ΛΕΣΧΗ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΩΝ ΚΑΙ ΙΕΡΟΛΟΧΙΤΩΝ 

   Η ΛΕΣΧΗ - ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ - ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ - ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ
ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ - ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΕΛΟΥΣ - ΜΕΛΕΤΕΣ-ΕΡΕΥΝΕΣ - ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΛΚΙ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΦΟΡΟΥΜ ΛΚΙ
ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ 2017

ΗΜΕΡΙΔΑ «Η ΕΦΕΔΡΕΙΑ ΩΣ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΤΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΙΣΧΥΟΣ»

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Στρατηγικών Μελετών και ο Σύνδεσμος Επιτελών Εθνικής Αμύνης, οργάνωσαν Ημερίδα την Δευτέρα 27 Νοε 17 στο Πολεμικό Μουσείο, με θέμα «Η Εφεδρεία ως Πολλαπλασιαστής Στρατιωτικής Ισχύος».

Οι θεματικές ενότητες που αναπτύχθηκαν είναι οι παρακάτω:
• Ο Έφεδρος Αξιωματικός ως φορέας πατριωτικής αρετής
• Εκπαιδευτικές και οργανωτικές απαιτήσεις αποτελεσματικής εφεδρείας στα πλαίσια απειλών και προκλήσεων. Πρακτική επιλεγμένων κρατών
• Επάρκεια νομικού πλαισίου εφεδρείας. Συμπεράσματα και προτάσεις
• Διαχείριση της γνώσης στις Ε.Δ. και εφεδρεία
• Οικονομικοί περιορισμοί Ε.Δ. και αντιμετώπιση απαιτήσεων αποτελεσματικής εφεδρείας
• Τρόποι ευαισθητοποιήσεως κοινής γνώμης ως προς τον θεσμό της εφεδρείας των Ε.Δ.
• Δραστηριοποίηση Συνδέσμων Εθελοντών Εφέδρων. Ενδεχόμενη κρατική αξιοποίησή τους. Εφικτές προτάσεις

Την ημερίδα παρακολούθησε ο Πρόεδρος της Λέσχης, Αντγος ε.α. κ. Λάζαρης Νικόλαος και αριθμός μελών της Λέσχης, τα οποία προέρχονται τόσο από τους χώρους των «εφέδρων εκ μονίμων» όσο και των «εφέδρων εξ εφέδρων».

Η σύνθετη αυτή παρουσία σε αυτής της θεματολογίας ημερίδα, τονίζει για μια ακόμα φορά την μοναδικότητα της Λέσχης Καταδρομέων και Ιερολοχιτών σε ό,τι αφορά στην προέλευση των μελών και την πίστη τις διαχρονικές αξίες που καλλιεργούνται στις ειδικές δυνάμεις.


Το Πρόγραμμα της ΗμερίδαςΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 75 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΛΟΧΟΥ

ΤΗΝ 22 ΝΟΕ 17 ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ 13 ΔΕΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΕΡΟ ΛΟΧΟ, ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ, ΤΩΝ ΑΚΑΜ ΤΩΝ ΣΥΜΜΑΧΩΝ ΧΩΡΩΝ ΜΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ Ο ΙΕΡΟΣ ΛΟΧΟΣ ΠΟΛΕΜΗΣΕ ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ, ΤΗΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΚΑΙ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΩΝ. ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΡΕΥΡΕΘΗΣΑΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΕΣ ΕΠΙΤΕΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ. ΠΑΡΕΣΤΗ ΣΥΣΣΩΜΟ ΤΟ ΔΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΩΝ ΚΑΙ ΙΕΡΟΛΟΧΙΤΩΝ (ΛΚΙ).

ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΛΟΓΙΣΕ Ο ΔΚΤΗΣ ΤΗΣ 13 ΔΕΕ. ΣΥΝΕΧΙΣΤΗΚΕ ΜΕ ΟΜΙΛΙΕΣ ΤΩΝ Κ.Κ. Α/ΓΕΣ, ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΚΟΡΚΑ, ΕΠΙΤΙΜΟΥ ΔΚΤΟΥ ΣΤΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΛΟΥΣ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΓΓΛΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ALAN OGDEN. ΑΠΕΝΕΜΗΘΗΣΑΝ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΣΕ ΖΩΝΤΕΣ ΙΕΡΟΛΟΧΙΤΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΕΠΙΖΩΝΤΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΠΑΡΕΥΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΕΠΙ ΠΛΕΟΝ ΣΕ ΕΘΝΟΦΥΛΑΚΕΣ. ΕΓΙΝΕ ΠΡΟΒΟΛΗ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΠΡΟΒΛΗΘΕΙ ΣΕ ΔΥΟ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΟΤΕ HISTORY (COSMOTE) ΜΕ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΚΑΙ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΜΕ ΕΠΙΖΩΝΤΕΣ ΙΕΡΟΛΟΧΙΤΕΣ ΚΑΙ SAS/SBS ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΥΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΠΟΥ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΙΕΡΟ ΛΟΧΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΤΟΥ ΣΥΝΕΧΕΙΑ. Η ΛΚΙ ΠΑΡΕΣΧΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΩΝ ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΑΓΓΛΩΝ ΠΟΛΕΜΙΣΤΩΝ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΔΩΣΕ ΜΙΑ ΣΥΝΤΟΜΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ.

Η ΤΕΛΕΤΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟΝ ΥΜΝΟ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΛΟΧΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΥΜΝΟ ΠΟΥ ΕΨΑΛΕ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΔΕΕ.

ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΩΝΟΝΤΑΣ, Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΑ 75 ΕΤΗ ΑΠΟ ΙΔΡΥΣΕΩΣ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΛΟΧΟΥ ΜΕΣΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΠΕΡΙΕΛΑΒΕ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ, ΟΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΔΡΑ Η 13 ΔΕΕ «ΙΕΡΟΣ ΛΟΧΟΣ» ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΔΡΑΖΟΥΝ ΟΙ ΑΜΦΙΒΙΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΗΣ. ΤΟ ΟΛΟ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ, ΚΛΙΜΑΚΩΜΕΝΟ ΧΡΟΝΙΚΑ, ΠΕΡΙΕΛΑΒΕ ΣΚΕΛΟΣ ΜΕ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ, ΤΡΙΣΑΓΙΟ ΚΑΙ ΤΕΛΕΤΕΣ ΣΤΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΛΟΧΟΥ, ΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΠΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ 13 ΔΕΕ ΚΑΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΕΡΟ ΛΟΧΟ.

Η ΛΚΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕ ΤΟ 2016 ΣΤΟ ΠΕΔΙΟΝ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ ΥΠΕΒΑΛΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΤΗΝ 13 ΔΕΕ ΓΙΑ ΑΝΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΩΣ ΤΗΣ ΤΕΛΕΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟ 2017, ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΕΠΕΤΕΙΑΚΗΣ ΣΥΓΚΥΡΙΑΣ. Η ΔΕΕ ΑΠΕΔΕΧΘΗ ΤΗΝ "ΠΡΟΚΛΗΣΗ" ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΕΣ, ΣΧΕΔΙΑΣΕ ΚΑΙ ΕΞΕΤΕΛΕΣΕ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΘΗΚΑΝ.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ.

ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΓΑΛΗ "ΠΡΟΚΛΗΣΗ" Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΥΝΑΦΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΛΚΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΓΕΣ/ΔΕΔ, ΤΩΝ 70 ΕΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΤΑΔΡΟΜΩΝ, ΜΕ ΠΙΘΑΝΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΤΗΝ 13 ΔΕΚ 17 ΣΤΟ ΚΕΕΔ.ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ

ΕΠΕΤΕΙΑΚΕΣ

α. Την 27 Αυγ στις εκδηλώσεις που έγιναν με μέριμνα της ΕΑΑΣ στο Γράμμο και Βίτσι με την ευκαιρία του εορτασμού του νικηφόρου πέρατος των επιχειρήσεων 1946-49 την 29 Αυγούστου 1949 του Εθνικού Στρατού κατά των ξενοκίνητων ανταρτών η Λέσχη εκπροσωπήθηκε από τον Στρατηγό Κόρκα, ο οποίος εκφώνησε τον πανηγυρικό της ημέρας και άλλα μέλη της.

β. Την 7 Σεπ ο Πρόεδρος παρέστη σε εκκλησιαστική εκδήλωση στην ΑΣΔΕΝ. Συζητήθηκαν θέματα Λέσχης και μνημείων Ιερού Λόχου στη ΖΕ του Σχηματισμού.

γ. Την 23 Σεπ έλαβε χώρα ημερήσια επίσκεψη στο ΚΥΡΙΑΚΙ Βοιωτίας μελών του ΔΣ μαζί με τον Στρατηγό Κόρκα ο οποίος είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με παλαιούς συμπολεμιστές του στον 14 ΛΟΚ, η οποία συνδυάστηκε με επίσκεψη ιστορικών χώρων της περιοχής.

δ. Στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 75 χρόνια από ιδρύσεως του Ιερού Λόχου Μέσης Ανατολής, οι οποίες διεξάγονται, μετά από πρόταση της Λέσχης από την 13 ΔΕΕ υπό την αιγίδα του ΓΕΣ:

(1) Πραγματοποιήθηκαν στις έδρες των Αμφιβίων Μοιρών ομιλίες, καταθέσεις στεφάνων και αθλητικοί αγώνες σε ξηρά και θάλασσα, ανοιχτοί ως προς την συμμετοχή.

(2) Την 24 Σεπ στην ΣΣΕ, έλαβε χώρα τελετή με παρουσία της ιεραρχίας του ΓΕΣ. Κατά την εκδήλωση έγινε παρουσίαση της ιστορίας του Ιερού Λόχου και σύντομη ομιλία. Κύριο μέρος της εκδηλώσεως ήταν ο τερματισμός του αγώνα των ομάδων των Μοιρών της 13 ΔΕΕ και της ΣΣΕ που περιέλαβε κολύμβηση 1 μιλίου στην περιοχή ΚΑΑΥ, δρόμος 46 χλμ από Άγιο Ανδρέα μέχρι την Βάρη και εκτέλεση βολής στο ΠΒ της ΣΣΕ.

(3) Την 12 Οκτ στο Μνημείο του Ιερού Λόχου και του Χριστόδουλου Τσιγάντε στο Πεδίον Άρεως, έλαβε χώρα με επισημότητα και με παρουσία της ιεραρχίας του ΓΕΣ ο επίσημος εορτασμός της επετείου. Στις εκδηλώσεις παρέστησαν μέλη του ΔΣ και ο Πρόεδρος της Λέσχης κατέθεσε στέφανο στο Μνημείο του Ιερού Λόχου.

Την 22 Νοε ολοκληρώνονται στο Πολεμικό Μουσείο οι εκδηλώσεις με ομιλία του Στρατηγού Κόρκα. Η εκδήλωση περιλαμβάνει εκτός των άλλων προβολή αποσπάσματος από το ντοκιμαντέρ το οποίο συνετέθη από το κανάλι ΟΤΕ History (COSMOTE) με ιστορικό υλικό και συνεντεύξεις με επιζώντες Ιερολοχίτες και SAS/SBS και λοιπούς συντελεστές που σχετίζονται με τον Ιερό Λόχο και την ιστορική του συνέχεια. Η Λέσχη παρείχε τα στοιχεία των βετεράνων Ελλήνων και Άγγλων πολεμιστών και ο Πρόεδρος έδωσε μια σύντομη συνέντευξη σχετικά με την Λέσχη.

ε. Κατά το τριήμερο 27-29 Οκτ, μέλη του ΔΣ συμμετείχαν στις εκδηλώσεις της ΕΑΑΣ και του Δήμου Παπάγου για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.

στ. Την 5 Νοε, σε εκδήλωση του ΣΑΥΣ στο Άλσος Στρατού, όπου τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των Αξκών και Υπαξιωματικών αποφοίτων της ΣΜΥ, την Λέσχη εκπροσώπησαν ο Σχης ε.α. κ. Γατσούλης, οποίος κατέθεσε στέφανο και οι Ανχης ε.α. κ Πεππές και Εφ. Ανθγός κ. Φιλόσοφος.

ζ. Την 10 Νοε στο ΚΕΕΔ, στην τελετή απονομής μπερέ στους νέους Καταδρομείς της 2017 Ε΄ ΕΣΣΟ, οι οποίοι ολοκλήρωσαν επιτυχώς την Προκεχωρημένη Εκπαίδευση Νεοσυλλέκτου, σε αντικείμενα Ειδικών Δυνάμεων, την Λέσχη εκπροσώπησε ο Εφ. Λχίας κ. Τουρναβίτης.

η. Την 11 Νοε στο Πολεμικό Μουσείο έγινε η παγκόσμια πρεμιέρα προβολής του ντοκιμαντέρ για το ΚΕΟΑΧ, την οποία διοργάνωσε αμερικανική εταιρία υπό την αιγίδα του ΥΕΘΑ. Η Λέσχη εκπροσωπήθηκε από τον ΓΓ και 25 εφέδρους Καταδρομείς και Πεζοναύτες.

θ. Την 12 Νοε:

(1)το Ίλιον, σε εκδήλωση του ΠΕΣΜΑΡΙ για τους πεσόντες Ιερολοχίτες και Ριμινίτες, την Λέσχη εκπροσώπησε ο Ανχης ε.α. κ. Κομπόρης, ο οποίος κατέθεσε στέφανο.

(2) Στο Νεκροταφείο της Κοινοπολιτείας, στην ετήσια εκδήλωση την οποίαν οργανώνει η Βρετανική Πρεσβεία, η Λέσχη εκπροσωπήθηκε από τον Στρατηγό Κόρκα, ο οποίος κατέθεσε στέφανο και τον Εφ. Λχία κ. Παπαδάκη.ΕΘΙΜΟΤΥΠΙΚΕΣ

Την 28 Σεπ ο πρόεδρος της Λέσχης επισκέφθηκε την ΔΕΔ, την 2α ΜΑΛ και τη ΣΧΑΛ, και συνομίλησε με τον στρατηγό διευθυντή των Ειδικών Δυνάμεων και με τους διοικητές των μονάδων. Συζητήθηκε το θέμα του εορτασμού της επετείου των 70 χρόνων από ιδρύσεως των μονάδων Καταδρομών, με βάση την επιστολή που είχε σταλεί προς ΓΕΣ/ΔΕΔ.ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ

Το εγκεκριμένο εξαμηνιαίο πρόγραμμα εφαρμόζεται και περιλαμβάνει αντικείμενα τοπογραφίας, πορειών, Α’ βοηθειών, ορεινού αγώνα και επιβιώσεως. Διεξάγεται σε πρακτική βάση στο πεδίο ανά 15ήμερο (Κυριακή) και σε εβδομαδιαία βάση (Δευτέρα) ως εκπαιδευτικές διαλέξεις.ΛΟΙΠΕΣ

α. Η Λέσχη υπέβαλε έγγραφο προς το ΥΠΕΘΑ το οποίο σε γενικές γραμμές περιλαμβάνει θέματα που σχετίζονται με το ιδιαίτερο καθεστώς της Λέσχης σχετικά με την προέλευση των μελών της, τα λοιπά σωματεία και την πρόταση υπαγωγής υπό το ΥΠΕΘΑ, θέματα εφεδρείας γενικότερα και επωφελούς χρησιμοποιήσεως και υπαγωγής της.

β. Η Λέσχη απέστειλε στα Σωματεία Ειδικών Δυνάμεων έγγραφο στο οποίο προτείνει περαιτέρω συνεργασία, σύσφιξη σχέσεων και ενεργοποίηση της Συνομοσπονδίας (ΙΕΡΟΣ ΛΟΧΟΣ) η οποία τελεί εν υπνώσει από το 1996. Στην ίδρυσή της, ως Παγκόσμια Ομοσπονδία (τότε) Ελληνικών Ειδικών Δυνάμεων, συμμετείχαν ως ιδρυτικά μέλη, η ΛΚΙ και άλλοι σύνδεσμοι και σωματεία ειδικών δυνάμεων από Ελλάδα, Κύπρο και εξωτερικό.

γ. Θέματα Εφεδρείας.

(1) Την 18 Οκτ και την 09 Νοε, η Λέσχη έλαβε μέρος αντίστοιχα:

(α) Σε εκδήλωση στη ΣΣΕ για τους εφέδρους αξιωματικούς και την εφεδρεία γενικά. Εκπροσωπήθηκε από τον Εφ. Λχία κ. Τουρναβίτη, ο οποίος με εξουσιοδότηση του ΔΣ έκανε μια σύντομη τοποθέτηση.

(β) Σε σύσκεψη ομάδος εργασίας με μέριμνα της Δνσεως Επιστρατεύσεως του ΓΕΣ, σχετικής με την επιστράτευση και την χρησιμοποίηση της εφεδρείας. Εκπροσωπήθηκε από τον ΓΓ και τον Ανχη ε.α. Δημητρόπουλο Νικόλαο (έφορο αθλητικών δραστηριοτήτων). Έγιναν παρουσιάσεις και τοποθετήσεις των θέσεων της ΛΚΙ και επί πλέον παραδόθηκε στο ΓΕΣ/ΔΕΣ πλήρης φάκελος με τις προτάσεις που έχουν κατά καιρούς υποβληθεί προς το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης και τα Σωματεία. Το ΓΕΣ/ΔΕΣ θα εξετάσει τις προτάσεις και θα προβεί σε ενέργειες στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του. Επί πλέον θα υποβάλει προς τις αρμόδιες αρχές τα λοιπά θέματα. Η όλη δραστηριότητα θα συνεχιστεί σε επόμενη σύσκεψη.

(2) Την 7 Δεκ και 18 Δεκ στην ΣΕΑΠ και, σε κατάλληλο χώρο στην Θεσσαλονίκη, θα λάβουν χώρα με μέριμνα του ΥΕΘΑ και του ΓΕΣ εκδηλώσεις για την εφεδρεία και την εθνοφυλακή αντίστοιχα στα πλαίσια του έτους «Εθνοφυλακής και Εφεδρείας», όπως χαρακτηρίσθηκε το έτος 2017.ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΤΗΣΙΑΣ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΣ ΛΕΣΧΗΣ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΩΝ ΚΑΙ ΙΕΡΟΛΟΧΙΤΩΝ

Γνωρίζεται ότι, η υπό του καταστατικού (Άρθρον 10) καθοριζόμενη Ετησία Γενική Συνέλευση των Τακτικών και Επίτιμων Μελών της Λέσχης, θα πραγματοποιηθεί την 04 ή εναλλακτικά την 11 Μαρτίου 2018 (οριστικά ανεξαρτήτως αριθμού παρόντων), ημέρα Κυριακή και από 10.00 ώρα, στην αίθουσα του κυλικείου της Ενώσεως Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ), επί της οδού Χαριλάου Τρικούπη 18 Α.

1. ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΕΩΣ
• Εξέταση απαρτίας.
• Εκλογή Οργάνων ΓΣ (Πρόεδρος-Γραμματέας).
• Έκθεση Πεπραγμένων Διοικητικού Συμβουλίου έτους 2017.
• Έκθεση Οικονομικής Καταστάσεως έτους 2017.
• Έκθεση Εξελεγκτικής Επιτροπής Οικονομικής Διαχειρίσεως έτους 2017.
• Έγκριση των παραπάνω και απαλλαγή των Δ.Σ. και Ταμία από κάθε ευθύνη.
• Ανάλυση και έγκριση του Προϋπολογισμού έτους 2018.
• Λοιπά θέματα.

2. ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΣ
Προτρέπουμε τα μέλη της Λέσχης (τακτικά και επίτιμα), να συμμετάσχουν στις εργασίες της Γενικής Συνελεύσεως διότι είναι ευκαιρία:
• Ενημέρωσης επί του ετήσιου απολογισμού έργου, για δραστηριότητες που έγιναν, δυσχέρειες και προβλήματα λειτουργίας και για μελλοντικές επιδιώξεις.
• Ανανεώσεως και ισχυροποιήσεως του συναδελφικού δεσμού μεταξύ των μελών της Λέσχης.

3. ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΝΕΩΝ ΜΕΛΩΝ
Εγγραφές νέων μελών είναι δυνατόν να γίνουν σύμφωνα με το καταστατικό μέχρι την 22 Φεβρουαρίου 2018 (ημερομηνία τελευταίας συνεδριάσεως του Δ.Σ. προ της Γ.Σ.) και όχι κατά την Γενική Συνέλευση.

4. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ
• Υπενθυμίζεται ότι για να είναι κάποιο μέλος σε θέση να εκφράσει άποψη, αν απαιτείται ψηφοφορία θα πρέπει να είναι οικονομικά ενήμερο μέχρι και το έτος 2017.
• Θα υπάρχει δυνατότητα καταβολής των συνδρομών για περιορισμένο χρονικό διάστημα πριν την έναρξη της συνελεύσεως.

5. ΔΙΑΦΟΡΑ
• Η προσπέλαση στην ΕΑΑΣ είναι απολύτως άνετη και εξασφαλισμένη, εκτός απροόπτων, λόγω της κεντρικής θέσεως αυτής και των μέσων συγκοινωνίας.
• Η στάθμευση οχημάτων ΙΧ πέριξ των οδών του κτιρίου της είναι δυνατή λόγω της Κυριακής.
• Μετά το πέρας των απολογισμών, κατά την διάρκεια του διαλείμματος προ της διαδικασίας εξετάσεως των λοιπών θεμάτων (ερωτήσεις-απαντήσεις κλπ), υπάρχει δυνατότητα εξυπηρέτησης κυλικείου, μέσω συνεργαζόμενης με την ΕΑΑΣ επιχειρήσεως.

Αθήνα, 16 Νοεμβρίου 2017

Ο Γενικός Γραμματεύς της ΛΚΙ
Ταξχος ε.α. Τζιάκης ΙωάννηςΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 18 ΑΥΓ 2017

Ο Πρόεδρος της Λέσχης Καταδρομέων και Ιερολοχιτών, Αντγος ε.α. Νικόλαος Λάζαρης, συνοδευόμενος από τον Γεν. Γραμματέα αυτής Ταξχο ε.α. Ιωάννη Τζιάκη, επισκέφθηκαν στις 17 Αυγ. 2017 τον κ. Α/ΓΕΣ, Αντγο Αλκιβιάδη Στεφανή στον οποίο επέδωσαν ένα ειδικά βιβλιοδετημένο βιβλίο των πρακτικών της Ημερίδας Ειδικών Δυνάμεων με τον τίτλο «Οι Καταδρομείς κατά του Αττίλα», σε ένδειξη ευγνωμοσύνης για την αμέριστη υποστήριξή του, τόσο για την εκτύπωση του εν λόγω βιβλίου από το ΤΥΕΣ, όσο και για την διοργάνωση της επαναληπτικής ημερίδας στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Θεσσαλονίκης (ΛΑΦΘ).

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης, ο κ. Α/ΓΕΣ ενημερώθηκε για τις δραστηριότητες της Λέσχης και συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην συντήρηση του μνημείου του Ιερού Λόχου στο Πεδίο του Άρεως, και για την τελετή για την επέτειο των 75 χρόνων από ιδρύσεως του Ιερού Λόχου Μέσης Ανατολής.

Στο τέλος ο κ. Α/ΓΕΣ, υποσχόμενος την ανάληψη της διοργάνωσης της τελετής από το ΓΕΣ, επέδωσε με την σειρά του αναμνηστική πλακέτα στον Πρόεδρο της Λέσχης, τιμής ένεκεν.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος και ο Γεν, Γραμματέας, επισκέφθηκαν εθιμοτυπικά τον Επιτελάρχη του ΓΕΣ Αντγο Αντώνιο Νομικό, στον οποίο επίσης επέδωσαν ένα αντίγραφο του βιβλίου των Πρακτικών της Ημερίδας, τονίζοντας την αναγκαιότητα της ηθικής αποκατάστασης των Ελλήνων αξιωματικών που πολέμησαν στην Κύπρο, καθώς και τον διοικητή της Διακλαδικής Διοικήσεως Ειδικών Επιχειρήσεων, Ταξίαρχο Νικόλαο Φλάρη.


ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΓΕΣ


ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟΝ Α΄ΥΠΑΡΧΗΓΟ-ΕΠΙΤΕΛΑΡΧΗ ΓΕΣ


ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟΝ ΔΚΤΗ ΔΔΕΕ-ΓΕΕΘΑΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΕΠΕΤΕΙΑΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ:

Με μέριμνα της ΕΑΑΣ και των τοπικών παραρτημάτων της, εκδηλώσεις σε Γράμμο και Βίτσι για το νικηφόρο πέρας των επιχειρήσεων του Εθνικού Στρατού κατά των ξενοκίνητων ανταρτών. (ενημέρωση με την ανακοίνωση της ΕΑΑΣ).

Ανακοίνωση Ε.Α.Α.Σ.ΠΑΡΕΛΘΟΥΣΕΣ ΕΠΕΤΕΙΑΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η Λέσχη Καταδρομέων και Ιερολοχιτών συμμετείχε με στις παρακάτω εκδηλώσεις για την Τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974:

- Εκδηλώσεις οι οποίες οργανώθηκαν με μέριμνα του Δήμου Αθηναίων και της Κυπριακής Πρεσβείας:

• Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Αγνώστου Στρατιώτη, την 16 Ιουλίου.- Εκδηλώσεις οι οποίες οργανώθηκαν με μέριμνα Ενόπλων Δυνάμεων:

• Τρισάγιο στο Μνημείο πεσόντων στο Άλσος Στρατού την 20 Ιουλίου, παρουσία εκπροσώπων της ηγεσίας των τριών Κλάδων.• Μνημόσυνο πεσόντων της Α’ ΜΚ στην έδρα της Α’ ΜΑΚ την 21 Ιουλίου, παρουσία των Διοικητών του τοπικού Σχηματισμού και της 13 ΔΕΕ.• Μνημόσυνο πεσόντων της Α’ ΜΚ στην έδρα της 1ης ΜΑΛ, σε συνεργασία με τον Σύλλογο «Κομάντος-74», την 30 Ιουλίου, παρουσία των Διοικητών του τοπικού Σχηματισμού, της Ι ΜΠ και της 1ης ΤΑΞ ΚΔ-ΑΛ.

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΥΝΑΜΕΝΟΥΣ ΝΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΝ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ, Η ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΡΙΤΗ 06 ΙΟΥΝΙΟΥ. ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 0830-1200, ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 15 ΙΟΥΝ. ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΕΩΣ 2103235907.

ΟΙ ΕΚΤΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΤΗΝ ΜΕΣΩ ΚΑΠΟΙΑΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΕΥΘΥΝΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΕΩΣ/ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ gengrammateasleschis@gmail.com.

ΥΠ΄ΟΨΙΝ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΠΑΡΕΥΡΕΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΟΤΙ ΕΝΑΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΝΤΙΤΥΠΩΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΣ ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ.

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΛΟΓΟ ΤΗΣ ΕΚΔΟΣΕΩΣ:
"...Ακούστηκαν ανέκδοτες αφηγήσεις που αφορούσαν στις αποστολές και το έργο των Μοιρών Καταδρομών, οι οποίες αντιμετώπισαν τις τουρκικές δυνάμεις εισβολής στην Κύπρο το καλοκαίρι του 1974.

Τα γεγονότα αυτά, όπως και οι υπόλοιπες στρατιωτικές επιχειρήσεις που έγιναν στην Κύπρο το 1974, αποτελούν πλέον, ένα ακόμη «κεφάλαιο» της νεώτερης στρατιωτικής μας ιστορίας, το οποίο δεν είναι πολύ γνωστό.

Και όμως, αυτό το «κεφάλαιο», θα έπρεπε να διδάσκεται στις στρατιωτικές σχολές όλων των κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας μας αλλά και στα σχολεία των Ειδικών Δυνάμεων, ώστε να εξάγονται διδάγματα για πράξεις ηρωισμού και αυτοθυσίας προς μίμηση, αλλά και για ολέθριες πράξεις προς αποφυγή."ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΛΗΦΘΗΚΕ Η ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΤΑΔΡΟΜΩΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΤΟ 1974

Στις 12 Ιουνίου 2017 στην Θεσσαλονίκη, επαναλήφθηκε με απόλυτη επιτυχία η Ημερίδα για τις Επιχειρήσεις των Δυνάμεων Καταδρομών στην Κύπρο το 1974, η οποία αρχικά είχε έλαβε χώρα στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών τον Νοέμβριο του 2016. Ο Σύνδεσμος Καταδρομέων και Ιερολοχιτών Μακεδονίας, σε συνεργασία με την "μητρική" του Λέσχη Καταδρομέων και Ιερολοχιτών, οργάνωσε και διεξήγαγε με άψογο τρόπο την εκδήλωση, αποσπώντας ευμενή σχόλια από όλους τους παρισταμένους και εκλεκτούς καλεσμένους.

Την εκδήλωση παρηκολούθησαν ο Δκτής Γ’ΣΣ/NRDC-GR, ο Δκτής της Ιης ΜΠ, ο Γεν. Πρόξενος Κύπρου, οι επίτιμοι Αρχηγοί ΓΕΣ κ. Τσέλιος Αθ. και Μανωλάς Χρ., βουλευτές, εκπρόσωποι παραγωγικών και επιστημονικών φορέων της Θεσσαλονίκης, στελέχη των Ειδικών Δυνάμεων, στελέχη όπλων – σωμάτων των ΕΔ, αντιπροσωπείες αξκων και οπλιτών από τις Μονάδες Καταδρομών, απόστρατοι και έφεδροι παλαιοί καταδρομείς και πλήθος κόσμου.

Την Λέσχη εκπροσώπησε ο Αντιπρόεδρος αυτής Ταξχος ε.α. κ. Πουλάκης Αθανάσιος, με τον αναπληρωτή Γ.Γραμματέα Σχη ε.α. κ. Κομπόρη Πέτρο.

Η Λέσχη απευθύνει θερμά συγχαρητήρια και ευχαριστήρια προς τον Σύνδεσμο Καταδρομέων και Ιερολοχιτών για την επιτυχή εκδήλωση, αλλά και για την αδελφική υποδοχή και φιλοξενία. Επίσης ευχαριστεί θερμά τον διοικητή του Γ' ΣΣ Αντιστράτηγο κ. Μπήκο, χωρίς την υποστήριξη του οποίου δεν θα ήταν δυνατή η πλήρης υλοποίηση της όλης εκδήλωσης.

Ακολουθούν φωτογραφίες από την εκδήλωση:


Από Αριστερά: Συντονιστής Ημερίδας Δρ. Νικόλαος Νικολούδης, ομιλητές : δημοσιογράφος Σάββας Βλάσσης, Υπτγος ε.α. Νικόλαος Κοϊμτζόγλου, Σχης ε.α. Πλάτων Κολοκοτρώνης, Δκτης Γ’ ΣΣ/NRDCGR Αντγος Δημήτριος Μπίκος, ομιλητές: Σχης ε.α. Βασίλειος Ροκκάς, Υπτγος ε.α. Ευάγγελος Μαντζουράτος, Αντγος ε.α. Αθανάσιος Γαληνός, Αντγος ε.α. Ελευθέριος Σταμάτης και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Καταδρομέων & Ιερολοχιτών Μακεδονίας Αντγος ε.α. Δημήτριος Μήττας.


Απονομή πλακέτας στον Ταξχο ε.α. και Αντιπρόεδρο της Λέσχης Καταδρομέων και Ιερολοχιτών κ. Αθανάσιο Πουλάκη.72η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

Στη νήσο Σύρο, το βράδυ του Σαββάτου 10 Ιουνίου 2017, στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του ξενοδοχείου «Ερμής», πραγ- ματοποιήθηκαν επετειακές ομιλίες για την ένδοξη δράση του Ιερού Λόχου στο Αιγαίο την περίοδο 1942-1945 και την συμβολή του στην απελευθέρωση των Κυκλάδων.

Το πρωί της Κυριακής 11 Ιουνίου 2017, οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 72ης επετείου της απελευθέρωσης των Κυκλάδων από τα γερμανικά στρατεύματα ολοκληρώθηκαν με την τέλεση Επιμνημόσυνης Δέησης στον Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου και την κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Ιερολοχιτών Ερμουπόλεως παρουσία συγγενών, φίλων των μαχητών του Ιερού Λόχου καθώς και εκπρόσωπων των πολιτικών, πολιτειακών και στρατιωτικών αρχών του τόπου.

Τη Λέσχη εκπροσώπησε, συνοδευόμενος και από άλλα μέλη μας ο Ιερολοχίτης Στρατηγός ε.α. κ. Κωνσταντίνος Κόρκας, Επίτιμος Διοικητής 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ, ο οποίος κατέθεσε στέφανο και εκφώνησε την κύρια ομιλία.ΟΜΙΛΙΑ ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΚΟΡΚΑ

Πραγματοποιήθηκε στο ΓΕΣ, την Πέμπτη 11 Μαΐου 2017, ομιλία του επιτίμου Διοικητή 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ και μέλους της Λέσχης Καταδρομέων και Ιερολοχιτών, Αντιστρατήγου ε.α. Κωνσταντίνου Κόρκα. Η ομιλία επικεντρώθηκε σε γεγονότα και καταστάσεις που βίωσε από την πρώτη μέρα εισαγωγής του στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, έως και την αποστρατεία του. Ο Αντιστράτηγος ε.α. Κωνσταντίνος Κόρκας αποφοίτησε από τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων το 1943 με το βαθμό του Ανθυπολοχαγού Πεζικού και αποστρατεύτηκε το 1980 με το βαθμό του Αντιστρατήγου. Έλαβε μέρος στις πολεμικές επιχειρήσεις στην Κρήτη (1941), στη Βόρεια Αφρική (1942-43), στα νησιά του Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα (1943 – 1945).

Τιμήθηκε με πλήθος Ηθικών Αμοιβών, μερικές από τις οποίες είναι:
- Προαγωγή επ΄ ανδραγαθία.
- Χρυσόν Αριστείον Ανδρείας (εξάκις).
- Πολεμικός Σταυρός Γ΄ Τάξεως (επτάκις).
- Μετάλλιο Εξαιρέτων πράξεων (τρις).
- Βρετανικό Μετάλλιο Ανδρείας.
- Ανώτατο Παράσημο Εθνικής Αξίας της Γαλλίας.

Εκτός από την ομιλία στο ΓΕΣ πραγματοποιήθηκαν επί πλέον οι εξής παρουσιάσεις του: 28 Μαρτίου ΑΣΔΕΝ, 28 Απριλίου ΣΣΕ, 9 Μαΐου 95 ΑΔΤΕ και 6ο ΕΤΕΘ, 19 Μαΐου ΣΜΥ και 20 Μαΐου 1η ΣΤΡΑΤΙΑ.

Ακολουθούν φωτογραφίες από την εκδήλωση:

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΡΟΔΟ ΚΑΙ ΣΥΜΗ

Για την 72η επέτειο της απελευθέρωσης της νήσου Σάμης από τα Γερμανικά στρατεύματα, πραγματοποιήθηκαν οι κάτωθι εκδηλώσεις:

α) Την 8η Μαίου στη Ρόδο ετελέσθη επιμνημόσυνος δέηση εις το μνημείον των Ιερολοχιτών, παρουσία αγήματος της Α’ Μ.Α.Κ με επικεφαλή τον Διοικητή της, Αντ/ρχη κ. Π. Γεωργαντά. Εκ μέρους της Λέσχης Καταδρομέων-Ιερολοχιτών των Αθηνών κατέθεσε στεφάνι ο Στρατηγός εν αποστρατεία κ. Κόρκας Κωνσταντίνος.

Το βράδυ στη Λέσχη φρουράς Ρόδου, πραγματοποιήθηκε δεξίωση από τον μέραρχο Αντιστράτηγο κ. Χιονή Νικόλαο. Την κύρια ομιλία έκανε ο Στρατηγός ε.α. Κόρκας Κων. και εκ μέρους της Λέσχης μας ο Αντιπρόεδρος Ταξίαρχος ε.α. κ. Πουλάκης Αθανάσιος. Παρέστησαν ακόμη και τα μέλη του Δ.Σ. οι κ.κ Αντ/ρχης Πεπές Δημήτριος , ο έφεδρος Ανθ/γος Φιλόσοφος Γεώργιος και ο έφεδρος Λοχίας Παπαδάκης Ιωάννης , καθώς και τα μέλη κ.κ. Υποστρ/γος ε.α. Ρούκας Δημήτριος, Αντ/χης Μαντασάς Βασίλειος και φίλοι της Λέσχης μας.

β) Την 9η Μαίου εις την νήσο Σύμη ετελέσθη δοξολογία και επιμνημόσυνος δέηση εις το μνημείον των πεσόντων (Περιστέρι), παρουσία πολιτειακών, πολιτικών και στρατιωτικών αρχών. Κατέθεσαν στεφάνια οι κ.κ. Στρατηγός ε.α. Κόρκας Κων/νος και ο Ταξίαρχος ε.α. Πουλάκης Αθανάσιος, εκ μέρους της Λέσχης Καταδρομέων-Ιερολοχιτών.

Τις εκδηλώσεις παρακολούθησαν και πολλοί κάτοικοι της νήσου, οι οποίες εστέφθησαν από πλήρη επιτυχία και τα σχόλια ήταν εγκωμιαστικά.

Ακολούθησε μεσημεριανή δεξίωση σε κέντρο της νήσου με διάφορους τοπικούς παραδοσιακούς χορούς. Σε όλες αυτές τις εκδηλώσεις μεγάλη και αμέριστη συμπαράσταση του Δήμου Σύμης, του Προέδρου της Λέσχης Καταδρομέων Ρόδου κ. Πανορμίτη Β. και του μέραρχου Υποστρ/γου κ. Χιονή Νικόλαου.

Εκ μέρους του Δ.Σ. της Λέσχης Καταδρομέων-Ιερολοχιτών Αθηνών παρέστησαν οι κ.κ. Ταξ/χος ε.α. Πουλάκης Αθανάσιος, Αντ/χης ε.α. Πεπές Δημήτριος, έφεδρος Ανθ/γος Φιλόσοφος Γεώργιος και ο έφεδρος Λοχίας Παπαδάκης Ιωάννης, καθώς και τα μέλη Στρ/γος ε.α. Κόρκας Κων/νος, ο Υποστ/γος Ρούκας Δημήτριος, Αντ/χης ε.α. Μαντασάς Βασίλειος και φίλοι.

Ακολουθούν φωτογραφίες από τις εκδηλώσεις:

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Την 5 Μαΐου 2017, στην εκδήλωση για την προστάτιδα της Ελληνικής Αστυνομίας Αγ. Ειρήνη, στον Ι.Ν. Ταξιαρχών στον χώρο των Σχολών της Αστυνομίας παρέστη ως εκπρόσωπος του Δ.Σ της Λέσχης ο Έφεδρος Ανθλγός κ. Φιλόσοφος Γεώργιος.ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΕΡΒΕΝΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Την 30 Απριλίου 2017, στις εκδηλώσεις στο Δερβένι Κορινθίας για το Μνημόσυνο των εκτελεσθέντων υπό των ΕΛΑΣιτών 42 αστυνομικών και 4 ανδρών της Χωροφυλακής (16 Απριλίου 1944) παρέστη ως εκπρόσωπος του Δ.Σ της Λέσχης ο Έφεδρος Ανθλγός κ. Φιλόσοφος Γεώργιος, ο οποίος κατέθεσε και στεφάνι. Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Ανγος ε.α. κ. Κόρκας Κων/νος, επίτιμος Δκτής Στρατιάς και άλλα μέλη της Λέσχης, εκπρόσωποι ενώσεων αποστράτων Αξκών και συλλόγων αστυνομικών και συγγενείς και φίλοι των εκλιπόντων.ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΕΟΚΑ

Την 2 Απριλίου 2017, στην δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών για την εθνική επέτειο και την έναρξη του αγώνα της ΕΟΚΑ, που διοργανώθηκε από την Κυπριακή πρεσβεία, παρέστη ο Ανχης ε.α. κ. Κομπόρης Πέτρος ως εκπρόσωπος του Δ.Σ της Λέσχης Καταδρομέων και Ιερολοχιτών. Στην εκδήλωση παρέστησαν εκπρόσωποι της πολιτειακής, πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας, όπως επίσης και μεγάλος αριθμός Ευελπίδων.ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ-ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΣ ΤΗΣ 13ης ΔΕΕ «ΙΕΡΟΣ ΛΟΧΟΣ»

Την 29 Μαρτίου, έλαβε χώρα η τελετή παραδόσεως-παραλαβής Διοικήσεως της 13 ΔΕΕ. Το ΔΣ της Λέσχης εκπροσωπήθηκε από τον Γενικό Γραμματέα, Ταξίαρχο ε.α. κ. Τζιάκη.

Ως προσκεκλημένοι επίσης παρέστησαν εξέχοντα μέλη της Λέσχης, όπως ο Αντγος ε.α. κ. Κόρκας Κων/νος παλαιός Ιερολοχίτης, ο Αντγος ε.α. κ. Φωτόπουλος Χρήστος και ο Αντγος ε.α. κ. Καλατζής Κων/νος.

Στην εκδήλωση είχε προσκληθεί η στρατιωτική ιεραρχία του ΓΕΕΘΑ και του ΓΕΣ, η οποία εκπροσωπήθηκε από τον Επιτελάρχη του ΓΕΕΘΑ, Αντγο κ. Φλώρο Κωνσταντίνο και τον Διευθυντή ΓΕΣ/ΔΕΔ, Υπτγο κ. Μπούνα Ευθύμιο. Παρών ήταν ο Δκτής ΑΣΔΕΝ, Αντγος κ. Μανωλάκος Νικόλαος, μεγάλος αριθμός αξιωματικών ειδικών δυνάμεων όλων των κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και απόστρατοι αξιωματικοί, πρώην διοικητές του 13ου ΣΑΚ, εκπρόσωπος του Δήμου Παπάγου και φίλοι.

Συγκινητική ήταν η παρέμβαση του Στρατηγού Κόρκα κατά την διάρκεια των προσφωνήσεων στην αίθουσα δεξιώσεως, όπου αναφέρθηκε στον αγώνα του Ιερού Λόχου για την απελευθέρωση των νησιών του Αιγαίου, που αποτελούν και την περιοχή ευθύνης της 13ης ΔΕΕ.ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΘΕΡΙΝΗ ΠΕΡΙΟΔΟ

Η Λέσχη θα λειτουργήσει ως εξής, εκτός αν απαιτηθεί διαφοροποίηση από ειδικές συνθήκες:
(1) Από 15 Ιουν-31 Ιουλ, κάθε Τετάρτη 09.00-12.00.
(2) Από 01 Αυγ-15 Σεπ δεν θα λειτουργήσει.

Ενημέρωση μελών ΛΚΙ θα γίνεται μέσω των ηλεκτρονικών και εντύπων μέσων.

ΓΙΑ ΤΥΧΟΝ ΕΚΤΑΚΤΑ ΣΥΜΒΑΝΤΑ Ή ΕΠΕΙΓΟΥΣΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ gengrammateasleschis@gmail.com.ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

Ενημέρωση σχετικά με το βιβλίο πρακτικών της ημερίδας για τις επιχειρήσεις των Δυνάμεων Καταδρομών εναντίον του ΑΤΤΙΛΑ στην Κύπρο, που έλαβε χώρα την 09 Νοεμβρίου 20 16 στο Πολεμικό Μουσείο και οργανώθηκε από την Λέσχη Καταδρομέων και Ιερολοχιτών (ΛΚΙ):

Η εκτύπωση του βιβλίου (220 σελίδων μεγέθους Α5) εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί στο επόμενο 10ημερο (επισυνάπτεται η εικόνα του εξωφύλλου). Το κόστος διάθεσης του βιβλίου για μερική κάλυψη των εξάδων παραγωγής θα είναι 10€.

Θα ανακοινωθεί η ημερομηνία από την όποιαν και μετά θα είναι δυνατή η παραλαβή για τους εντός Αττικής δυναμένους να το παραλάβουν από τα γραφεία της ΛΚΙ (Μαυρομιχάλη 15 και Σόλωνος). Οι εκτός Αττικής θα πρέπει να μεριμνήσουν για την μέσω εταιρίας ταχυμεταφορών ευθύνη διακινήσεως/παραλαβής.

Επικοινωνία για παραγγελίες με: gengrammateasleschis@gmail.com.

Η αίτηση θα πρέπει να αναγράφει ονοματεπώνυμο, αριθμό αντιτύπων, παραλαβή ή όχι από την ΛΚΙ. Θα δοθεί προτεραιότητα στα μέλη της ΛΚΙ.

Ταξίαρχος ε.α. Τζιάκης Ιωάννης

Γενικός Γραμματέας ΛΚΙΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΡΟΥ

Οι εκδηλώσεις Σύρου που τελούνται κάθε χρόνο προς τιμήν των πεσόντων Ιερολοχιτών στο Αιγαίο, οργανώνονται με μέριμνα του Παραρτήματος ΕΑΑΣ Νομού Κυκλάδων με έδρα την Σύρο. Για το 2017, ως ημέρα εορτασμού καθορίσθηκε το Σάββατο 10 Ιουνίου.

Η αντιπροσωπεία της Λέσχης Καταδρομέων και Ιερολοχιτών ακολουθεί το πρόγραμμα εκδηλώσεων, όπως έχει ρυθμιστεί από το Παράρτημα της ΕΑΑΣ.

Η Λέσχη θα εκπροσωπηθεί από τον Ιερολοχίτη Στρατηγό κ. Κωνσταντίνο Κόρκα και το ΔΣ όπως θα καθορισθεί. Επί πλέον, με αριθμό μελών, σύμφωνα με τις δηλώσεις επιθυμίας τους.

Το πρόγραμμα για την 10η Ιουνίου, έχει ως εξής:
• Κύρια εκδήλωση: Δοξολογία-Κατάθεση στεφάνων: 11.30.
• Δευτερεύουσα εκδήλωση: Βράδυ Σαββάτου: Δείπνο-Πανηγυρικός ημέρας.


Κινήσεις Ατμοπλοϊκώς (Διάρκεια πλου, περίπου 4 ώρες):
• Σάββατο 07.30 από ΠΕΙΡΑΙΑ, επιστροφή Κυριακή 16.00 από Σύρο (πλοίο ΝΑΞΟΣ) ενδεικτικά 63€ με επιστροφή.
• Σάββατο 07.30 από ΠΕΙΡΑΙΑ (πλοίο ΝΑΞΟΣ), επιστροφή Κυριακή 19.25 από Σύρο (πλοίο ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ), ενδεικτικά 55€ με επιστροφή.
• Υπάρχει δυνατότητα κινήσεως αυθημερόν (10/6), χωρίς συμμετοχή στην εσπερινή εκδήλωση και το δείπνο, με αποφυγή της επιβαρύνσεως διανυκτερεύσεως, ως εξής: Σάββατο 07.30 από ΠΕΙΡΑΙΑ (πλοίο ΝΑΞΟΣ, περίπου 56€ ΕΥΡΩ με επιστροφή), επιστροφή Σάββατο 16.00.

Κινήσεις Αεροπορικώς:
Για τις ημερομηνίες 9,10 και 11 Ιουνίου δεν υπάρχει διαθεσιμότητα.

Διαμονή σε ξενοδοχείο (ΕΡΜΗΣ, όπου γίνεται η εκδήλωση) με ενδεικτική τιμή 55-65€ για μονόκλινο και 75€ για δίκλινο την ημέρα (περιορισμένη διαθεσιμότητα).

Άλλες δυνατότητες επιλογής διαμονής:
Booking.com
Trivago.gr

Όσα μέλη ενδιαφέρονται θα πρέπει να οργανώσουν κατ΄ ιδίαν τα θέματα μετακινήσεως και διατροφής, ενημερώνοντας την Λέσχη για την μέσω αυτής κοινοποίηση στην ΕΑΑΣ Κυκλάδων των ονομάτων των συμμετεχόντων, ώστε να γίνουν συντονισμοί και ομαδοποιήσεις κινήσεων από και προς λιμάνι και αντίστοιχους χώρους τελετών. Η ΕΑΑΣ θα δεσμεύσει αρχικά μερικά δωμάτια σε ξενοδοχείο για διευκόλυνση των μελών μας.

Χρήσιμα στοιχεία επικοινωνίας:
Γραφεία ταξιδίων:
HAPPY DAYS TRAVEL: 210-7621330-31, (http://happydays-travel.gr), TRAVEL PLANET: 211-1079799, (http://www.travelplanet24.com).
Ξενοδοχείο (κοντά στους χώρους εκδηλώσεων για ταχύτερες μετακινήσεις) ΕΡΜΗΣ 22810-83011-12.
Πρόεδρος ΕΑΑΣ Κυκλάδων: Αντγος ε.α. Πατιαλιάκας Κων/νος (Τηλ 6974437609, 22810- 84808, patialiakas1evros@gmail.com).

Παρακαλούμε για ενημέρωση της Λέσχης για την περίπτωση συμμετοχής και αριθμό ατόμων το αργότερο μέχρι 26 Μαΐου ως εξής:

ΓΡΑΦΕΙΑ ΛΕΣΧΗΣ: Τηλ. 2103235907, FAX 2103213534, e-mail: info.contactlki@gmail.com.

ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Ταξίαρχος ε.α. Τζιάκης Ιωάννης: 2106516027, 6947775863, e-mail: tziakis@gmail.com.

Εκ μέρους του ΔΣ

Ταξχος ε.α Τζιάκης Ιωάννης
Γενικός ΓραμματέαςΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Την 5 Μαΐου 17, στην εκδήλωση για την προστάτιδα της Ελληνικής Αστυνομίας Αγ. Ειρήνη, στον Ι.Ν. Ταξιαρχών στον χώρο των σχολών της Αστυνομίας παρέστη ως εκπρόσωπος του ΔΣ της Λέσχης ο Έφεδρος Ανθλγός κ. Φιλόσοφος Γεώργιος.ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΕΡΒΕΝΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Την 30 Απριλίου 17, στις εκδηλώσεις στο Δερβένι Κορινθίας για το Μνημόσυνο των εκτελεσθέντων υπό των ΕΛΑΣιτών 42 αστυνομικών και 4 ανδρών της Χωροφυλακής (16 Απριλίου 1944) παρέστη ως εκπρόσωπος του ΔΣ της Λέσχης ο Έφεδρος Ανθλγός κ. Φιλόσοφος Γεώργιος, ο οποίος κατέθεσε και στεφάνι. Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Ανγος ε.α. κ. Κόρκας Κων/νος, επίτιμος Δκτής Στρατιάς και άλλα μέλη της Λέσχης, εκπρόσωποι ενώσεων αποστράτων Αξκών και συλλόγων αστυνομικών και συγγενείς και φίλοι των εκλιπόντων.ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΕΟΚΑ

Την 2 Απριλίου 17, στην δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών για την εθνική επέτειο και την έναρξη του αγώνα της ΕΟΚΑ, που διοργανώθηκε από την Κυπριακή πρεσβεία, παρέστη ο Ανχης ε.α. κ. Κομπόρης Πέτρος ως εκπρόσωπος του ΔΣ της Λέσχης Καταδρομέων και Ιερολοχιτών. Στην εκδήλωση παρέστησαν εκπρόσωποι της πολιτειακής, πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας, όπως επίσης και μεγάλος αριθμός Ευελπίδων.ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 12 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017

Ο πρόεδρος της Λέσχης Καταδρομέων και Ιερολοχιτών, Αντγος ε.α. κ. Νικόλαος Λάζαρης συνοδευόμενος από τον αντιπρόεδρο αυτής Ταξχο ε.α. κ. Αθανάσιο Πουλάκη, επισκέφθηκαν τον διευθυντή ΔΕΔ Υποστράτηγο κ. Μπούνα Ευθύμιο, στην έδρα της Διευθύνσεως Ειδικών Δυνάμεων στο στρδο «Κ. Σέεμαν», και τον συνεχάρησαν για τα νέα καθήκοντά του, ευχόμενοι επιτυχία στο έργο του. Στην συνέχεια τον ενημέρωσαν για το έργο της Λέσχης Καταδρομέων και Ιερολοχιτών.

Ομοίως επισκέφθηκαν στην έδρα του τον διοικητή της 13ης ΔΕΕ, Ταξίαρχο κ. Τζιτζικώστα Γεώργιο, τον οποίο επίσης συνεχάρησαν με την ευκαιρία της αναλήψεως της διοικήσεως του σχηματισμού, ευχόμενοι καλή επιτυχία στο έργο του και τον ενημέρωσαν για τις δραστηριότητες της Λέσχης Καταδρομέων και Ιερολοχιτών.


Αναμνηστική φωτογραφία της επισκέψεως στην έδρα της ΔΕΔ στο στρδο "Κ.ΣΕΕΜΑΝ" Από δεξιά προς τα αριστερά, πρόεδρος ΛΚΙ, Αντγος ε.α. Ν. Λάζαρης, Δντης ΔΕΔ Υπτγος Μπούνας Ευθύμιος, αντιπρόεδρος Λέσχης Ταξχος ε.α. Πουλάκης Αθανάσιος, υποδιευθυντής ΔΕΔ, Ταξίαρχος Αλεξίου Αλέξανδρος


Αναμνηστική φωτογραφία της επισκέψεως στην έδρα της 13ης ΔΕΕ. Από αριστερά προς τα δεξιά: ο επχης 13ης ΔΕΕ, Σχης Σπυρίδων Κογιάνης , ο πρόεδρος ΛΚΙ Αντγος ε.α. Ν. Λάζαρης, ο διοικητής 13ης ΔΕΕ Ταξχος Τζιτζικώστας Γεώργιος, ο αντιπρόεδρος ΛΚΙ Ταξχος ε.α. Πουλάκης Αθανάσιος και ο υποδιοικητής 13ης ΔΕΕ Σχης Δημοσθένης Αντωνάτος.ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΠΟΥ ΕΛΑΒΕ ΧΩΡΑ ΣΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΤΑΔΡΟΜΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ "ΑΤΤΙΛΑ" ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Η ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ (230 ΣΕΛΙΔΩΝ ΜΕΓΕΘΟΥΣ Α5) ΕΚΤΙΜΑΤΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΕΧΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ.

ΤΟ ΟΠΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΚΑΘΥΣΤΕΡΕΙ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΠΤΟΝΤΑΙ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ.

ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΦΟΡΕΑ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΠΙΜΕΛΗΘΕΙ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ, ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΑΠΟ ΜΕΡΟΥΣ ΤΩΝ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝΤΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΛΗΦΘΕΙ ΥΠ΄ΟΨΙΝ ΣΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ ΕΚΤΥΠΩΣΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΜΕΡΙΣΤΕΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΑΝΤΙΤΥΠΩΝ. ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΑΝΤΙΤΥΠΩΝ ΘΑ ΤΗΡΗΘΕΙ Η ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ. ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΡΟΗΓΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΥΝΑΜΕΝΟΥΣ ΝΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΘΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΗ. ΟΙ ΕΚΤΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΤΗΝ ΜΕΣΩ ΚΑΠΟΙΑΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΕΥΘΥΝΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΕΩΣ/ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ. ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΠΡΩΤΗ ΕΙΚΟΝΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 5 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΤΟ ΒΡΑΔΥ.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ gengrammateasleschis@gmail.com.

Η ΑΙΤΗΣΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΓΡΑΦΕΙ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ, ΑΡΙΘΜΟ ΑΝΤΙΤΥΠΩΝ, ΠΑΡΑΛΑΒΗ Ή ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΕΣΧΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΔΙΟΤΗΤΑ Ή ΜΗ ΤΟΥ ΜΕΛΟΥΣ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ.ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ-ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΣ ΤΗΣ 13ης ΔΕΕ «ΙΕΡΟΣ ΛΟΧΟΣ»

Την 29 Μαρτίου, έλαβε χώρα η τελετή παραδόσεως-παραλαβής Διοικήσεως της 13 ΔΕΕ. Το ΔΣ της Λέσχης εκπροσωπήθηκε από τον Γενικό Γραμματέα, Ταξίαρχο ε.α. κ. Τζιάκη.

Ως προσκεκλημένοι επίσης παρέστησαν εξέχοντα μέλη της Λέσχης, όπως ο Αντγος ε.α. κ. Κόρκας Κων/νος παλαιός Ιερολοχίτης, ο Αντγος ε.α. κ. Φωτόπουλος Χρήστος και ο Αντγος ε.α. κ. Καλατζής Κων/νος.

Στην εκδήλωση είχε προσκληθεί η στρατιωτική ιεραρχία του ΓΕΕΘΑ και του ΓΕΣ, η οποία εκπροσωπήθηκε από τον Επιτελάρχη του ΓΕΕΘΑ, Αντγο κ. Φλώρο Κωνσταντίνο και τον Διευθυντή ΓΕΣ/ΔΕΔ, Υπτγο κ. Μπούνα Ευθύμιο. Παρών ήταν ο Δκτής ΑΣΔΕΝ, Αντγος κ. Μανωλάκος Νικόλαος, μεγάλος αριθμός αξιωματικών ειδικών δυνάμεων όλων των κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και απόστρατοι αξιωματικοί, πρώην διοικητές του 13ου ΣΑΚ, εκπρόσωπος του Δήμου Παπάγου και φίλοι.

Συγκινητική ήταν η παρέμβαση του Στρατηγού Κόρκα κατά την διάρκεια των προσφωνήσεων στην αίθουσα δεξιώσεως, όπου αναφέρθηκε στον αγώνα του Ιερού Λόχου για την απελευθέρωση των νησιών του Αιγαίου, που αποτελούν και την περιοχή ευθύνης της 13ης ΔΕΕ.ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΛΕΣΧΗΣ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΩΝ ΚΑΙ ΙΕΡΟΛΟΧΙΤΩΝ

Η Ετησία Γενική Συνέλευση της Λέσχης Καταδρομέων και Ιερολοχιτών (ΛΚΙ) πραγματοποιήθηκε την 12η Μαρτίου 2017, σε αίθουσα της Ενώσεως Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ).

Θέματα ημερησίας διατάξεως:
- Έκθεση Πεπραγμένων ΔΣ έτους 2016 (Απρ 16-Μαρ 17).
- Έκθεση Οικονομικής Καταστάσεως.
- Έκθεση Εξελεγκτικής Επιτροπής.
- Προϋπολογισμός 2017.
- Αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου ΔΣ και Εξελεγκτικής Επιτροπής (Ε.Ε.).

Παρέστησαν Επίτιμοι Α/ΓΕΣ, Υ/ΓΕΣ και Υ/ΓΕΕΦ, Επίτιμοι ΓΕΠΣ και Επίτιμοι Δκτές Στρατιάς, Ιερολοχίτες, πολεμιστές των ΛΟΚ και των Μοιρών Καταδρομών, καθώς και νεώτεροι, μόνιμα στελέχη εν αποστρατεία και έφεδροι Καταδρομείς, Πεζοναύτες και Αλεξιπτωτιστές, αποδεικνύοντας για πολλοστή φορά τον δεσμό που δημιουργεί ο πράσινος μπερές και το πνεύμα των Ειδικών Δυνάμεων. Η όλη εκδήλωση υπήρξε επιτυχής και η παρουσία των μελών ικανοποιητική, σε ποσοστό 50% επί των οικονομικά τακτοποιημένων. Στην έναρξη της συνέλευσης, παρευρέθη και ο παραλαμβάνων Πρόεδρος της ΕΑΑΣ Αντγος ε.α. κ. Ροζής Βασίλειος, στο πρόσωπο του οποίου η Λέσχη ευχαρίστησε θερμά την ΕΑΑΣ για την φιλοξενία της ΓΣ με την διάθεση του χώρου και την παροχή υλικοτεχνικού εξοπλισμού και διευκολύνσεων.

Κατά τις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου ΔΣ και ΕΕ, ανεδείχθησαν κατά σειράν ψήφων:
ΔΣ Τακτικά μέλη
- Αντγος ε.α. Λάζαρης Νικόλαος
- Ταξχος ε.α. Πουλάκης Αθανάσιος
- Σχης ε.α Γατσούλης Ευάγγελος
- Ταξχος ε.α Τζιάκης Ιωάννης
- Ανχης ε.α. Κομπόρης Πέτρος
- Ανχης ε.α. Πεππές Δημήτριος
- Εφ. Ανθλγός Φιλόσοφος Γεώργιος

ΔΣ Αναπληρωματικά μέλη
- Εφ. Λχίας Παπαδάκης Ιωάννης
- Εφ. Λχίας Τουρναβίτης Κωνσταντίνος

ΕΕ
- Λγός ε.α. Κουτσιανόπουλος Ευάγγελος
- Εφ. Ανθλγός Φυλακτού Φυλακτός
- ΚΔ Δραμιτινός Γεώργιος

Το προκύψαν ΔΣ συγκροτήθηκε σε σώμα την 16 Μαρτίου, ως εξής:
- Πρόεδρος: Αντγος ε.α. Λάζαρης Νικόλαος,
- Αντιπρόεδρος: Ταξχος ε.α. Πουλάκης Αθανάσιος,
- Γενικός Γραμματέας: Ταξχος ε.α Τζιάκης Ιωάννης
- Ταμίας: Σχης ε.α. Γατσούλης Ευάγγελος και
- Μέλη: Ανχης ε.α. Κομπόρης Πέτρος, Ανχης ε.α. Πεππές Δημήτριος, Εφ. Ανθλγός Φιλόσοφος Γεώργιος.

Ακολουθούν φωτογραφίες από την Ετησία Γενική Συνέλευση:


ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΟΨΗ ΑΙΘΟΥΣΑΣ


ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΣ


ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΣ ΚΑΙ ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ


ΤΑΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ – ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ


ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΕ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΛΕΓΧΟΥ


Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΚΟΡΚΑΣ ΠΑΡΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑΔΙΔΕΙ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΛΟΧΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΤΑΔΡΟΜΩΝ…

Ο Γενικός Γραμματεύς της ΛΚΙ
Ταξίαρχος ε.α. Τζιάκης ΙωάννηςΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΩΣΗΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΟΥΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Πρόεδρος της Λέσχης Καταδρομέων και Ιερολοχιτών Αντγος ε.α. Ν. Λάζαρης, παρευρέθη στις 9 Μαρ. 2017, ως προσκεκλημένος, στον εορτασμό της Ζ' ΜΑΚ προς τιμήν των Αγ. Σαράντα Μαρτύρων, προστατών της μονάδος, η οποία έλαβε χώρα στο ομώνυμο παρεκκλήσιο του στρατοπέδου.

Στον εορτασμό παρέστησαν επίσης οι: ΑΥ/ΓΕΣ Αντγος Αντώνιος Νομικός, Δκτης ΑΣΔΕΝ Νικόλαος Μανωλάκος, Δντης ΔΕΔ Υπτγος Ε. Μπούνας, Δκτης ΔΔΕΕ Ταξίαρχος Ν. Φλάρης, Δκτης 13 ΔΕΕ Ταξίαρχος Δ. Τσιπίδης, Υποδιευθυντής ΔΕΔ Ταξίαρχος Κ. Γούναρης, Αντγος ε.α. Ι. Ηλιόπουλος, τέως και επίτιμος πλέον ΓΕΠΣ του ΓΕΣ καθώς και διοικητές και εκπρόσωποι μονάδων Ειδικών Δυνάμεων και λοιποί προσκεκλημένοι.


Αναμνηστική φωτογραφία από τον εορτασμό της Ζ' ΜΑΚ Ο πρόεδρος της ΛΚΙ ανάμεσα στους (από αριστερά) Αντγο Ν. Μανωλάκο Δκτη ΑΣΔΕΝ, Αντγο ε.α. Ι. Ηλιόπουλο επίτιμο ΓΕΠΣ και τον Αντγο Α. Νομικό ΑΥ/ΓΕΣΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΛΕΣΧΗΣ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΩΝ ΚΑΙ ΙΕΡΟΛΟΧΙΤΩΝ

Την 11 Φεβ 17 έλαβε χώρα η καθιερωμένη τελετή της Κοπής της Βασιλόπιτας και η συνεστίαση των μελών και φίλων της Λέσχης Καταδρομέων και Ιερολοχιτών στην κοσμική ταβέρνα «ΦΩΛΙΑ». Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Δντής ΓΕΣ/ΔΕΔ, ο Δκτής της 13 ΔΕΕ και Δκσεις Μονάδων του Λεκανοπεδίου Αττικής. Επί πλέον, επίτιμοι Α/ΓΕΣ και Δντές ΓΕΣ/ΔΕΔ και Σχηματισμών Ειδικών Δυνάμεων. Την βασιλόπιτα ευλόγησε ο αιδεσιμολογιώτατος αλεξιπτωτιστής ταξίαρχος (Θ) Πατήρ Γεώργιος Αποστολακίδης.

Για μια ακόμα φορά αποδείχθηκε ότι το υπέροχο «Πνεύμα των Καταδρομών», έχει δημιουργήσει έναν ισχυρό δεσμό που ενώνει όλο το προσωπικό των Ειδικών Δυνάμεων, μονίμους και εφέδρους και κρατάει την «οικογένεια» ενωμένη. Στον ίδιο χώρο βρέθηκαν ο ηλικίας 102 ετών Ιερολοχίτης έφεδρος Λγός Μπαλτάς Ιωάννης και έφεδροι Καταδρομείς, Αλεξιπτωτιστές και Πεζοναύτες, μαζί με τις οικογένειες και φίλους, καθώς και απόστρατοι πλέον, αξιωματικοί και υπαξιωματικοί των Ειδικών Δυνάμεων που τους εκπαίδευσαν και τους γαλούχησαν με την αγάπη για την πατρίδα και τον τιμημένο πράσινο μπερέ ενστερνιζόμενοι το τετράπτυχο «ΝΙΚΗ – ΔΟΞΑ – ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΣ – ΕΛΛΑΣ».

Ακολουθούν φωτογραφίες από την εκδήλωση:ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΝΕΟΣΥΛΛΕΚΤΩΝ ΟΠΛΙΤΩΝ

Την 10 Φεβ 17 στην ορκωμοσία νεοσυλλέκτων οπλιτών στο ΚΕΕΔ, παρέστησαν ως προσκεκλημένοι ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του ΔΣ της Λέσχης, Αντγος ε.α. κ. Ν. Λάζαρης και Ταξχος ε.α. κ.Αθ. Πουλάκης αντίστοιχα.ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ ΠΑΠΑΓΟΥ

Την 08 Φεβ 17 σε εκδήλωση της Πνευματικής Εστίας Παπάγου, την Λέσχη εκπροσώπησαν ο Ιερολοχίτης Αντγος ε.α. κ. Κ. Κόρκας, επίτιμος Δκτής Στρατιάς και το μέλος του ΔΣ, έφεδρος Ανθλγός κ. Γ. Φιλόσοφος.ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΒΑΤΡΑΧΑΝΘΡΩΠΩΝ

Την 29 Ιαν 17 στην εκδήλωση κοπής της Βασιλόπιτας του Συνδέσμου Ελλήνων Βατραχανθρώπων, την Λέσχη εκπροσώπησε το μέλος του ΔΣ, έφεδρος Λχίας κ. Κ. Τουρναβίτης. Στην εκδήλωση παρέστη η ηγεσία του ΓΕΕΘΑ.ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΠΕΑΠΑ

Την 26 Ιαν 17 στην εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας της ΠΕΑΠΑ, με την οποία η Λέσχη συστεγάζεται, παρέστη ως εκπρόσωπος αυτής, το μέλος του ΔΣ, Σχης ε.α κ. Ε. Γατσούλης.ΤΟ ΑΕΝΑΟΝ ΚΑΤΑΔΡΟΜΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ

«Η Αρετή έχει πολλούς δασκάλους, αλλά λίγους αγωνιστές» (ΠΛΑΤΩΝ)

Κυκλοφορούσαν μέχρι πρότινος διμηνιαία ή τριμηνιαία έντυπα και περιοδικά, που αφορούσαν αποκλειστικά θέματα και δραστηριότητες των Ειδικών Δυνάμεων της πατρίδος και της Κοινωνίας μας γενικότερα, όπως π.χ. η τριμηνιαία εφημερίδα «ΔΑΦΝΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ» που εκδίδετο από τον Σύνδεσμο Καταδρομέων και Ιερολοχιτών Μακεδονίας (ΘΕΣ/ΝΙΚΗ) και το εξαίρετο από πάσης πλευράς Τριμηνιαίο Περιοδικό «Τολμών» το οποίο εκδίδετο από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ειδικών Δυνάμεων (ΘΕΣ/ΝΙΚΗ). Δυστυχώς! Και τα δύο αυτά εξαίρετα έντυπα που συντελούσαν στην διαιώνιση του Καταδρομικού μας πνεύματος και στον πολιτικό μας βίο, έπαψαν να κυκλοφορούν. Αιτία! μετά λύπης μου το αναφέρω, στην αβελτηρία των νέων αποστράτων Καταδρομεών (Αποστράτων Αξιωματικών – Μ. Υπαξ/κών και απολυομένων κληρωτών Καταδρομέων). Άλλοι εξ αυτών δεν εγράφησαν δι’ όλου εις τους διάφορους Καταδρομικούς Συνδέσμους και πολλοί εκ των εγγραφέντων αδιαφόρησαν να είναι συνεπείς έστω και στην ετήσια εισφορά των 20 ή 30 ευρώ.

Το μόνο έντυπο των Ειδικών Δυνάμεων που ακόμη με πολλές προσπάθειες συνεχίζει να εκδίδεται είναι «Τα Νέα της Λέσχης Καταδρομέων και Ιερολοχιτών» (ΑΘΗΝΑΙ). Η δυνατότητα έκδοσης και κυκλοφορίας της Εφημερίδος αυτής οφείλεται στο αίσθημα νοικοκυριού και οικονομίας και στις άοκνες προσπάθειες των Συναδέλφων του Συμβουλίου, μη φειδόμενοι χρόνου και κόπου, προσπαθούν με χίλιους τρόπους να διατηρήσουν το έντυπο αυτό σε κυκλοφορία. Το μόνο πλέον που συνεχίζει να προβάλλει το Καταδρομικό πνεύμα, να τιμά τους Ήρωες, να προσφέρει στην Πατρίδα μας, πνευματικά, ηθικά και ενεργά όπου απαιτείται, με πατριωτικό πνεύμα που τόσο ανάγκη έχει η χώρα μας. Το Έντυπο και αυτό μαζί με την φωνή του, τις αρχές και τις αξίες που αναφέρονται, ακόμη και τις διαμαρτυρίες του, για μια Ελλάδα πιο Ελλάδα, εάν συνεχισθεί η αδιαφορία των μελών του το τέλος και αυτού του Εντύπου είναι ορατό.

- Ασφαλώς! Οι Ηθικοί Κανόνες και το συνολικό και συλλογικό άθλημα Αρετής, εκ μέρους των Καταδρομέων της Λέσχης, συνιστά δυνατότητα και βεβαιότητα διάσωσης της εφημερίδας αυτής, που αντιστέκεται στην διαφθορά και τον εκμαυλισμό της Κοινωνίας μας. Το πνεύμα των Καταδρομών που επιδιώκει με την συνεχή προσπάθεια να είναι «Πρώτος μεταξύ των Καλυτέρων», αυτό λοιπόν το στοιχείο, δυστυχώς έχουν απωλέσει πολλοί Καταδρομείς που σήμερα δεν υπηρετούν.

- Δεν είναι Καταδρομείς, αυτοί που φόρεσαν τον Πράσινο Μπερέ, για 1 ή 2 ή 10 ή 15 χρόνια και μόλις έφυγαν ή απελύθησαν ή αποστρατεύθησαν από τις Ειδικές Δυνάμεις απώλεσαν ταυτόχρονα και το Πνεύμα Καταδρομών. Καταδρομείς είναι αυτοί που σ’ όλη την διάρκεια της ζωής των, αγωνίζονται και συναγωνίζονται να είναι οι καλύτεροι σε κάθε έκφανση της ζωής των, ατομική και ομαδική. Η τελευταία όμως απαιτεί συλλογική και συνολική προσπάθεια όλων αυτών που διέπονται από το Καταδρομικό Πνεύμα και από τις ίδιες αρχές και αξίες της ζωής.

Πρέπει να ξέρετε ότι η παρακμή και η φθίση μιας Κοινωνίας δεν αναχαιτίστηκε με ατομικές επιδόσεις ηθικής και ενάρετου βίου, τέτοια περίπτωση δυστυχώς δεν μαρτυρείται στην Ιστορία.

- Όπως προαναφέρθη η Λέσχη Καταδρομέων και Ιερολοχιτών (ΑΘΗΝΑΙ), εκδίδει την εξαιρετικά επιμελημένη Τριμηνιαία εφημερίδα «Τα νέα της Λέσχης Καταδρομών και Ιερολοχιτών». Σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο της Λέσχης μας, απ’ ότι με πληροφόρησαν αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα επιβίωσης της εφημερίδας αυτής.

Πόσο! λοιπόν θ’ αντέξουν οι συνάδελφοι-Καταδρομείς αυτοί, με τα πενιχρά έσοδα (ετήσια εισφορά των μελών 30 €), να διατηρήσουν την εφημερίδα μας και με τα επιπλέον δυσβάσταχτα έξοδα λειτουργίας του Γραφείου της Λέσχης, τις Ηθικές Υποχρεώσεις, την συμμετοχή των Τμημάτων τις στην κοινωνική προσφορά και πολλές άλλες υποχρεώσεις που απαιτούν έξοδα:

Που! είναι το πρόβλημα. Ενώ! στην Λέσχη, εάν δεν κάνω λάθος, είναι εγγεγραμμένοι περίπου 1.500, από αυτούς μόνο 150 έως 200 καταβάλουν ανελλιπώς την συνδρομή των 30€ ετησίως, παρ’ όλο ότι σχεδόν όλοι λαμβάνουν την εφημερίδα. Πού είναι λοιπόν το Καταδρομικό πνεύμα, τόση αμέλεια για την αποστολή 30 € ετησίως. Να σκεφθεί κανείς το Διοικητικό αυτό Συμβούλιο της Λέσχης, με τις αέναες προσπάθειές του και την διάθεση του πολύτιμου χρόνου των εθελοντικά να προσπαθεί και μάλιστα να παρουσιάζει τεράστιο καταδρομικό-πατριωτικό έργο και εμείς να μην το εκτιμάμε. Οι αδιάφοροι κα αμελείς συνεχίστε την συμπεριφορά αυτή, κανείς δεν πρόκειται να σας πει τίποτε, διότι απλά είναι θέμα Καταδρομικού Πνεύματος και συνείδησης.

Ως παλαιός πλέον από τους Καταδρομείς, σας εκφράζω την θλίψη μου, για την αδιαφορία προς τα κοινά μεγάλης μερίδας Καταδρομέων, οι οποίοι παράλληλα με τον αγώνα επιβίωσης και διάκρισής των στην κοινωνία, θα έπρεπε τουλάχιστον να συνδράμουν αυτούς που άοκνοι διαθέτοντας κόπο, χρόνο και όχι μόνο, προσπαθούν να μεταλαμπαδεύσουν το πνεύμα των Καταδρομών που διδάχτηκαν, δίδαξαν και υπηρέτησαν, στις νεότερες γενιές των Καταδρομέων.

Πού! είναι λοιπόν οι σημερινοί Καταδρομείς; Υπάρχουν ή δεν υπάρχουν; ΕΛΕΟΣ ή μήπως εμείς οι παλαιοί κόντρα στην ισοπέδωση των Πάντων, ζούμε ακόμη στο όνειρο.

Ιωάννης Μ. Ασλανίδης
Αντγος ε.α.ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΛΕΩΝΙΔΙΟΥ

Την Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017 τελέσθηκε η επιμνημόσυνη δέηση στον Μητροπολιτικό ναό της πόλεως του Λεωνιδίου για την συμπλήρωση 68 ετών από την μάχη του Λεωνιδίου (20/1/49) και τη μάχη του Αγίου Βασιλείου.

Η τελετή ήταν σεμνή και ολοκληρώθηκε με τις καταθέσεις στεφάνων και με ομιλίες. Ιδιαίτερη αίσθηση έκανε η ομιλία – μαρτυρία ενός 90ετούς κατοίκου του Λεωνιδίου που είχε προγραμματισμένη υπηρεσία στο μύλο το βράδυ της μάχης αλλά για κάποιο λόγο καθυστέρησε και έτσι επέζησε ο ίδιος αλλά πάντα θυμάται τους ανθρώπους που σκοτώθηκαν εκείνο το βράδυ.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν μεταξύ άλλων ο Αντιστράτηγος Η. Γλεντζές και η κα Αικ. Παπαθανασίου, σύζυγος του θανόντος Στρατηγού, τότε Δκτού της Γ’ ΜΚ που συμμετείχε στις επιχειρήσεις.

Η Λέσχη εκπροσωπήθηκε από τμήμα με το λάβαρό της. Την κατάθεση στεφάνου στο μνημείο πεσόντων στο μύλο στην είσοδο της πόλεως έκανε ο Εφ. Λοχίας (ΚΔ) Παπαδάκης Ιωάννης, μέλος του ΔΣ.

Καθ όλη την διάρκεια της εκδηλώσεως υπήρχε διάχυτο ένα πολύ φιλικό και θερμό κλίμα προς την αντιπροσωπεία της Λέσχης.

Ακολουθούν φωτογραφίες από την εκδήλωση:


ΜΝΗΜΕΙΟ ΛΕΩΝΙΔΙΟΥ


ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΟ ΤΕΛΕΤΗΣ


ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΟ ΤΕΛΕΤΗΣ


ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΟΥ


ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΤΗΣΙΑΣ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΣ
ΛΕΣΧΗΣ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΩΝ ΚΑΙ ΙΕΡΟΛΟΧΙΤΩΝ

Γνωρίζεται ότι, η υπό του καταστατικού της Λέσχης (Άρθρον 10) καθοριζόμενη Ετησία Γενική Συνέλευση των Τακτικών και Επίτιμων Μελών της Λέσχης, θα πραγματοποιηθεί την 5η Μαρτίου (1η συνεδρίαση) ή εναλλακτικά την 12η Μαρτίου 2017 (ΟΡΙΣΤΙΚΑ) ανεξαρτήτως αριθμού παρόντων, ημέρα ΚΥΡΙΑΚΗ και από 11.00 ώρα, στην αίθουσα Εντευκτηρίου της Ενώσεως Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ), επί της οδού Χαρ. Τρικούπη αρ. 18Α.

1. ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΕΩΣ
• Εξέταση θέματος απαρτίας.
• Εκλογή Οργάνων ΓΣ (Πρόεδρος-Γραμματέας) και Εφορευτικής Επιτροπής
• Έκθεση Πεπραγμένων Διοικητικού Συμβουλίου έτους 2016.
• Έκθεση Οικονομικής Καταστάσεως κατά το έτος 2016 από τον Ταμία της Λέσχης.
• Έκθεση Εξελεγκτικής Επιτροπής για τον έλεγχο της Οικονομικής Διαχειρίσεως έτους 2016.
• Έγκριση των παραπάνω και απαλλαγή των Δ.Σ. και Ταμία από κάθε ευθύνη.
• Ανάλυση και έγκριση του Προϋπολογισμού έτους 2017 από τον Ταμία της Λέσχης.
• Αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. και Ε.Ε.

2. ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΣ
Προτρέπουμε ΑΠΑΝΤΑ τα μέλη της Λέσχης (τακτικά και επίτιμα), να συμμετάσχουν στις εργασίες της Γενικής Συνελεύσεως διότι είναι ευκαιρία:
• Ενημέρωσης επί του ετήσιου απολογισμού έργου της Λέσχης, για δραστηριότητες που έγιναν, δυσχέρειες και προβλήματα λειτουργίας και για μελλοντικές επιδιώξεις.
• Ανανεώσεως και ισχυροποιήσεως του συναδελφικού δεσμού μεταξύ των μελών της Λέσχης.

3. ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΝΕΩΝ ΜΕΛΩΝ
Εγγραφές νέων μελών είναι δυνατόν να γίνουν σύμφωνα με το καταστατικό μέχρι την 03η Μαρτίου 2017 (ημερομηνία τελευταίας συνεδριάσεως του Δ.Σ) και όχι κατά την ΓΣ.

4. ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ
• Μέχρι την 03η Μαρτίου 2017 (Παρασκευή) εγγράφως (με απλή επιστολή) στον Γενικό Γραμματέα της Λέσχης ή
• Την ημέρα των εργασιών της Γενικής Συνελεύσεως στην αίθουσα όταν το ανακοινώσει ο Πρόεδρος της Γενικής Συνελεύσεως.
• Εξουσιοδοτήσεις :

- Υπ’ όψιν ότι, έκαστον παρόν τακτικό μέλος, δύναται να ψηφίσει, εκτός από τον εαυτόν του και για ένα (1) ΜΟΝΟΝ κωλυόμενο μέλος (σύμφωνα με τον Αστικό Κώδικα), για το οποίο πρέπει να προσκομίσει επιστολή εξουσιοδοτήσεως προς τον Πρόεδρο της Γενικής Συνελεύσεως και το οποίο θα επιδώσει στην Εφορευτική Επιτροπή κατά την διαδικασία της ψηφοφορίας. (συνημμένο υπόδειγμα) εδώ
- Υπάρχει περίπτωση, η εν λόγω επιστολή να έχει αποσταλεί στον Γενικό Γραμματέα της Λέσχης, οπότε με μέριμνα αυτού, θα επιδοθεί εγκαίρως στον εξουσιοδοτούμενο, ενημερώνοντας σχετικά τον Πρόεδρο της Γενικής Συνελεύσεως και την Εφορευτική Επιτροπή. (Ηλεκτρονικά στο: gengrammateasleschis@gmail.com)
- Το κωλυόμενο μέλος, πρέπει να συνεννοηθεί με αυτόν που θα εξουσιοδοτήσει, ώστε να αποφευχθεί πολλαπλή εξουσιοδότηση του αυτού μέλους και απώλεια ψήφων.
- Σύμφωνα με το καταστατικό η διαδικασία εξουσιοδοτήσεων μπορεί πραγματοποιηθεί και μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Λέσχης. (info.contactlki@gmail.com)

5. ΔΙΑΦΟΡΑ
• Η προσπέλαση στο κτίριο της ΕΑΑΣ είναι απολύτως ΑΝΕΤΗ και ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΗ, λόγω της κεντρικής θέσεως αυτής και των πολλών μέσων συγκοινωνίας.
• Η στάθμευση οχημάτων ΙΧ πέριξ των οδών του κτιρίου της ΕΑΑΣ, είναι δυνατή λόγω της Κυριακής.
• Μετά το πέρας των απολογισμών, κατά την διάρκεια της διαδικασίας των Αρχαιρεσιών, θα υπάρχει δυνατότητα εξυπηρέτησης Κυλικείου.


Ο Γενικός ΓραμματεύςΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ 2016