παρακολούθησαν οι νόμιμοι εκπρόσωποι των παρακάτω αναγνωρισμένων σωματείων:
1. Λέσχη Καταδρομέων και Ιερολοχιτών. Έτος ιδρύσεως 1979
2. Σύνδεσμος Καταδρομέων και Ιερολοχιτών Μακεδονίας. Έτος Ιδρύσεως 1984
3. Πολεμικός Σύλλογος “Κομάντος 74”. Έτος Ιδρύσεως 1985
4. Σύνδεσμος Ελλήνων Βατραχανθρώπων. Έτος Ιδρύσεως 1992
5. Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων – Σύνδεσμος Αθηναίων Καταδρομέων. Έτος Ιδρύσεως 1996
6. Σύνδεσμος Εφέδρων Καταδρομέων και Ιερολοχιτών Ρόδου. Έτος Ιδρύσεως 1997
7. Κέντρο Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων. Έτος Ιδρύσεως 2013
8. Σύλλογος Ελλήνων Εφέδρων Πεζοναυτών. Έτος Ιδρύσεως 2013


Το συνέδριο κατόπιν κοινής συναίνεσης, θα καθιερωθεί στο μέλλον επί τακτικής βάσεως, σαν ένας χώρος αλληλοενημέρωσης, ανταλλαγής απόψεων και ιδεών.

Εκ της Οργανωτικής ΕπιτροπήςΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΕΡΟ ΛΟΧΟ (30 ΟΚΤ 18)

Η ΕΠΑΝΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΕΠΕΤΕΙΑΚΩΝ ΕΟΡΤΑΣΜΩΝ ΚΑΙ Η ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΕΙΟΥ-ΜΑΥΣΩΛΕΙΟΥ ΤΟΥ ΤΣΙΓΑΝΤΕ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ, ΕΓΙΝΕ ΤΟ 2016 ΜΕ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΩΝ ΚΑΙ ΙΕΡΟΛΟΧΙΤΩΝ KAI THN ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ. ΕΚΤΟΤΕ ΤΗΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΝΕΛΑΒΕ Η 13 ΔΕΕ ΚΑΙ ΤΟ ΓΕΣ.
ΩΣ ΛΕΣΧΗ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ.

Την Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018, πραγματοποιήθηκε στο Πεδίο του Άρεως, εκδήλωση για τη συμπλήρωση 76 χρόνων, από την ίδρυση του Ιερού Λόχου. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν η Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος και Πρόεδρος της Ιεράς Συνόδου Ιεραρχίας κ.κ. Ιερώνυμος Β΄, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, επίτιμοι Αρχηγοί ΓΕ, εν αποστρατεία Αξιωματικοί, αντιπροσωπείες από τις Ένοπλες Δυνάμεις, καθώς και πλήθος κόσμου.
Ο Ιερός Λόχος απετέλεσε τον πρόδρομο των σύγχρονων ελληνικών Ειδικών Δυνάμεων. Το όνομα του, προήλθε από τον Ιερό Λόχο του Αλέξανδρου Υψηλάντη, που συγκροτήθηκε τον Μάρτιο του 1821, από εθελοντές σπουδαστές των ελληνικών παροικιών, οι οποίοι και έπεσαν μέχρις ενός. Ο Υψηλάντης εμπνεύστηκε το όνομα του τμήματός του, από τον Ιερό Λόχο των Θηβών, μία από τις κορυφαίες πολεμικές Μονάδες που έδρασαν στην Αρχαία Ελλάδα.

Κατά τη διάρκεια της τελετής:
- Μεταφέρθηκε η λήκυθος με τη διατηρούμενη καρδιά του Αλέξανδρου Υψηλάντη.
- Παρέστη ο Ιερολοχίτης και Επιτίμος Διοικητής της 1ης Στρατιάς, Αντιστράτηγος ε.α. Κωνσταντίνος Κόρκας. Ο 98χρονος βετεράνος, μίλησε για την πολεμική του δράση υπό τις διαταγές του Συνταγματάρχη Χριστόδουλου Τσιγάντε, όταν συμμετείχε σε καταδρομικές επιχειρήσεις με τον Ιερό Λόχο.
- Η ΥΦΕΘΑ κ. Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, επέδωσε τον πράσινο μπερέ, σύμβολο των ελληνικών Ειδικών Δυνάμεων, στον Καταδρομέα Γεράσιμο Τσιγάντε, ο οποίος υπηρετεί τη στρατιωτική του θητεία. Ο Καταδρομέας Γεράσιμος Τσιγάντες, είναι ο δισέγγονος του Συνταγματάρχη Χριστόδουλου Τσιγάντε, ιδρυτή του Ιερού Λόχου, που συγκροτήθηκε κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, στη Μέση Ανατολή.

ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΡΕΣΤΗ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΩΝ ΚΑΙ ΙΕΡΟΛΟΧΙΤΩΝ, ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ, ΕΠΙΤΙΜΑ ΜΕΛΗ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΠΟΛΕΜΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΚΑΙ ΝΕΩΤΕΡΑ ΜΕΛΗ ΜΑΣ, ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ ΚΑΙ ΕΦΕΔΡΟΙ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΙΣ.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ (31 ΟΚΤ)

https://www.facebook.com/ekprosoposges/).ΤΙΜΗΘΗΚΕ Ο ΙΕΡΟΣ ΛΟΧΟΣ ΚΑΙ Ο ΠΕΣΟΝΤΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΗΜΟΥΛΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ 88 ΣΔΙ ΛΗΜΝΟΣ

Η 88 Στρατιωτική Διοίκηση στο πλαίσιο της επετείου εορτασμού της απελευθέρωσης της ν. Λήμνου από τον Ιερό Λόχου (16 Οκτωβρίου 1944), την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου πραγματοποίησε εκδήλωση τιμώντας και τον πεσόντα Ιερολοχίτη Εφ. Υπολοχαγό (ΠΖ) Παναγιώτη Δημουλά.

Για περισσότερες λεπτομέρειες επισκεφθείτε την διεύθυνση, (https://www.limnosreport.gr/limnos/136475/timithike-o-ieros-lochos-kai-o-pesontas-panagiotis-dimoylas-apo-tin-88-sdi-limnos-vinteo-foto/).ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΣΤΟ ΜΑΛΕΜΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΣΟΝΤΕΣ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΙΣ ΤΟΥ ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΕΡΘΕΝΤΟΣ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ Α' ΜΟΙΡΑΣ ΚΑΤΑΔΡΟΜΩΝ (Α' ΜΚ ΚΑΙ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ Γ ΜΑΚ) ΚΑΙ ΑΕΡΟΠΟΡΟΥΣ ΤΟΥ 1974

Την 29 Ιουλίου 2018, 44 χρόνια μετά τη θυσία των Καταδρομέων και των Αεροπόρων στη μαρτυρική Κύπρο, στο καθιερωμένο ετήσιο μνημόσυνο που πραγματοποιήθηκε στο στρατόπεδο της 1ης ΜΑΛ τιμήθηκε η μνήμη των πεσόντων.

Ως εκπρόσωπος του ΓΕΣ, ο Διοικητής της Ι ΜΠ κατέθεσε στέφανο εκ μέρους της στρατιωτικής ηγεσίας.

Η τελετή περιελάμβανε προσκλητήριο πεσόντων, κατάθεση στεφάνων στο μνημείο και την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου, τον οποίο έψαλλαν και οι Καταδρομείς σκορπώντας ρίγη συγκίνησης στους παρευρισκόμενους!

Ο σύλλογος «Κομάντος – 74» ο οποίος απαρτίζεται από το προσωπικό που υπηρετούσε στην Α΄ ΜΚ το 1974 και στον οποίον διετέθη Α/Φ C-130 για αυθημερόν μεταφορά από Ελευσίνα στη Σούδα, προσέφερε στην Λέσχη Καταδρομέων και Ιερολοχιτών αριθμό θέσεων για συμμετοχή στο πρόγραμμα της ημέρας.

Στη συνέχεια της κύριας εκδηλώσεως και σύμφωνα με το πρόγραμμα του συλλόγου «Κομάντος – 74» πραγματοποιήθηκε μετάβαση στο «Καθίδρυμα Άγιος Ραφαήλ» στις Καλύβες Αποκορώνου, όπου τελέσθηκε μνημόσυνο και κατάθεση στεφάνων στο εκεί μνημείο για τους πεσόντες Ήρωες και παρατέθηκε κρητικό γεύμα στην αντιπροσωπεία.

Τις απογευματινές ώρες το πρόγραμμα περιέλαβε επίσκεψη στους τάφους των Βενιζέλων και επάνοδο στην Αθήνα.ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΑΧΗΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

Οι εκδηλώσεις για την 77η επέτειο της Μάχης της Κρήτης έλαβαν χώρα κατά το διάστημα από 14-20 Μαΐου 2018. Οι εκδηλώσεις προγραμματίζονται από την Περιφέρεια Κρήτης και οργανώνονται με μέριμνα των αρμοδίων Δήμων σε όλη την περιφέρεια.

Λόγω του εορτασμού και των 190 ετών από ιδρύσεως της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων (ΣΣΕ) στις εκδηλώσεις συμμετείχε πολυάριθμη αντιπροσωπεία με επί κεφαλής τον Διοικητή της.

Το πρόγραμμα συμμετοχής της Λέσχης καθορίσθηκε σε συνεργασία με την ΣΣΕ και την V ΤΑΞ «Μεραρχία Κρητών», επιλεκτικά και σύμφωνα με το εκπονηθέν από την Περιφέρεια για την περιφερειακή ενότητα Χανίων.

Η Λέσχη εκπροσωπήθηκε από τον Ιερολοχίτη Στρατηγό κ. Κωνσταντίνο Κόρκα. Σε μία συμβολική ενέργεια, ο Στρατηγός Κόρκας συνοδευόμενος από τον Διοικητή της Μεραρχίας Κρητών, υποδέχθηκε στο Κολυμπάρι το τμήμα της ΣΣΕ, στον χώρο που στις 29 Απριλίου 1941 είχε αποβιβασθεί ο ίδιος ως πρωτοετής Εύελπις και στη συνέχεια έλαβε μέρος στις επιχειρήσεις από 20 Μαΐου.

Στο περιθώριο των εκδηλώσεων ο Στρατηγός πραγματοποίησε ομιλίες προς το προσωπικό της ΣΣΕ, της Μεραρχίας Κρητών και της Μοίρας Αλεξιπτωτιστών, η οποία εξετέλεσε άλμα στην περιοχή του αεροδρομίου του Μάλεμε κατά την τελετή λήξεως των εκδηλώσεων.

Στις εκδηλώσεις παρέστη ο Α/ΓΕΕΘΑ καθώς και εκπρόσωποι της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας. Επί πλέον παρέστησαν εκπρόσωποι των κυβερνήσεων των συμμάχων του Β’ ΠΠ (Μεγάλης Βρετανίας, Αυστραλίας, Νέας Ζηλανδίας) και της Γερμανίας. Συγκινητική υπήρξε η παρουσία αρκετών βετεράνων και συγγενών πολεμιστών οι οποίοι πολέμησαν στην Κρήτη το 1941.Σε γενικές γραμμές το πρόγραμμα στο οποίο συμμετείχε η Λέσχη από 17-20 Μαΐου, στην περιοχή Χανίων, περιέλαβε:
• Ομιλία στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης στο Κολυμπάρι, τελετή μνήμης στο Μνημείο Πεσόντων Ευελπίδων και εκδήλωση στη Μονή Γωνιάς, όπου διέμειναν προ της ενάρξεως των επιχειρήσεων.
• Επίσημη έπαρση των σημαιών των συμμάχων χωρών στο φρούριο Φιρκά, επίσκεψη στο Ναυτικό Μουσείο και τελετή στο μνημείο του εκστρατευτικού σώματος Αυστραλών και Νεοζηλανδών (ANZAC) στην περιοχή Τσικαλαριά. Εκδήλωση στο μνημείο πεσόντων Ελλήνων και Νεοζηλανδών στην περιοχή Γαλατά και στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων (για τα 190 χρόνια από την ίδρυση της Σχολής Ευελπίδων).
• Εκδηλώσεις στο μνημείο Κερίτη και στο Συμμαχικό Νεκροταφείο Σούδας και στο Πνευματικό Κέντρο η κεντρική εκδήλωση της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων.
• Επίσημη δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων και τελετή μνήμης στο Γερμανικό Νεκροταφείο. Επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο πεσόντων στο αεροδρόμιο του Μάλεμε, ομιλίες, ρίψη αλεξιπτωτιστών και πτήση επίδειξης από αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας.

Η V ΤΑΞ «Μεραρχία Κρητών» παρείχε πλήρη υποστήριξη και διευκολύνσεις για όλα τα θέματα.ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΗΣ ΚΑΙ ΡΟΔΟΥ

Την Τρίτη 8η Μαΐου εορτάσθηκε η 73η επέτειος της ημέρας κατά την οποία ο Γερμανός Στρατηγός Otto Wagener διοικητής των δυνάμεων του άξονος στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο, υπέγραψε στη Σύμη την παράδοση της Δωδεκανήσου στους νικητές Συμμάχους. Την Ελλάδα εκπροσώπησε ο Δκτης του Ιερού Λόχου, Σχης Χριστόδουλος Τσιγάντες.

Ο Δήμος Σύμης πραγματοποίησε πολυήμερο εορτασμό, με κύριες εκδηλώσεις την Τρίτη 8 Μαΐου, οι οποίες περιέλαβαν δοξολογία, κατάθεση στεφάνου και παρέλαση.

Τιμώμενο πρόσωπο, μετά από πρόσκληση του Δήμου, ήταν η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων έγινε η αναγόρευσή του ως επιτίμου δημότη Σύμης και τα εγκαίνια του αναβαθμισμένου λιμένα, με την νέα αποβάθρα στο Πέταλο.

Ο Δήμος Ρόδου οργάνωσε αντίστοιχες τελετές για την απελευθέρωση και τη λήξη του Β’ ΠΠ στην Ευρώπη την 9η Μαΐου. Έλαβαν χώρα κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο του Ιερού Λόχου στη Ρόδο από τον Στρατηγό Κόρκα και στη συνέχεια δοξολογία στην Μητρόπολη και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο.

Η Λέσχη Καταδρομέων και Ιερολοχιτών εκπροσωπήθηκε από τον Ιερολοχίτη Αντιστράτηγο ε.α. κ. Κ. Κόρκα, Επίτιμο Διοικητή 1ης Στρατιάς, ο οποίος εξεφώνησε τον πανηγυρικό της ημέρας στη Σύμη, τον έφεδρο Λχία Ι. Παπαδάκη, ως εκπρόσωπο του ΔΣ, την κυρία Αικ. Παπαθανασίου, χήρα του αειμνήστου Στρατηγού, τους Υπτγο ε.α. κ. Δ. Ρούκα, Ανχη ε.α. κ. Β. Μαντασά, καθώς και συγγενείς των και φίλους της Λέσχης.

Στις εκδηλώσεις παρέστησαν εκπρόσωποι των πολιτικών, πολιτειακών και στρατιωτικών αρχών.

Η 95 ΑΔΤΕ, ο Δήμος Σύμης και ο τοπικός Σύνδεσμος Εφέδρων Καταδρομέων και Ιερολοχιτών παρείχαν πλήρη υποστήριξη και διευκολύνσεις για όλα τα θέματα.ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΥΠΕΡ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΩΝ

Επισυνάπτεται το πρόγραμμα της τελετής

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΕΛΕΤΗΣΤΕΛΕΤΗ ΑΛΛΑΓΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΣ 13 ΔΕΕ

Την 30 Απρ 18, το ΔΣ της Λέσχης Καταδρομέων και Ιερολοχιτών παρέστη στην τελετή αλλαγής Διοικήσεως της 13 ΔΕΕ «ΙΕΡΟΣ ΛΟΧΟΣ».

Η τελετή έγινε υπό την σκέπη της Πολεμικής Σημαίας του Ιερού Λόχου, στον προαύλιο χώρο όπου ευρίσκεται και η προτομή του Διοικητού του, τότε Σχη, Χριστόδουλου Τσιγάντε.Οι κ.κ. Α/ΓΕΕΘΑ και Α/ΓΕΣ εκπροσωπήθηκαν από τον Υ/ΓΕΕΘΑ και Επχη/ΓΕΣ, αμφότεροι προερχόμενοι από τις Ειδικές Δυνάμεις. Επί πλέον παρέστησαν ο Δκτής της ΑΣΔΕΝ, ο Δντής ΓΕΣ/ΔΕΔ, ο Δκτής της Διακλαδικής Δκσεως Ειδικών Επχσεων του ΓΕΕΘΑ, Ανώτατοι Αξκοί Διοικητές Σχηματισμών Ειδικών Δυνάμεων, Κλάδων και Δνσεων των ΓΕΕΘΑ και ΓΕΣ, ο Υδκτής της Στρατιάς, εκπρόσωποι των ΓΕΝ και ΓΕΑ, οι Διοικητές των Αμφιβίων Μοιρών και άλλα στελέχη.

Η τελετή έλαβε χώρα με την παρουσία του Ιερολοχίτη Στρατηγού Κόρκα, συγγενών Ιερολοχιτών, επιτίμων Αρχηγών και Γενικών Επιθεωρητών Στρατού οι οποίοι προήρχοντο από τις Ειδικές Δυνάμεις, παλαιών Διευθυντών Ειδικών Δυνάμεων, Διοικητών του 13 ΣΑΚ (μετέπειτα 13 ΔΕΕ), πολλών αποστράτων στελεχών και εφέδρων καταδρομέων.ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΑΧΗΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

Οι εκδηλώσεις για την 77η επέτειο της Μάχης της Κρήτης θα λάβουν χώρα κατά το διάστημα από 14-20 Μαΐου 2018.

Οι εκδηλώσεις προγραμματίζονται από την Περιφέρεια και οργανώνονται με μέριμνα των αρμοδίων Δήμων κατά περίπτωση, σύμφωνα με το συνημμένο περιληπτικό πρόγραμμα.

Η αντιπροσωπεία της Λέσχης Καταδρομέων και Ιερολοχιτών ακολουθεί το πρόγραμμα εκδηλώσεων, όπως έχει ρυθμιστεί, σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές αυτοδιοίκησης ή/και ενδεχομένως και όπου και εάν είναι δυνατόν τις στρατιωτικές.

Η Λέσχη θα εκπροσωπηθεί από τον Ιερολοχίτη Στρατηγό κ. Κωνσταντίνο Κόρκα και αριθμό μελών, σύμφωνα με τις δηλώσεις επιθυμίας τους.

Όσα μέλη ενδιαφέρονται θα πρέπει να οργανώσουν κατ΄ ιδίαν τα θέματα μετακινήσεως και διατροφής, ενημερώνοντας την Λέσχη για την μέσω αυτής κοινοποίηση στον εκπρόσωπο της ΕΑΑΣ των ονομάτων των συμμετεχόντων, ώστε να γίνουν συντονισμοί και ομαδοποιήσεις κινήσεων (ΕΆΝ ΚΑΙ ΌΠΟΥ ΕΊΝΑΙ ΔΥΝΑΤΌΝ) από και προς λιμάνι ή/και αεροδρόμιο και αντίστοιχους χώρους τελετών.

Παρακαλούμε για ενημέρωση της Λέσχης για την περίπτωση συμμετοχής και αριθμό ατόμων το αργότερο μέχρι 10 Μαΐου ως εξής:
α. ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ (ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ, ΟΧΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ),
β. ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΔΙΑΜΟΝΗΣ,
γ. ΜΕΣΟΝ ΚΙΝΗΣΕΩΣ ΜΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ:
    (1) ΕΤΑΙΡΙΑ/ΠΤΗΣΗ,
    (2) ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ/ΩΡΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΑΦΙΞΗΣ ΣΤΗ ΚΡΗΤΗ ΚΑΙ
    (3) ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΑ
    (4) ΚΙΝΗΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ.

Κοινοποιούνται για διευκόλυνση αναζήτησης:

Γραφεία ταξιδίων:
HAPPY DAYS TRAVEL: 210-7621330-31, (http://happydays-travel.gr),
TRAVEL PLANET: 211-1079799, (http://www.travelplanet24.com),

Επικοινωνία:
ΓΡΑΦΕΙΑ ΛΕΣΧΗΣ:
Τηλ. 2103235907, FAX 2103213534, e-mail: info.contactlki@gmail.com.

ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ:
Ταξίαρχος ε.α. Τζιάκης Ιωάννης: 2106516027, 6947775863, e-mail: tziakis@gmail.com, gengrammateasleschis@gmail.com.

Επισυνάπτεται το περιληπτικό πρόγραμμα της Περιφέρειας.

77η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΗΣ «ΜΑΧΗΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ» - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Εκ μέρους του ΔΣ

Ταξχος ε.α Τζιάκης Ιωάννης
Γενικός ΓραμματέαςΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΡΟΥ

Οι εκδηλώσεις στη Νήσο Σύρο, που τελούνται κάθε χρόνο προς τιμήν των πεσόντων Ιερολοχιτών στο Αιγαίο, οργανώνονται με μέριμνα της ΕΑΑΣ (μετά την διακοπή λειτουργίας του Παραρτήματος ΕΑΑΣ Νομού Κυκλάδων).

Για το 2018, ως ημέρα εορτασμού καθορίσθηκε η Κυριακή 17 Ιουνίου.

Η αντιπροσωπεία της Λέσχης Καταδρομέων και Ιερολοχιτών ακολουθεί το πρόγραμμα εκδηλώσεων, όπως έχει ρυθμιστεί από τις τοπικές αρχές σε συνεργασία με τον τελευταίο διατελέσαντα Πρόεδρο του τοπικού παρατήματος, Αντγο ε.α. κ. Πατιαλιάκα Κων/νο (Τηλ 6974437609, 22810-84808, e-mail: patialiakas1evros@gmail.com ).

Η Λέσχη θα εκπροσωπηθεί από τον Ιερολοχίτη Στρατηγό κ. Κωνσταντίνο Κόρκα και αριθμό μελών, σύμφωνα με τις δηλώσεις επιθυμίας τους.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Δείπνο-Πανηγυρικός ημέρας: Βράδυ 16ης Ιουνίου.
Δοξολογία-Κατάθεση στεφάνων: Κυριακή 17 11.30 Ιουν.

Κινήσεις Ατμοπλοϊκώς (Διάρκεια πλου περίπου 4 ώρες):
ΣΑΒΒΑΤΟ 16/6 07.30 από ΠΕΙΡΑΙΑ, επιστροφή ΚΥΡΙΑΚΗ 17/6 16.00 από Σύρο (πλοίο ΠΑΡΟΣ/BLUE STAR FERRIES) ενδεικτικά 56 € με επιστροφή.

Κινήσεις Αεροπορικώς (Διάρκεια πτήσεως περίπου 35 λεπτά):
ΣΑΒΒΑΤΟ 16/6 07.00, επιστροφή ΚΥΡΙΑΚΗ 17/6 16.55 (SKY EXPRESS), ενδεικτικά 196 €. (Δεν υπάρχει αυθημερόν πτήση την Κυριακή το πρωί, ώστε να αποφευχθεί η διανυκτέρευση Σαββάτου, με συμμετοχή μόνο στην δοξολογία).

Ξενοδοχείο (κοντά στους χώρους εκδηλώσεων για ταχύτερες μετακινήσεις) ΕΡΜΗΣ 22810-83011-12. Ενδεικτική τιμή 52 € για μονόκλινο και 72 € για δίκλινο την ημέρα, με πρωινό (περιορισμένη διαθεσιμότητα και μόνο για τα μέλη μας).

Όσα μέλη ενδιαφέρονται θα πρέπει να οργανώσουν κατ΄ ιδίαν τα θέματα μετακινήσεως και διατροφής, ενημερώνοντας την Λέσχη για την μέσω αυτής κοινοποίηση στον εκπρόσωπο της ΕΑΑΣ των ονομάτων των συμμετεχόντων, ώστε να γίνουν συντονισμοί και ομαδοποιήσεις κινήσεων από και προς λιμάνι ή/και αεροδρόμιο και αντίστοιχους χώρους τελετών.

Παρακαλούμε για ενημέρωση της Λέσχης για την περίπτωση συμμετοχής και αριθμό ατόμων το αργότερο μέχρι 31 Μαΐου ως εξής:
α. ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ (ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ, ΟΧΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ),
β. ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΔΙΑΜΟΝΗΣ,
γ. ΜΕΣΟΝ ΚΙΝΗΣΕΩΣ ΜΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ:
    (1) ΕΤΑΙΡΙΑ/ΠΤΗΣΗ,
    (2) ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ/ΩΡΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΑΦΙΞΗΣ ΣΤΗ ΣΥΡΟ ΚΑΙ
    (3) ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΑ
    (4) ΚΙΝΗΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ.

Επικοινωνία:
ΓΡΑΦΕΙΑ ΛΕΣΧΗΣ:
Τηλ. 2103235907, FAX 2103213534, e-mail: info.contactlki@gmail.com.

ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ:
Ταξίαρχος ε.α. Τζιάκης Ιωάννης: 2106516027, 6947775863, e-mail: tziakis@gmail.com, gengrammateasleschis@gmail.com.

Εκ μέρους του ΔΣ

Ταξχος ε.α Τζιάκης Ιωάννης
Γενικός ΓραμματέαςΚοινοποιούνται για διευκόλυνση αναζήτησης:

Γραφεία ταξιδίων:
HAPPY DAYS TRAVEL: 210-7621330-31, (http://happydays-travel.gr),
TRAVEL PLANET: 211-1079799, (http://www.travelplanet24.com),

Δυνατότητες ηλεκτρονικής επιλογής:
Κινήσεων:
Ατμοπλοϊκά:
http://www.petas.gr/gr/Destination/syros_boat/120.html
Αεροπορικά:
http://www.petas.gr/?gclid=CjwKCAjwwuvWBRBZEiwALXqjwyi5cQgne9FM2he2VbrpymVMh4JSSkzCFhSzRk_yd3a1ynK6Lu8gJhoCxgMQAvD_BwE

Διαμονής:
https://www.trivago.gr/?cpt=44773103&iRoomType=7&aHotelTestClassifier=&iIncludeAll=0&aPartner=&iPathId=447731&aDateRange%5Barr%5D=2017-06-10&aDateRange%5Bdep%5D=2017-06-11&iGeoDistanceItem=0&iViewType=0&bIsSeoPage=false&bIsSitemap=false&ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΗΣ ΚΑΙ ΡΟΔΟΥ

Την 8η Μαΐου ημέρα Τρίτη εορτάζεται η 73η επέτειος της ημέρας κατά την οποία ο Γερμανός Στρατηγός Wagner διοικητής των δυνάμεων του άξονος στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο, υπέγραψε στη Σύμη την παράδοση της Δωδεκανήσου στους νικητές Συμμάχους. Την Ελλάδα εκπροσώπησε ο Δκτης του Ιερού Λόχου, Σχης Χριστόδουλος Τσιγάντες.

Ο Δήμος Σύμης προβλέπει πολυήμερο εορτασμό, με κύριες εκδηλώσεις την Τρίτη 8 Μαΐου.

Ο Δήμος Ρόδου οργανώνει αντίστοιχες της απελευθερώσεως την 8η και επί πλέον τελετές για την εθνική αντίσταση την 9η Μαΐου.

Την 8η Μαΐου θα γίνει κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο του Ιερού Λόχου στη Ρόδο και στη συνέχεια μετάβαση στη Σύμη για την τοπική εκδήλωση.

Λόγω της προσκλήσεως του Προέδρου της Δημοκρατίας στη Σύμη και της ανακηρύξεώς του ως επιτίμου δημότη, αλλά και των εγκαινίων του νέου τμήματος του λιμένα Σύμης, ενδεχομένως θα υπάρξουν διαφοροποιήσεις από την συνήθη πρακτική των εκδηλώσεων των προηγουμένων ετών.

Η Λέσχη Καταδρομέων και Ιερολοχιτών θα εκπροσωπηθεί από τον Ιερολοχίτη Αντιστράτηγο ε.α. κ. Κωνσταντίνο Κόρκα, Επίτιμο Διοικητή 1ης Στρατιάς, ο οποίος θα εκφωνήσει τον πανηγυρικό της ημέρας στη Σύμη, το ΔΣ και αριθμό μελών, σύμφωνα με τις δηλώσεις επιθυμίας τους.

Όσα μέλη ενδιαφέρονται θα πρέπει να οργανώσουν κατ΄ ιδίαν τα θέματα μετακινήσεως, διαμονής και διατροφής, ενημερώνοντας την Λέσχη για την μέσω αυτής κοινοποίηση στις αρμόδιες αρχές Ρόδου και Σύμης των ονομάτων των συμμετεχόντων, ώστε να γίνουν συντονισμοί και ομαδοποιήσεις κινήσεων από και προς αεροδρόμιο, λιμάνια (Ρόδου-Σύμης) και αντίστοιχους χώρους τελετών.

Για τις τοπικές μετακινήσεις στη Σύμη και Ρόδο θα μεριμνήσουν ο Δήμος Σύμης και η 95 ΑΔΤΕ αντίστοιχα, αν έχουν ενημερωθεί από την ΛΚΙ. Ομοίως ο τοπικός Σύνδεσμος Εφέδρων Καταδρομέων και Ιερολοχιτών θα συνδράμει, εάν απαιτηθεί.

Παρακαλούμε για ενημέρωση της Λέσχης για την περίπτωση συμμετοχής και αριθμό ατόμων, για να συντονιστούν οι τοπικές κινήσεις, όπως αναφέρεται παραπάνω, το αργότερο μέχρι 3 Μαΐου 18, ως εξής:

ΓΡΑΦΕΙΑ ΛΕΣΧΗΣ:
Τηλ. 2103235907, FAX 2103213534, e-mail: info.contactlki@gmail.com.

ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ:
Ταξίαρχος ε.α. Τζιάκης Ιωάννης: 2106516027, 6947775863, e-mail: tziakis@gmail.com, gengrammateasleschis@gmail.com.

Εκ μέρους του ΔΣ

Ταξχος ε.α Τζιάκης Ιωάννης
Γενικός ΓραμματέαςΕπικήδειος αποχαιρετισμός Ταξιάρχου ε.α. Γεωργίου Παπαμελετίου

Σήμερα, η Λέσχη Καταδρομέων και Ιερολοχιτών, αποχαιρετά ένα εκλεκτό μέλος της, τον Ταξίαρχο Γεώργιο Παπαμελετίου, τον ηρωικό διοικητή της Α’ Μοίρας Καταδρομών του 1974.

Το όνομά του συνδέθηκε άρρηκτα με την τολμηρή επιχείρηση "Νίκη", της αερομεταφοράς μιας Μοίρας Καταδρομών νύκτα, στην Κύπρο, υπό αντίξοες συνθήκες. Συνδέθηκε με την διατήρηση του αεροδρομίου της Λευκωσίας τότε, παρά τις λυσσαλέες προσπάθειες των Τούρκων να το καταλάβουν. Συνδέθηκε με την θέληση και την επιμονή στην εκπλήρωση της αποστολής. Έτσι, καταχωρήθηκε στις σελίδες δόξης της ιστορίας των Ειδικών Δυνάμεων της πατρίδος μας.

Ο δεσμός με τους άνδρες της μονάδος του, τους Κομάντος του ’74, αποτελεί παράδειγμα του πνεύματος των Καταδρομών για όλους τους νεότερους.

Όλοι μας, παλαιοί και νεότεροι, τον αποχαιρετούμε με αισθήματα αγάπης, σεβασμού και εκτίμησης για την στάση της ζωής του και την ποιότητα της προσωπικότητάς του.

Τον αποχαιρετούμε όμως και με θλίψη, γιατί αποχωριζόμαστε έναν εκλεκτό άνθρωπο και έναν εξαίρετο συνάδελφο.

Εκ μέρους της Λέσχης Καταδρομέων και Ιερολοχιτών, απευθύνω εκ βάθους καρδίας, τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην αγαπημένη του οικογένεια.

Θα τον θυμόμαστε πάντα με πολλή αγάπη.

Αντγος ε.α. Λάζαρης Νικόλαος

Πρόεδρος ΔΣ ΛΚΙΔήμαρχος Ασπροπύργου
Επικήδειος αποχαιρετισμός Ταξιάρχου ε.α. Γεωργίου Παπαμελετίου

Στρατιώτης, Νικόλαος Μελετίου!
………………………………………………………………………………………………………….
Ταξίαρχε, Γεώργιε Παπαμελετίου,
ευπειθώς, σας αναφέρω:
Άπαντες, οι απανταχού Έλληνες, Παρόντες!
----------------------------------------------------------------------------------------
Είναι, όλοι τους, εδώ! Μαζί μας!
Ως φυσική ή ως ουράνια παρουσία!
Απ΄ όλες τις γωνιές της Πατρίδας,
από κάθε γωνιά της υφηλίου!
Δεν είναι ένα κοινό ανθρωπομάζεμα,
όλος ετούτος ο κόσμος, που συνάχτηκε εδώ,
για να σε αποχαιρετήσει, όπως σου αξίζει!
Είναι η όρθια Ελλάδα!
Η Ελλάδα των ¨ΟΧΙ¨ και του «Μολών Λαβέ»!
Ο Ελληνισμός απ΄ τα επίγεια κι απ΄ τα επουράνια!
Κάπου, νομίζω πως πήρε το μάτι μου, καθώς ερχόμουν,
εκείνον τον εφτάχρονο, τον Δημητράκη Δημητριάδη,
που έπεσε νεκρός, το 1955, ενώ πετροβολούσε τους άγγλους σε διαδήλωση.
Δίπλα του βάδιζε ο Ευαγόρας Παλληκαρίδης.
Και πιο εκεί ανηφόριζε τη Λεωφόρο Δημοκρατίας,
ο Ιωάννης Καρατζάς, εκείνος ο νεαρός από τη Λευκωσία,
που εκτελέστηκε, στα 1798, μαζί με το Ρήγα Φερραίο!
Από κοντά τους, ο Σολωμός Σολωμού, ο Τάσος Ισαάκ,
ο Γρηγόρης Αυξεντίου, ο Ζάκος, ο Καραολής, ο Δημητρίου,
κι αναρίθμητοι άλλοι.
Κι ανάμεσά τους ήταν κι οι δικοί σου, Γιώργο Παπαμελετίου,
οι Καταδρομείς σου, τα Παιδιά σου, όπως συνήθιζες να λες!
Αυτοί που έπεσαν από τα φίλια πυρά
που χτύπησαν τα «Νοράτλας»
αλλά κι εκείνοι, που έδωσαν το αίμα τους
στις μάχες που ακολούθησαν!
Τα παλικάρια σου,
για τα οποία, εδώ και 44 χρόνια
δεν πέρασε λεπτό, που να μην τα σκεφτείς!
Λεπτό, που να μην τους μουρμουρίσεις κάτι!
Πνιγμένο από χιλιάδες, αναπάντητα «ΓΙΑΤΙ;»
Πορεύτηκες με τύραννο τη μνήμη, Φίλε μου,
Που όπως λέει ο ποιητής, όπου και να την αγγίξεις πονεί!
Ήρθανε όλοι, Γιώργη Παπαμελετίου!
Ήρθαν για να κινήσετε μαζί.
Να ΄ναι, η τιμητική συνοδεία
του Διοικητή τους, στο πέταγμά σου προς τον ουρανό!
Γιόμισε αγνώστους ο Ασπρόπυργος,
άκουσα κάποιους να λένε, πριν από λίγο, έξω, στο προαύλιο του Ναού!
Αλίμονο:
μάς είναι άγνωστοι, αυτοί που θα ΄πρεπε να είναι, οι μόνοι Οδηγοί μας!
Ήρωες, που το παράδειγμά τους
θα ΄πρεπε να διδάσκεται στους νέους,
στα σχολειά ολόκληρου του Ελληνισμού.
Πού ζεις, ρε Δήμαρχε; Εδώ η Πολιτεία, κάνει ακόμη πως δεν είδε
δεν άκουσε το παραμικρό για τη Θυσία! Κι ύστερα,
δε βλέπεις τι προκρίνουν, οι συμπλεγματικές πολιτικές,
του κόσμου των πολιτικάντηδων;
Σε περιμένουν στη γωνία όλοι,
οι ανιστόρητοι, οι αποσπασματικοί, οι ετεροκίνητοι!
Λεφούσι οι τρισάθλιοι, δήθεν εκσυγχρονιστές,
να πουν πως σ΄ έπιασε «εθνικιστική παράκρουση»
αν τους πεις ότι, το παράδειγμα του Παπαμελετίου
η θυσία των Καταδρομέων και όλων των υπερασπιστών της Κύπρου
αρκεί να προβληθεί, να γίνει κτήμα μας, οδηγός της σκέψης των Νέων,
για να αλλάξει ρότα η Ελλάδα!
Ε, λοιπόν, ΟΧΙ! ΧΙΛΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΟΧΙ,
Εμείς, θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε με τους Ήρωές μας!
Αρκετά σας αφήσαμε να εξανεμίζετε,
το ιδεολογικό κεφάλαιο που μας κληροδότησε,
η γενιά του απελευθερωτικού αγώνα της Κύπρου!
Εμείς νιώθουμε ότι χρωστούμε, στις γενιές που έρχονται,
Πρότυπα υγιή, για να μην μας λεηλατήσουνε ξανά,
οι γνωστοί άγνωστοι εντολοδότες,
με συνεργούς τους Μαυροκορδάτους και τους Πηλιο-Γούσηδες
το φυσικό πλούτο και το οικονομικό κεφάλαιο
που χρωστάμε στα παιδιά και στα εγγόνια μας!
Στη θέα σου, Γιώργου Παπαμελετίου,
στην αίσθηση της παρουσίας των άξιων του Έθνους,
τόσων και τόσων ηρώων, εδώ, μαζί μας,
όλοι κατανοούμε, ποιον δρόμο και γιατί
μας έδειχνε ο Γιώργος Σεφέρης, όταν μας έλεγε:
«Και πόσο παράξενα αντρειεύεσαι
μιλώντας με τους πεθαμένους,
όταν δε φτάνουν πια
οι ζωντανοί που σου απομέναν»!!!
Σεβαστέ μου Παπαμελέτη,
ακόμη κι η πλούσια γλώσσα μας,
σε εικόνες και συναισθήματα,
μοιάζει πολύ φτωχή, για να εκφράσει
όσα πλημμυρίζουν την ψυχή μας!
Συγχώρεσέ μου το θράσος, αλλά, να θυμίσω,
εξ ονόματος όλων των Ασπροπύργιων,
όλων των Ελλήνων, θα σου επαναλάβω,
τη φράση που απηύθυνε ο Βάσσος Λυσσαρίδης,
αποχαιρετώντας έναν κολοσσό του Ελληνισμού,
τον Τάσσο Παπαδόπουλο.
Παπαμελέτη, στο σταυροδρόμι που βρίσκεται σήμερα η Πατρίδα,
Το Έθνος, ο Ελλαδικός και ο Κυπριακός Ελληνισμός
δεν σου δίνει άδεια απουσίας!
Πήγαινε με το καλό, σήμερα, εξωδούχος,
να τους δεις, γιατί συνάχτηκαν και σε περιμένουν!
Αλλά να ΄σαι έτοιμος, να φωνάξεις παρών
στο επόμενο προσκλητήριο του Έθνους!
στην Ελλάδα και στην Κύπρο, καθώς ο καιρός
απ΄ ότι φαίνεται σιμώνει! Και σ΄ έχουμε ανάγκη!
Μαζί με την αγέρωχη σύντροφο της ζωής σου,
Βαγγελιώ και την κόρη σας Ξανθή
βιώνουμε ήδη τη μεγάλη απώλεια.
Όλοι όσοι σε γνωρίσαμε, υποκλινόμαστε ενώπιόν σου!
Δεν ξεχνούμε τα λόγια σου την ημέρα που σε τίμησε ο Δήμος.
«Δήμαρχε, δεν με τιμάς πρώτος εσύ. Με έχουν τιμήσει οι Τούρκοι που με επικήρυξαν!»
Σέβας και ανάλογη υπόκλιση να μεταφέρεις,
σ΄ αυτούς που θα σε υποδεχτούν, σε λίγο, στις πύλες του Ουρανού!
Στο Λεωνίδα, στον Κωνσταντίνο Παλαιολόγο, στον Καποδίστρια,
στον Κολοκοτρώνη, στο Νικηταρά,
στον δικό μας, τον Καπετάν Μελέτη,
στους Ιερολοχίτες, που έπεσαν στο Δραγατσάνι,
στον Παύλο Μελά, στους ήρωες του Μακεδονικού Αγώνα,
στον συντοπίτη μας Χατζηδημητρίου, που κάρφωσε τη Σημαία
στο Λευκό Πύργο τον Οκτώβρη του 1912
σ΄ όλους τους μάρτυρες και του ήρωες
του Έθνους των Ελλήνων!
Να τους πεις, σε παρακαλούμε:
Η Δόξα κι η μνήμη σας, αιώνια!
Ξέρουμε πως δεν είναι δική μας!
Δεν είναι καν δανεική, από σας!
Σας υποσχόμαστε,
να φανούμε αντάξιοι της κληρονομιάς σας!
Καλό Ταξίδι, Γιώργο Παπαμελετίου!
Σε ευχαριστούμε,
Μέσα απ΄ τα βάθη της καρδιάς μας, για το Παράδειγμα,
για την υπόμνηση του χρέους!
Για τα χρόνια που,
η θωριά σου και μόνο,
ήταν για όλους στην πόλη μας,
ο Ελληνισμός Προσταγή και ο Ελληνισμός Τύψη!
O Ελληνισμός, τρόμος για τους δήθεν ειρηνευτές
και εφιάλτης, για τους βάρβαρους υπονομευτές
της εθνικής μας ακεραιότητας!
ΑΘΑΝΑΤΟΣ ! ΑΘΑΝΑΤΟΣ ! ΑΘΑΝΑΤΟΣ !ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΛΕΣΧΗΣ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΩΝ ΚΑΙ ΙΕΡΟΛΟΧΙΤΩΝ

Η Ετησία Γενική Συνέλευση της Λέσχης Καταδρομέων και Ιερολοχιτών (ΛΚΙ) πραγματοποιήθηκε την 11η Μαρτίου 2018, σε αίθουσα της Ενώσεως Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ).

Θέματα ημερησίας διατάξεως:
• Έκθεση Πεπραγμένων ΔΣ έτους 2017 και στόχοι για το 2018.
• Έκθεση Οικονομικής Καταστάσεως.
• Έκθεση Εξελεγκτικής Επιτροπής.
• Προϋπολογισμός 2018.

Εκ των μελών, παρέστησαν Επίτιμοι Ανώτατοι Αξκοί όλων των κλιμακίων Επιτελείων και Σχηματισμών, Ιερολοχίτες, πολεμιστές των ΛΟΚ και των Μοιρών Καταδρομών, καθώς και νεώτεροι, μόνιμα στελέχη εν αποστρατεία και έφεδροι Καταδρομείς, Πεζοναύτες και Αλεξιπτωτιστές, υπό το «Πνεύμα των Ειδικών Δυνάμεων» το οποίο είναι υπεράνω βαθμών και διακρίσεων.

Επί πλέον ως προσκεκλημένος, παρέστη ο Υπτγος κ. Φλάρης Νικόλαος, Διοικητής της Διακλαδικής Διοικήσεως Ειδικών Επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ, ο οποίος χαιρετίζων τους παρισταμένους, ανεφέρθη επιγραμματικά στην ήδη εξαγγελθείσα από το ΥΕΘΑ και το ΓΕΕΘΑ αναβάθμιση της διακλαδικότητας στον τομέα των ειδικών επιχειρήσεων.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών, πλέον των προγραμματισμένων ομιλητών, τον λόγο έλαβε και ο Αντγος ε.α. κ. Κόρκας Κων/νος, για να τονίσει την αναγκαιότητα συμβολής της Λέσχης στην αύξηση του εθελοντισμού και στην καθιέρωση εκδρομών προς τα ακριτικά νησιά της πατρίδας μας. Επιπλέον μίλησαν και άλλα μέλη επί διαφόρων θεμάτων σχετικά με τις αθλητικές δραστηριότητες και την δημιουργία «Τράπεζας αίματος».

Με το πέρας της γενικής συνέλευσης, ο πρόεδρος του ΔΣ Αντγος ε.α. κ. Νικόλαος Λάζαρης, απένειμε τιμητική πλακέτα, στον Αντγο ε.α. κ. Καλατζή Κων/νο, και στον Υπτγο π.δ. κ. Δημητρόπουλο Aνδρέα, διότι συνέβαλαν ο πρώτος ως πρώην πρόεδρος του ΔΣ της Λέσχης και ο δεύτερος ως πρόεδρος του ΔΣ της ΠΕΑΠΑ και μέλος της Λέσχης, στην εξασφάλιση μόνιμης στέγης της Λέσχης Καταδρομέων και Ιερολοχιτών.

Στην συνέλευση παρευρέθησαν ο Πρόεδρος της ΕΑΑΣ Αντγος ε.α. κ. Ροζής Βασίλειος και ο Διευθύνων Σύμβουλος αυτής, Υπτγος ε.α. κ. Δεβούρος Ιωάννης, στο πρόσωπο των οποίων η Λέσχη ευχαρίστησε θερμά την ΕΑΑΣ για την φιλοξενία της ΓΣ με την διάθεση του χώρου και την παροχή υλικοτεχνικού εξοπλισμού και διευκολύνσεων.

Ακολουθούν φωτογραφίες από την Ετησία Γενική Συνέλευση:


ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΟΨΗ ΑΙΘΟΥΣΑΣ


ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΟΨΗ ΑΙΘΟΥΣΑΣ


ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΣ


ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΣ ΚΑΙ ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ


ΤΑΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ – ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ


Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΚΟΡΚΑΣ ΠΑΡΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑΔΙΔΕΙ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΛΟΧΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΤΑΔΡΟΜΩΝ…

Ο Γενικός Γραμματεύς της ΛΚΙ
Ταξίαρχος ε.α. Τζιάκης ΙωάννηςΣτις 9 Μαρτίου 2018, ο πρόεδρος του ΔΣ της Λέσχης Καταδρομέων και Ιερολοχιτών, συμμετείχε ως προσκεκλημένος και πρώτος διοικητής στον ετήσιο εορτασμό των Αγίων Σαράντα Μαρτύρων, προστατών της Ζ' Μοίρας Αμφιβίων Καταδρομών.

Στην τελετή παρέστησαν εν ενεργεία στελέχη των ειδικών δυνάμεων, παλαιοί διοικητές της μονάδος απόστρατοι, ο Αντγος ε.α. κ. Ρουσσάκης Θεόκλητος, επίτιμος δκτης Β'ΣΣ, ο Αντγος ε.α. κ. Ηλιόπουλος Ιωάννης, επίτιμος ΓΕΠΣ, ο Υπτγος ε.α. κ. Παπαβλασόπουλος Κωνσταντίνος και εν ενεργεία ανώτατοι αξιωματικοί, όπως ο επιτελάρχης του ΓΕΣ, Αντγος κ. Νομικός Αντώνιος, ο Υπτγος κ. Φλάρης Νικόλαος Δκτης ΔΔΕΕ και ο Υπτγος κ.Τσιτσικώστας Γεώργιος, Δκτης της 13ης ΔΕΕ.

Τους δύο τελευταίους, οι οποίοι προήχθησαν στον βαθμό του Υποστρατήγου πρόσφατα, ο πρόεδρος της ΛΚΙ τους συνεχάρη και τους ευχήθηκε καλή επιτυχία στα νέα καθήκοντα που θα αναλάβουν.ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 27 ΦΕΒ 18
ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ 70 ΕΤΩΝ ΑΠΟ ΙΔΡΥΣΕΩΣ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΤΑΔΡΟΜΩΝ

Την Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου 2018, σε μια εξαιρετική τελετή που έλαβε χώρα στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΛΑΕΔ), εορτάσθηκε η επέτειος των 70 χρόνων από ιδρύσεως των Δυνάμεων Καταδρομών.

Η ΔΕΔ και το ΓΕΣ ανταποκρίθηκαν θετικά στο έγγραφο αίτημα της Λέσχης Καταδρομέων και Ιερολοχιτών για τον εορτασμό της επετείου των 70 χρόνων των Δυνάμεων Καταδρομών και κατέβαλαν αξιέπαινη προσπάθεια για την υλοποίηση αυτής της επετείου η οποία απέσπασε τα ευμενή σχόλια των παρισταμένων. Δυστυχώς λόγω του περιορισμένου χώρου δεν κατέστη δυνατόν να την παρακολουθήσουν όλοι όσοι θα ήθελαν.

Παλιοί και νέοι, έφεδροι και μόνιμοι, απόστρατοι και εν ενεργεία, πολεμιστές του Ιερού Λόχου του 2ου παγκοσμίου πολέμου, μαχητές των επιχειρήσεων 1946-49 και της Κύπρου του 1974 μαζί με τους μεταγενέστερους της ειρηνικής περιόδου που ήλθαν από όλα τα μέρη της πατρίδας μας και την Κύπρο, αποτέλεσαν ένα σύνολο που εξέπεμπε έντονα το υπέροχο πνεύμα των Ειδικών Δυνάμεων.

Φίλοι, συνάδελφοι, συμπολεμιστές, διοικητές και διοικούμενοι, αντάλλασσαν χειραψίες και αγκαλιές, με ζεστά χαμόγελα και αστεία. Ανάμεσά τους και άλλοι προσκεκλημένοι, μοιράζονταν μαζί τους αυτόν τον άδολο ενθουσιασμό.

Ο Στρατηγός Χρήστος Φωτόπουλος, γνωστός από το συγγραφικό του έργο και την προσφορά του στην διατήρηση της ιστορίας των Καταδρομών αλλά και του στρατού γενικότερα, ξετύλιξε με την αφήγησή του το ιστορικό της δημιουργίας των πρώτων σύγχρονων μονάδων Καταδρομών τις επιχειρήσεις στις οποίες συμμετείχαν μέχρι σήμερα στην Ελλάδα και στην Κύπρο για να τελειώσει με τις σύγχρονες ειδικές δυνάμεις της χώρας μας.

Βιντεοσκοπημένα στιγμιότυπα από τις δραστηριότητες των σύγχρονων μονάδων Ειδικών Δυνάμεων, γέμισαν με υπερηφάνεια τους θεατές, παλαίμαχους και βετεράνους, οι οποίοι με φανερή συγκίνηση έβλεπαν τους νεότερους να συνεχίζουν επάξια την παράδοση.

Τιμήθηκαν παλιοί και νεώτεροι για την προσφορά τους. Τιμήθηκαν οι παρόντες επίτιμοι Α/ΓΕΣ, παλαιοί καταδρομείς. Τιμήθηκε ο παλιότερος παριστάμενος μαχητής του Ιερού Λόχου και καταδρομέας, ο γνωστός στρατηγός Κόρκας, τιμήθηκε ο στρατηγός Φωτόπουλος για την συνεισφορά του, τιμήθηκε ο αρχαιότερος εν ζωή μόνιμος υπαξιωματικός των Καταδρομών, τιμήθηκαν οι παλαιότεροι εν ζωή έφεδροι πολεμιστές της περιόδου '46-'49. Τιμήθηκε ο γνωστός μεταγενέστερος υπαξιωματικός και 1ος αλεξιπτωτιστής ελευθέρας πτώσεως, ο Γιάννης ο Ζουμής, τιμήθηκαν στο πρόσωπο του προέδρου του Παγκύπριου Συνδέσμου Εφέδρων Καταδρομέων, οι Κύπριοι μαχητές καταδρομείς του '74, τιμήθηκε ακόμη και ο μακαρίτης Καλίνσκης, στο πρόσωπο συγγενικού του προσώπου. Πολλοί από τους τιμηθέντες, αποτελούν μέλη της Λέσχης, αφού είναι και το αρχαιότερο ελληνικό σωματείο πολεμιστών Καταδρομέων.

Κενό στις τιμητικές αυτές φιλοφρονήσεις παρουσιάσθηκε στην περίπτωση των καταδρομέων-πολεμιστών ελλαδιτών αξιωματικών και υπαξιωματικών στην Κύπρο, αλλά και των κομάντος της Α' ΜΚ.

Τα λόγια του Καλίνσκη, του ιδρυτού των ελληνικών Δυνάμεων Καταδρομών, ακούστηκαν στην αίθουσα:

«...Κι αν ποτέ τολμήσουν αυτοί ή όποιοι άλλοι να πειράξουν πάλι την Ελλάδα μας, πέστε το από τώρα, βροντοφωνάξτε το παντού.

Να το ξέρουν όλοι, εχθροί και φίλοι! Θα πολεμήσουμε! Θα πολεμήσουμε με πίστη και πείσμα και με φανατισμό!

Θα πολεμήσουμε παντού στα βουνά και στους κάμπους, στις πόλεις, στα χωριά και στ' ακρογιάλια! Και θα νικήσουμε!».ΣΥΝΕΣΤΙΑΣΗ ΛΚΙ

Την 27 Ιανουαρίου 2018, έλαβε χώρα η καθιερωμένη τελετή της Κοπής της Βασιλόπιτας και η συνεστίαση των Μελών και Φίλων της Λέσχης Καταδρομέων και Ιερολοχιτών. Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο κοσμικό κέντρο «Νάρκισσος» στο Μαρούσι.

Την βασιλόπιτα ευλόγησε ο Αιδεσιμολογιώτατος Ταξίαρχος (Θ) ε.α. Γεώργιος Αποστολακίδης.

Στην τελετή παρέστησαν από πλευράς εν ενεργεία Αξιωματικών, ο Επιτελάρχης του ΓΕΣ, ο Διοικητής της ΑΣΔΕΝ, ο Δντής ΓΕΣ/ΔΕΔ και ο Δκτής της 13 ΔΕΕ, προσκεκλημένοι της Λέσχης.

Παρέστησαν επί πλέον, επίτιμοι Α/ΓΕΣ και Δντές ΓΕΣ/ΔΕΔ και Σχηματισμών Ειδικών Δυνάμεων. Την ΕΑΑΣ εκπροσώπησε ο Αντιπρόεδρός της και τους ΠΕΑΠΑ και ΣΑΑΥΣ, οι Πρόεδροί τους.

Για μια ακόμα φορά αποδείχθηκε ότι η αγάπη προς την Πατρίδα και ο Όρκος υπό την σκέπη της Σημαίας έχουν σφυρηλατήσει τον ιερό δεσμό του πράσινου μπερέ, ο οποίος κρατάει την «οικογένεια» ενωμένη.

Στον ίδιο χώρο βρέθηκαν ο ηλικίας 98 ετών Ιερολοχίτης Στρατηγός Κόρκας και Καταδρομείς, Αλεξιπτωτιστές και Πεζοναύτες οι οποίοι απολύθηκαν τους τελευταίους μήνες, μαζί με τις οικογένειες και τους φίλους και συναντήθηκαν με τα Μόνιμα στελέχη, Αξιωματικούς και Υπαξιωματικούς των Ειδικών Δυνάμεων οι οποίοι τους εκπαίδευσαν κατά την διάρκεια της θητείας τους, τους εμφύσησαν το πνεύμα των Καταδρομών, τους χαλύβδωσαν το σώμα και τους ρίζωσαν στην ψυχή την λατρεία για τον πράσινο μπερέ και την πίστη στον αγώνα μέχρι την τελική νίκη.ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΛΕΩΝΙΔΙΟΥ 2018

Την Κυριακή, 21 Ιανουαρίου 2018, τελέσθηκε η επιμνημόσυνη δέηση στον Μητροπολιτικό ναό της πόλεως του Λεωνιδίου για την συμπλήρωση 69 ετών από την μάχη του Αγίου Βασιλείου Λεωνιδίου (20/1/1949).

Η σεμνή τελετή ολοκληρώθηκε με ομιλίες και καταθέσεις στεφάνων.

Η Λέσχη Καταδρομέων και Ιερολοχιτών εκπροσωπήθηκε, όπως κάθε χρόνο, από τμήμα εφέδρων Καταδρομέων με την Ελληνική Σημαία και το λάβαρό της. Την κατάθεση στεφάνου στο μνημείο πεσόντων, στο μύλο στην είσοδο της πόλεως, έκανε ο Εφ. Λοχίας (ΚΔ) Παπαδάκης Ιωάννης, μέλος του ΔΣ.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν, εκτός των τοπικών αρχών, η κυρία Αικατερίνη Παπαθανασίου, σύζυγος του θανόντος Στρατηγού, τότε Δκτού της Γ’ ΜΚ που συμμετείχε στις επιχειρήσεις και άλλα μέλη της Λέσχης.

Καθ όλη την διάρκεια της εκδηλώσεως υπήρχε διάχυτο ένα πολύ φιλικό και θερμό κλίμα προς την αντιπροσωπεία της Λέσχης.

Ακολουθούν φωτογραφίες από την εκδήλωση:


ΕΠΙΜΝΗΜΟΣΥΝΗ ΔΕΗΣΗ


ΟΜΙΛΙΑ


ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΛΕΣΧΗΣ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΩΝ ΚΑΙ ΙΕΡΟΛΟΧΙΤΩΝΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Την 14 Ιαν 18 στην Γενική Συνέλευση και εκδήλωση κοπής της Βασιλόπιτας του Συνδέσμου Ελλήνων Βατραχανθρώπων, όπως επίσης και την 26 Ιαν 18 στην εκδήλωση εορτασμού των 60 ετών της ΔΥΚ/ΜΥΚ την Λέσχη εκπροσώπησε ο Αντιπρόεδρος Ταξχος ε.α. κ. Πουλάκης Αθανάσιος. Στις εκδηλώσεις παρέστησαν η ηγεσία ΓΕΕΘΑ, ΓΕΝ και Αξιωματικοί και Μόνιμοι Υπαξιωματικοί Υποβρύχιοι Καταστροφείς των Ειδικών Δυνάμεων, από όλα τα κλιμάκια της Ιεραρχίας του Στρατού Ξηράς. Ομοίως έφεδροι καταδρομείς και ναύτες, απόφοιτοι των σχολείων.

Την 23 Ιαν 18, στην εξόδιο ακολουθία του Ιερολοχίτη Αντγου ε.α., Βάγια Ιωάννου, Τάξεως ΣΣΕ 1942, την Λέσχη εκπροσώπησε ο Γεν. Γραμματέας, Ταξχος ε.α. Τζιάκης Ιωάννης.

Την 24 Ιαν 18, στην ΛΑΦ Θεσσαλονίκης, έλαβε χώρα η επαναληπτική εκδήλωση για τα 75 έτη του Ιερού Λόχου με μέριμνα της 13 ΔΕΕ, με κύριο ομιλητή τον Ιερολοχίτη Στρατηγό Κόρκα, παρουσία του κ. Α/ΓΕΣ και του Δκτού του Γ΄ ΣΣ. Στο πλαίσιο των ενημερωτικών ομιλιών, την πρωτοβουλία και προτροπή για τις οποίες έχει αναλάβει από το 2017 η Λέσχη σε συνεργασία με την Ιεραρχία, ο Στρατηγός έκανε ομιλίες στους σπουδαστές και των προσωπικό των ΑΔΙΣΠΟ και ΣΔΙΕΠ στη Θεσσαλονίκη και στο προσωπικό του Δ’ ΣΣ στην Ξάνθη, την 22 και 23 Ιαν 18 αντίστοιχα.

Την 25 Ιαν 18 στην εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας της ΠΕΑΠΑ, με την οποία η Λέσχη συστεγάζεται, παρέστησαν ο Πρόεδρος της Λέσχης Αντγος ε.α. κ. Λάζαρης Νικόλαος και το μέλος του ΔΣ, Σχης ε.α κ. Ε. Γατσούλης.

Την 27 Ιαν 18 έλαβε χώρα η ετήσια συνεστίαση και κοπή της βασιλόπιτας της Λέσχης μας (λεπτομέρειες σε ιδιαίτερη ανακοίνωση).

Την 28 Ιαν 18 στην Γενική Συνέλευση και εκδήλωση κοπής της Βασιλόπιτας του Συλλόγου «Κομάντος – 74» την Λέσχη εκπροσώπησε ο Σχης ε.α. κ. Κολοκοτρώνης Πλάτων.

Την 30 Ιαν 18, στην εξόδιο ακολουθία του Αντγου ε.α. Παπαδόπουλου Γεωργίου, Τάξεως ΣΣΕ 1948, παρέστη το ΔΣ της Λέσχης, σε ένδειξη ελάχιστης τιμής για την προσφορά του. Μετά την αποστρατεία του και επί σειρά ετών, υπήρξε πολύτιμο μέλος της Λέσχης Καταδρομέων και Ιερολοχιτών, με ενεργό ρόλο στα πλαίσια του Διοικητικού Συμβουλίου, χρηματίσας και πρόεδρος αυτού.
Με την σεμνότητα, την επιμέλεια και την μεθοδικότητα που πάντα τον διέκρινε, συνέβαλε στην διατήρηση της αξιοπιστίας και του κύρους της Λέσχης στον χώρο των Ειδικών Δυνάμεων, στην προώθηση του πνεύματος των Καταδρομών αλλά και στην αναγνώριση της συμβολής του ελληνικού Ιερού Λόχου κατά τον 2ο ΠΠ μεταξύ των Βρετανών συμμάχων.Σας ενημερώνουμε ότι το Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018, απεβίωσε ο Αντγος ε.α. Γεώργιος Παπαδόπουλος (ΣΣΕ 1948). Η κηδεία του θα λάβει χώρα στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών, την Τρίτη, 30 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 15.00 στον Ι.Ν. Αγ. Θεοδώρων (εντός του κοιμητηρίου)

Ο Στρατηγός Παπαδόπουλος, συμμετείχε στις επιχειρήσεις κατά των ανταρτών τα έτη 1948-1949 με τις Δυνάμεις Καταδρομών. Υπηρέτησε σε πολλές διοικητικές και επιτελικές θέσεις του ελληνικού Στρατού και των Ειδικών Δυνάμεων, των οποίων διετέλεσε και διευθυντής - Διοικητής.

Μετά την αποστρατεία του και επί σειρά ετών, υπήρξε πολύτιμο μέλος της Λέσχης Καταδρομέων και Ιερολοχιτών, με ενεργό ρόλο στα πλαίσια του Διοικητικού Συμβουλίου, χρηματίσας και ως πρόεδρος αυτού.

Με την σεμνότητα, την επιμέλεια και την μεθοδικότητα που πάντα τον διέκρινε, συνέβαλε στην διατήρηση της αξιοπιστίας και του κύρους της Λέσχης στον χώρο των Ειδικών Δυνάμεων, στην προώθηση του πνεύματος των Καταδρομών αλλά και στην αναγνώριση της συμβολής του ελληνικού Ιερού Λόχου κατά τον 2ο ΠΠ μεταξύ των Βρετανών συμμάχων.

Η Λέσχη Καταδρομέων και Ιερολοχιτών αισθάνεται ευγνωμοσύνη για το έργο του αειμνήστου Στρατηγού και συμπαραστέκεται στην θλίψη της οικογενείας του στην οποία εύχεται την εξ ύψους παρηγορία.

Το ΔΣ

ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ 2017