ΛΕΣΧΗ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΩΝ ΚΑΙ ΙΕΡΟΛΟΧΙΤΩΝ 

   Η ΛΕΣΧΗ - ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ - ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ - ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ
ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ - ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΕΛΟΥΣ - ΜΕΛΕΤΕΣ-ΕΡΕΥΝΕΣ - ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΛΚΙ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΦΟΡΟΥΜ ΛΚΙ
ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ 2016

72Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΜΑΧΗΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ

Την 04 Δεκ 16, στην 72η επέτειο της μάχης των Αθηνών στο Σύνταγμα Χωροφυλακής Μακρυγιάννη, παρέστησαν εκπροσωπώντας την Λέσχη οι Αντγος ε.α. κ. Κόρκας Κωνσταντίνος, Επίτιμος Δκτής Στρατιάς, ο Υπτγος ε.α. κ. Γεωργαντάς Κωνσταντίνος και άλλα μέλη της Λέσχης.
Στεφάνι εκ μέρους του ΔΣ κατέθεσε ο Εφ. Ανθλγός κ. Φιλόσοφος Γεώργιος.ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Την 26 Νοε 16, ο κ. Κομπόρης εκπροσώπησε την Λέσχη στην Ημερίδα που διοργάνωσε η Ένωση Αποστράτων της ΑΠ στο Αμφιθέατρο της Δνσης Εγκληματολογικών Υπηρεσιών, με θέμα "Η γεωστρατηγική θέση της Ελλάδος και η σύγχρονη καταπολέμηση της εγκληματικότητας".ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ SAS ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ

Την 19 Νοεμβρίου η SAS Regimental Association, ο αντίστοιχος της Λέσχης Καταδρομέων και Ιερολοχιτών (ΛΚΙ) Σύνδεσμος των Βρετανών SAS πραγματοποίησε εορταστική εκδήλωση για τα 75 έτη από ιδρύσεώς τους στο Λονδίνο.

Η αποκατάσταση της από το 1992 διακοπείσης επαφής έγινε προ μηνών με πρωτοβουλία της ΛΚΙ, με αποτέλεσμα την αναθέρμανση των σχέσεων των ιστορικών Λεσχών, των οποίων μέλη πολέμησαν μαζί στην Αφρική, την Μέση Ανατολή και τα νησιά του Αιγαίου κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η εκδήλωση και στα δύο της σκέλη ήταν άψογη οργανωτικά και εντυπωσιακή σε εκτέλεση. Η τήρηση της παράδοσης σε γενικό και ειδικά στρατιωτικό επίπεδο και το κλασσικό βρετανικό φλέγμα και χιούμορ ήταν εμφανή σε όλη τη διάρκεια, τόσο της εκκλησιαστικής, από την οποίαν δεν απουσίαζε η σκωτσέζικη γκάιντα όσο και της κοσμικής εκδηλώσεως.

Στις εκδηλώσεις εκπροσώπησαν την ΛΚΙ ο Αντιστράτηγος ε.α. κ. Κόρκας Κωνσταντίνος, Επίτιμος Διοικητής Στρατιάς και ο Γενικός Γραμματέας της Λέσχης, Ταξίαρχος ε.α. Τζιάκης Ιωάννης.

Επιδόθηκε αναμνηστικό από την ΛΚΙ (επισυνάπτεται εικόνα στις φωτογραφίες) και η παρουσία και σύντομος χαιρετισμός του Ιερολοχίτη Στρατηγού έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τους συμμάχους και συμπολεμιστές κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ακολουθούν φωτογραφίες από την εκδήλωση:


Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΚΟΡΚΑΣ ΕΠΙΔΙΔΟΝΤΑΣ ΤΟ ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ


Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΚΟΡΚΑΣ ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΣΤΟΥΣ SAS ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΕΡΟ ΛΟΧΟ


ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΚΟΡΚΑΣ ΜΝΗΜΕΣ 1942-45


ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΚΟΡΚΑΣ ΔΙΔΑΓΜΑΤΑ


ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΟ ΛΚΙ ΠΡΟΣ SASΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

Τροποποίησης καταστατικού του σωματείου υπό την επωνυμία
«ΛΕΣΧΗ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΩΝ και ΙΕΡΟΛΟΧΙΤΩΝ».

που εδρεύει στην Αθήνα (Μαυρομιχάλη αρ.15) και εκπροσωπείται νόμιμα.

Το Δ.Σ. του σωματείου «ΛΕΣΧΗ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΩΝ και ΙΕΡΟΛΟΧΙΤΩΝ» με την παρούσα ανακοινώνει ότι δυνάμει της με αριθμό 365/2016 Διαταγής του κου. Ειρηνοδίκου Αθηνών επήλθε τροποποίηση των άρθρων 2,3,4,5,6,9,10 και 11 του ισχύοντος Καταστατικού της.

Ειδικότερα: Εμπλουτίστηκε το άρθρο 2 αναφορικώς με τα μέσα και τρόπους επιτεύξεως του σκοπού της Λέσχης, το άρθρο 5 αναφορικώς με τον τρόπο προσπορισμού λειτουργικών πόρων και εισοδημάτων της Λέσχης και τα άρθρα 6, 9, 10 που αφορούν σε διασαφήσεις αναφορικώς με τον τρόπο διοικήσεως, τα καθήκοντα των μελών διοικήσεως και τις αρμοδιότητες της Γενικής Συνελεύσεως.

Το ισχύον καταστατικό με τις ανωτέρω αναφερόμενες τροποποιήσεις κωδικοποιήθηκε σε ενιαίο κείμενο και ήδη αναρτάται στην επίσημη ιστοσελίδα της Λέσχης καθιστάμενο ούτω προσβάσιμο σε κάθε ενδιαφερόμενο.

Στην Αθήνα την 30 Νοεμβρίου 2016.

Τα Μέλη του Δ.Σ.

Το νέο καταστατικό της Λέσχης Καταδρομέων και Ιερολοχιτών έχει αναρτηθεί εδώΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΒΡΕΤΑΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΠΟΛΙΤΕΙΑΣ

Την 13 Νοεμβρίου στο Συμμαχικό Νεκροταφείο Φαλήρου έγινε το ετήσιο μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των Βρετανών και γενικώς των υπηκόων της Κοινοπολιτείας, στρατιωτικών και μη, οι οποίοι έχασαν την ζωή τους κατά την διάρκεια των Παγκοσμίων Πολέμων και μετέπειτα επιχειρήσεων στον ελληνικό και βαλκανικό χώρο.

Την εκδήλωση οργανώνει η Πρεσβεία του Ηνωμένου Βασιλείου. Στην εκδήλωση της οποίας προηγήθηκε δέηση στην Αγγλικανική Εκκλησία του Αγ. Παύλου στην Αθήνα ήσαν παρόντες εκπρόσωποι της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας, οι Ακόλουθοι Άμυνας των στην Ελλάδα Πρεσβειών των συμμάχων χωρών και εκπρόσωποι της Εκκλησίας διαφόρων δογμάτων.

Εκ μέρους της Λέσχης Καταδρομέων και Ιερολοχιτών κατέθεσε στέφανο ο Αντιστράτηγος ε.α. κ. Κόρκας Κωνσταντίνος, Επίτιμος Διοικητής Στρατιάς. Το ΔΣ της Λέσχης εκπροσώπησε ο Συνταγματάρχης ε.α. κ. Γατσούλης Ευάγγελος.


ΣΥΜΜΑΧΙΚΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΦΑΛΗΡΟΥ


ΜΝΗΜΕΙΟ ΣΥΜΜΑΧΙΚΟΥ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟΥΔελτίο Τύπου
της 10 Νοεμβρίου 2016

Η ΛΕΣΧΗ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΩΝ ΚΑΙ ΙΕΡΟΛΟΧΙΤΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΤΗΝ
«ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ»

Η Λέσχη Καταδρομέων και Ιερολοχιτών, στα πλαίσια της διατήρησης της ιστορικής μνήμης των ελληνικών Ειδικών Δυνάμεων, που αποτελεί έναν από τους κύριους σκοπούς του καταστατικού της, διοργάνωσε την 09 Νοεμβρίου 2016 στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών Ημερίδα Ειδικών Δυνάμεων με θέμα:

«Κύπρος 1974. Οι επιχειρήσεις των Δυνάμεων Καταδρομών κατά του ΑΤΤΙΛΑ»

Σε ένα κατάμεστο Αμφιθέατρο χωρητικότητας 430 καθημένων με πλήθος ορθίων θεατών ακόμη και στον χώρο του φουαγιέ, όπου γινόταν ταυτόχρονη προβολή σε video-wall, υπήρχε μια ατμόσφαιρα συναισθηματικά φορτισμένη από την ιστορική αξία του θέματος και την αφήγηση των πολεμιστών.

Οι περισσότεροι, ουδέποτε μέχρι τώρα είχαν προβεί σε εξιστόρηση γεγονότων, τραγικών μεν για την μαρτυρική Κύπρο, που προσέθεσαν όμως, ακόμα περισσότερες δάφνες στην χρυσή πολεμική ιστορία των Δυνάμεων Καταδρομών και επιβεβαίωσαν τον θρύλο που περιέβαλε ανέκαθεν τον πράσινο μπερέ!

Ένας μόνο τίτλος θα μπορούσε να αποδώσει την πραγματική εικόνα και εντύπωση, από την συγκεντρωτική αποτύπωση των σχολίων τα οποία κοινοποιήθηκαν ηλεκτρονικά σε όλους τους θεατές…

«ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ»

Στην εκδήλωση παρέστησαν εκπρόσωποι της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων και του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς από την Κύπρο, ο Κύπριος Πρέσβης, εκπρόσωποι της Εκκλησίας και κομμάτων του Κοινοβουλίου και του Ευρωκοινοβουλίου, Επίτιμοι Αρχηγοί Κλάδων των ΕΔ και του ΓΕΕΦ, Μειζόνων Σχηματισμών και Επιτελείων, Ανώτατοι Αξιωματικοί των Σχηματισμών και Επιτελείων των Ειδικών Δυνάμεων και λοιπών Σχηματισμών, αντιπροσωπεία της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, αντιπροσωπείες από τις Μονάδες Ειδικών Δυνάμεων, εκπρόσωποι Ενώσεων Αποστράτων και Συνδέσμων Αποφοίτων Τάξεων της Σχολής Ευελπίδων, εκπρόσωποι Πολεμικών Συλλόγων και λοιπών Συλλόγων/Συνδέσμων Ειδικών Δυνάμεων, έφεδροι καταδρομείς και απλοί λάτρεις της ιστορικής αλήθειας.

Την έναρξη της ημερίδας κήρυξε ο Πρόεδρος της Λέσχης Καταδρομέων και Ιερολοχιτών, Αντιστράτηγος ε.α. κ. Λάζαρης Νικόλαος.

Κατά τη διάρκεια της Ημερίδας η οποία διεξήχθη σε δύο συνεδρίες, με συντονιστή τον Δρα Ιστορίας κ. Ν. Νικολούδη μίλησαν Διοικητές Μονάδων και Τμημάτων Δυνάμεων Καταδρομών Κύπρου και Ελλάδος, που έλαβαν μέρος στις επιχειρήσεις, ως εξής:

Α’ Συνεδρία
ΑΝΤΓΟΣ ε.α. Ε. ΣΤΑΜΑΤΗΣ:
Γενική Στρατιωτική κατάσταση.
Οργάνωση και Επιχειρησιακή ετοιμότητα Δυνάμεων Καταδρομών. Γενική περιγραφή επιχειρήσεων Μονάδων Καταδρομών στο πλαίσιο της Εθνικής Φρουράς.
Επιχειρήσεις 31 Μοίρας Καταδρομών (31 ΜΚ).
ΑΝΤΓΟΣ ε.α. Η. ΓΛΕΝΤΖΕΣ:
Επιχειρήσεις του 13 Λόχου Κρούσεως (ΛΚ) της 31 ΜΚ. Μάχες του Κοτζάκαγια και Πυροΐου.
ΑΝΤΓΟΣ ε.α. Α. ΓΑΛΗΝΟΣ:
Επιχειρήσεις του 11ΛΚ της 31 ΜΚ, Μάχες του Κοτζάκαγια και Λαπήθου-Καραβά.
ΤΑΞΧΟΣ ε.α. Ν. ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΣ:
Επιχειρήσεις 32 Μοίρας Καταδρομών (32 ΜΚ).
ΥΠΤΓΟΣ ε.α. Ε. ΜΑΝΤΖΟΥΡΑΤΟΣ:
Επιχειρήσεις της 33 Μοίρας Καταδρομών (33ΜΚ).
ΣΧΗΣ ε.α. Β. ΡΟΚΚΑΣ:
Επιχειρήσεις του 33 ΛΚ της 33 ΜΚ.

Β’ Συνεδρία
ΥΠΤΓΟΣ ε.α. Δ. ΚΥΡΙΑΚΟΣ:
Επιχείρηση «ΝΙΚΗ».
Αερομεταφορά από την Κρήτη του Συγκροτήματος Α’ Μοίρας Καταδρομών (Α΄ ΜΚ) και Διμοιρίας της Γ’ Μοίρας Αμφιβίων Καταδρομών (Γ’ ΜΑΚ) από την 354 Μοίρα Τακτικών Μεταφορών.
Επιχειρήσεις της Α’ ΜΚ.
ΣΧΗΣ ε.α. Π. ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ:
Ενέργειες του 41 ΛΚ της Α’ ΜΚ κατά την άμυνα του Αεροδρομίου της Λευκωσίας.
ΥΠΤΓΟΣ ε.α. Ν. ΚΟΪΜΤΖΟΓΛΟΥ:
Ενέργειες Διμοιρίας Α/Τ της Α΄ ΜΚ κατά την άμυνα της Λευκωσίας.
κ. ΣΑΒΒΑΣ ΒΛΑΣΣΗΣ Δημοσιογράφος: Σύγκριση Δυνάμεων Καταδρομών Ελλάδος και Κύπρου με τις αντίστοιχες τουρκικές το 1974 στην Κύπρο.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Λέσχης Καταδρομεών και Ιερολοχιτών
Ταξίαρχος ε.α. Τζιάκης Ιωάννης

Ακολουθούν φωτογραφίες από την εκδήλωση:


ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΛΕΣΧΗΣ-ΕΝΑΡΞΗ ΗΜΕΡΙΔΑΣ


ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ


ΕΠΙΣΗΜΟΙ


ΑΠΟΨΗ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟΥ (1)


ΑΠΟΨΗ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟΥ (2)


Α' ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΥΠΡΙΑΚΩΝ ΜΚ


ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ 31 ΜΚ


ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΓΛΕΝΤΖΕΣ 31 ΜΚ


ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΓΑΛΗΝΟΣ 31 ΜΚ


ΤΑΞΙΑΡΧΟΣ ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΣ 32 ΜΚ


ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΜΑΝΤΖΟΥΡΑΤΟΣ 33 ΜΚ


ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗΣ ΡΟΚΚΑΣ 33 ΜΚ


B' ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ Α' ΜΚ - Γ' ΜΑΚ


ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ Α' ΜΚ


ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ Α' ΜΚ


ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΚΟΪΜΤΖΟΓΛΟΥ Α' ΜΚ


Κ ΒΛΑΣΣΗΣ ΣΑΒΒΑΣ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΔΥΝΑΜΕΩΝ


ΠΕΡΑΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΩΝ ΕΝ ΠΟΛΕΜΩ ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΕΝ ΕΙΡΗΝΗ ΘΑΝΟΝΤΩΝ
ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΩΝ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΟΥ

Την 6 Νοε 16, στο Μνημείο του ανδριάντα του Μονίμου Υπαξιωματικού στο Άλσος Στρατού, τελέσθηκε το ετήσιο μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των εν πολέμω πεσόντων και εν ειρήνη θανόντων Αξκών και Μονίμων Υπαξκών Στρατού, από τον Σύνδεσμο Αξιωματικών και Υπαξιωματικών Στρατού (Αποφοίτων ΣΜΥ) ΣΑΑΥΣ.

Στην τελετή παρέστησαν ο Γενικός Επιθεωρητής Στρατού, ως εκπρόσωπος του Α/ΓΕΣ, ο Δκτής της ΑΣΔΥΣ και άλλοι εν ενεργεία ανώτατοι και ανώτεροι Αξκοί, καθώς και Πρόεδροι και εκπρόσωποι Συλλόγων, συμμαθητές, συγγενείς και φίλοι των εκλιπόντων.

Το ΔΣ της Λέσχης εκπροσώπησε ο Σχης ε.α. κ. Γατσούλης Ευάγγελος, ο οποίος κατέθεσε στεφάνι εκ μέρους της Λέσχης.ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΔΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΠΟΕΔ

Το χρονικό διάστημα μεταξύ 30 Σεπ και 02 Οκτ 16, η Λέσχη Εφέδρων Καταδρομέων Ειδικών Δυνάμεων Στερεάς Ελλάδος (Λ.Ε.Κ. Στερεάς Ελλάδος) ανέλαβε την διοργάνωση των 22ων Πανελληνίων Αγώνων Εφέδρων Καταδρομέων, στην περιοχή του Σκαμνού-Μπράλου του Νομού Φθιώτιδας. Οι αγώνες διοργανώνονται για λογαριασμό της Π.Ο.Ε.Δ. και τελούν υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος / Περιφερειακή Ενότητα Φθιώτιδος και του Δήμου Λαμιέων.

Η Λέσχη μας έλαβε μέρος με δύο ομάδες οι οποίες κατέλαβαν την 1η και 7η θέσεις. Λεπτομέρειες εδώ

Την 05 Νοε 16 και μετά την συνεδρίαση του ΔΣ της Λέσχης έλαβε χώρα η επίσημη απόδοση συγχαρητηρίων από τον κ. Πρόεδρο εκ μέρους του ΔΣ στα μέλη των ομάδων και παράδοση του κυπέλλου από την νικήτρια των αγώνων ομάδα.

Ακολουθούν αναμνηστικές φωτογραφίες.


ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΣΤΗ ΛΕΣΧΗ


ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΤΗ ΝΙΚΗΤΡΙΑ ΟΜΑΔΑ


ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΣΑ ΟΜΑΔΑ


ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ ΜΕΛΗ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ


ΠΡΟΕΔΡΟΣ-ΜΕΛΗ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ-ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΔΣΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ

1. Το Σχέδιο ανάπτυξης της Λέσχης Καταδρομέων και Ιερολοχιτών παρουσιάστηκε σε γενικές γραμμές από τον Πρόεδρο κατά την ετήσια ΓΣ του Μαρτίου. Σε αυτό περιλαμβάνονται βραχυπρόθεσμοι και μακροπρόθεσμοι στόχοι. Ένας ικανοποιητικός αριθμός από αυτούς έχει ήδη εκπληρωθεί σε μικρό ή μεγαλύτερο ποσοστό.

2. Η Λέσχη όμως δεν είναι ένας στρατιωτικός οργανισμός ο οποίος έχει Διοίκηση και Επιτελείο το οποίο σχεδιάζει και απαιτεί την υλοποίηση των αποφάσεων του Διοικητού. Είναι Σωματείο, το οποίο διοικείται μεν από το ΔΣ, το οποίο λαμβάνει αποφάσεις πλειοψηφικά, αλλά περισσότερο από όλα, διαθέτει τα μέλη της τα οποία ουσιαστικά με έκφραση της απόψεώς τους, είτε σε ψηφοφορία, είτε με προτάσεις και συζήτηση θα πρέπει να συμβάλλουν στην από το ΔΣ διαμόρφωση πλεύσης της Λέσχης.

3. Το τελευταίο δυστυχώς, όπως και παλαιότερα δεν υλοποιείται, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει αμφίδρομη επικοινωνία μεταξύ ΔΣ και μελών, παρά σε πολύ μικρό ποσοστό.

4. Ακόμα και η συμμετοχή στις αθλητικές δραστηριότητες είναι μειωμένη, παρά την ποιοτική αναβάθμιση των τελευταίων και την ένταξή τους στο καταστατικό, του οποίου εγκρίθηκαν οι τροποποιήσεις προ ημερών. Παρ΄ όλα αυτά η συμμετοχή με 2 ομάδες στην άσκηση της ΠΟΕΔ, χωρίς ουσιαστική συνδρομή από πλευράς Λέσχης ελλείψει χρόνου και καθυστερημένης ενημέρωσης, έδωσε αποτελέσματα τα οποία μεν οφείλονται στην ατομική/ομαδική προπαρασκευή, αλλά δεν παύουν να προβάλουν την Λέσχη.

5. Η μεγαλύτερη πρόοδος έχει συντελεστεί στα οργανωτικά θέματα, πράγμα το οποίο δεν είναι εμφανές σε εξωτερικό παρατηρητή, τα αποτελέσματα όμως του οποίου είναι εμφανή με την σαφή αναβάθμιση της Λέσχης σε θέματα προβολής.

6. Δραστηριότητες υψηλού κύρους και πρωτοφανείς σε κάποια θέματα δείχνουν ότι η σχεδίαση είναι σωστή. Τα τρισάγια για τον Καλίνσκη στο Α΄ Νεκροταφείο, για τον Τσιγάντε στο Μνημείο του Πεδίου του Άρεως και η Ημερίδα για τις επιχειρήσεις των Δυνάμεων Καταδρομών στην Κύπρο, αποτελούν μεγάλα επιτεύγματα προβολής και ισχυροποίησης ή παγιοποίησης των δεσμών και με το ενεργό τμήμα των Ειδικών Δυνάμεων, πράγμα επίσης σοβαρό και μεγάλο βήμα προς την σωστή κατεύθυνση.

7. Όλα τα παραπάνω έδωσαν την ευκαιρία της αποκαταστάσεως της επαφής και με Σωματεία/Συνδέσμους Ειδικών Δυνάμεων στα πλαίσια της περαιτέρω αρμονικής συνεργασίας. Η μετά από 24 χρόνια αποκατάσταση επαφής με τους Βρετανούς SAS σε επίπεδο προσκλήσεως από πλευράς τους σε επετειακές εορτές είναι πλέον γεγονός.

8. Η ποιοτική αναβάθμιση της ιστοσελίδας και η ένταξη σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης σαφώς ανοίγουν τον ορίζοντα και βελτιώνουν την επικοινωνία με τα νεώτερα μέλη και, ειδικά, με τα εν δυνάμει μέλη της Λέσχης.

9. Απαιτείται όμως περισσότερη προσπάθεια και από το ΔΣ, αλλά και από τα μέλη της. Η διαρκής επαφή στο εσωτερικό και η μετάδοση της γνώσης και της ύπαρξης της Λέσχης προς όσους δεν γνωρίζουν, είναι θεμελιώδης υποχρέωση όλων μας.

10. Με το παρόν επιδιώκεται να καθιερωθεί μια πιο άμεση και ταχεία επικοινωνία των μελών και του ΔΣ, υλοποιούμενη με υποβολή προτάσεων σε οποιονδήποτε τομέα δραστηριοτήτων της Λέσχης και η ενίσχυση ή και αποκατάσταση της απαραίτητης εσωτερικής επαφής και η εξ αυτής σύσφιξη σχέσεων. Αυτή θα είναι ένα σημαντικό βήμα στην εν συνεχεία εξωτερική μας επαφή με τους μη γνωρίζοντες περί Λέσχης.

11. Η επικοινωνία αυτή μπορεί να είναι ατομική μέσω e-mail προς τον Γεν. Γραμματέα από τον οποίον αποστέλλεται το παρόν (με την επιλογή ΑΠΑΝΤΗΣΗ), είτε με γνωστοποίηση σε όλους τους αποδέκτες (με την επιλογή ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ).

12. Σας προτρέπω λοιπόν να στείλετε τις προτάσεις σας προς το ΔΣ μέσα από αυτήν την πλατφόρμα επικοινωνίας και, σε χρόνο που να διευκολύνει, να συζητηθούν σε ανεπίσημο περιβάλλον, όχι μιας ΓΣ ούτε της ετήσιας εκδηλώσεως για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας, αλλά μιας τελείως ανεπίσημης συγκεντρώσεως καλύτερης γνωριμίας και ανταλλαγής απόψεων.

13. Αλλά, ακόμα και αυτό θα πρέπει να το προτείνετε ή να ζητήσετε να ξεκινήσει με αυτόν τον τρόπο.

14. Εννοείται ότι σε τέτοια περίπτωση θα μπορείτε να φέρετε μαζί σας φίλους σας που ενδιαφέρονται, αλλά δεν γνωρίζουν περί Λέσχης. Για τον λόγο αυτό μαζί με το έγγραφο αυτό θα παραλάβετε ηλεκτρονικά και ένα δισέλιδο με την σύντομη ιστορία της Λέσχης το οποίο θα σας χρησιμεύσει ως οδηγός ενημέρωσης.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ταξχος ε.α. Τζιάκης Ιωάννης
Γεν. Γραμματέας ΛΚΙΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 28ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940

Η Λέσχη Καταδρομέων και Ιερολοχιτών συμμετείχε στις επίσημες εορταστικές εκδηλώσεις της επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, που διοργάνωσε η Περιφέρεια Αττικής στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτου με την παρουσία των εκπροσώπων του Προέδρου της Δημοκρατίας, του Πρωθυπουργού, του Προέδρου της Βουλής, της Ανώτατης Στρατιωτικής ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, του Δημάρχου Αθηναίων και των υπόλοιπων πολιτειακών αρχών​. Την Λέσχη εκπροσώπησε το Μέλος του Δ.Σ. Τουρναβίτης Κων/νος.ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ «28Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940. Ο ΑΛΛΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ»

Με την ευκαιρία του εορτασμού της Εθνικής Επετείου για την 28η Οκτωβρίου 1940 , πραγματοποιήθηκε την 27η Οκτωβρίου 2016 στο Πολεμικό Μουσείο, η επετειακή εκδήλωση «28η Οκτωβρίου 1940 . Ο άλλος Πόλεμος», που διοργάνωσε η Ε.Α.Α.Σ με ομιλητή τον Υπτγο (ΠΖ) ε.α. Χρήστο Μπολώση.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι Θρησκευτικών, Πολιτικών, Στρατιωτικών , Σωμάτων Ασφαλείας , Τοπικής Αυτοδιοίκησης και άλλων Αρχών, ο πρόεδρος και αντιπρόεδρος της Λέσχης Καταδρομέων και Ιερολοχιτών Aντιστράτηγος ε.α κ. Νικόλαος Λάζαρης και Ταξίαρχος ε.α κ. Αθανάσιος Πουλάκης αντίστοιχα, εν ενεργεία και αποστρατεία στελέχη καθώς και πυκνό ακροατήριο.

Η κύρια εκδήλωση ήταν συνδυασμός της επετειακής ομιλίας, με ταυτόχρονη προβολή εικόνων-video, με ενδιάμεσες χορωδιακές συνθέσεις από τη μικτή Χορωδία ενηλίκων του Δήμου Αγίας Παρασκευής, απαγγελία από την κυρία Χαρά Θεοδωράκη και επετειακών τραγουδιών από τη Στρατιωτική Μουσική της Α.Σ.Δ.Υ.Σ.ΕΞΟΔΙΟΣ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΙΕΡΟΛΟΧΙΤΗ ΡΗΓΟΥ ΙΩΑΝΝΗ

Η κ. Παπαθανασίου, χήρα του Στρατηγού και επίτιμο μέλος μας, παρέστη την 24 Οκτωβρίου 2016 ως εκπρόσωπος της ΛΚΙ στην εξόδιο ακολουθία του Ιερολοχίτη και μέλους μας Ρήγου Ιωάννη.ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ «ΟΧΙ» ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ

Η Λέσχη συμμετείχε στις εκδηλώσεις του Δήμου Παπάγου-Χολαργού την 23η Οκτωβρίου 2016, για την επέτειο του ιστορικού «ΟΧΙ». Με εκπρόσωπό της τον κύριο Γεώργιο Φιλόσοφο, μέλος του Δ.Σ., παρέστη στην τελετή, παρουσία πολιτικών και στρατιωτικών αρχών.

ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ


ΜΝΗΜΕΙΟ ΙΕΡΟΥ ΛΟΧΟΥ ΜΕΣΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΠΕΔΙΟΝ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ, ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΤΣΙΓΑΝΤΕ 12 ΟΚΤ 16 - ΛΕΣΧΗ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΩΝ & ΙΕΡΟΛΟΧΙΤΩΝ


ΜΝΗΜΕΙΟ ΙΕΡΟΥ ΛΟΧΟΥ ΜΕΣΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΠΕΔΙΟΝ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ, ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΤΣΙΓΑΝΤΕ 12 ΟΚΤ 16 - ΛΕΣΧΗ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΩΝ & ΙΕΡΟΛΟΧΙΤΩΝ


ΠΑΡΟΥΣΑ Η ΕΓΓΟΝΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΤΣΙΓΑΝΤΕ, Ο ΒΡΕΤΑΝΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ ΑΚΟΛΟΥΘΟΣ ΤΗΣ ΒΡΕΤΑΝΙΚΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ. Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ ΔΕΔ ΩΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ Α/ΓΕΣ & Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΑΣΔΥΣ


Ο ΙΕΡΟΛΟΧΙΤΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΡΚΑΣ ΕΠΙΤΙΜΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΣΤΡΑΤΙΑΣ ΑΠΕΔΩΣΕ ΜΕ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΤΗΝ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΛΟΧΟΥ


ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΟ ΜΕ ΤΗΝ ΜΠΑΝΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΑΠΟΔΟΣΕΩΣ ΤΙΜΩΝ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΤΣΙΓΑΝΤΕ 12 ΟΚΤ 16


Ο ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΦΛΩΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΩΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ Α/ΓΕΕΘΑ ΑΠΟΔΙΔΕΙ ΤΙΜΕΣ


ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟ ΜΑΝΩΛΑΚΟ ΝΙΚΟΛΑΟ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ Α/ΓΕΣ


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΩΝ & ΙΕΡΟΛΟΧΙΤΩΝ ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ε.α. ΛΑΖΑΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΠΟΔΙΔΕΙ ΤΙΜΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΟΥ


ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΙΑ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝΤΕΣ ΚΑΙ ΕΦΕΔΡΟΙ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΙΣ ΑΠΟΔΙΔΟΥΝ ΤΙΜΕΣ


ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗΔΕΛΤΙΟΝ ΤΥΠΟΥ

Η Λέσχη Καταδρομέων και Ιερολοχιτών συμμετείχε στην 72 επέτειο της απελευθέρωσης των Αθηνών από τα Ναζιστικά στρατεύματα στον Ιερό βράχο της Ακροπόλεως και στο μνημείο Αγνώστου Στρατιώτου δια του εκπροσώπου του Δ.Σ. Τουρναβίτη Κωνσταντίνου.

Ως γνωστόν το πρώτο ένοπλο τμήμα του Ελληνικού Στρατού Μέσης Ανατολής που εισήλθε την πόλη των Αθηνών μετά την αποχώρηση των γερμανικών στρατευμάτων, ήταν ή Β' Μοίρα του Ιερού Λόχου που παρέλασε επευφημούμενη από σύσσωμο τον Αθηναϊκό λαό θριαμβευτικά όπου κατέληξε με κατάθεση στεφάνου υπέρ των πεσόντων στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτου το 1944. Την ίδια μέρα ο Ιερός Λόχος έδινε την μάχη απελευθέρωσης της Νάξου παράλληλα με άλλες επιχειρήσεις του στην νησιωτική Ελλάδα.

Το ιστορικό αρχείο της Λέσχης Καταδρομέων & Ιερολοχιτών εδώΕΞΟΔΙΟΣ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΕΦΕΔΡΟΥ ΑΝΘΥΠΑΣΠΙΣΤΗ ΚΑΤΑΔΡΟΜΩΝ ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΖΗΣΙΜΟΠΟΥΛΟΥ

Την Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016 στις 11:00 πραγματοποιήθηκε η εξόδιος ακολουθία χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Γλυφάδας κ.κ Παύλου και ο ενταφιασμός των λειψάνων στην Βάρκιζα Αττικής του Aντωνίου Ζησιμόπουλου του Γεωργίου, Εφέδρου Ανθυπασπιστή Καταδρομών της Α΄ Μοίρας Καταδρομών, ηρωικώς Πεσόντος την 22α Ιουλίου 1974 κατά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, για την υπεράσπιση του πατρίου εδάφους.«Αθάνατος» ακούστηκε από όλους όσους παραβρέθηκαν στην κηδεία του Εφέδρου Ανθυπασπιστή Καταδρομών της Α΄ Μοίρας Καταδρομών, που χάθηκε άδικα στην Κύπρο το 1974 και τα οστά του επέστρεψαν και πάλι στην Ελλάδα τόσα χρόνια μετά. Μέσα σε κλίμα συγκίνησης, αρχές, συγγενείς, φίλοι, συνάδελφοι και απλοί άνθρωποι, τον τίμησαν αποδίδοντάς του τις ύψιστες τιμές , ενός ήρωα που δεν έχει ξεχασθεί.

Ο καταδρομέας Aντώνιος Ζησιμόπουλος έχασε τη ζωή του τη μοιραία νύχτα της 21/22ης Ιουλίου του 1974, μαζί με 28 ακόμα Έλληνες καταδρομείς και 4 αεροπόρους, όταν το αεροσκάφος NORATLAS με την κωδική ονομασία «ΝΙΚΗ 4» της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας καταρρίφθηκε από φίλια πυρά, εξαιτίας τραγικού λάθους της κυπριακής αεράμυνας.

Μία εβδομάδα πριν , η σορός του επέστρεψε στην Ελλάδα, μέσα σε φέρετρο τυλιγμένο με την ελληνική και την κυπριακή σημαία, αφού πρώτα η Κυπριακή Δημοκρατία, διά του προέδρου Νίκου Αναστασιάδη, απέδωσε τις ύψιστες τιμές.

Τα λείψανα του Aντωνίου Ζησιμόπουλου και των υπολοίπων Ελλήνων καταδρομέων επέστρεψαν στην Ελλάδα σε ειδική τελετή που έγινε στο Τατόι. Νωρίτερα η Κύπρος είχε γονατίσει ευλαβικά μπροστά στα 16 μικρά ξύλινα φέρετρα σκεπασμένα με τις σημαίες Ελλάδας και Κύπρου. Η τελετή παράδοσης των λειψάνων έγινε στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας και στο χώρο της θυσίας τελέστηκε τρισάγιο από τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου, κ.κ Χρυσόστομο. Παρέστησαν αρχηγοί κομμάτων και συγγενείς των πεσόντων. Στους συγγενείς ο πρόεδρος Αναστασιάδης απένειμε το Μετάλλιο Εξαίρετης Προσφοράς.

Στην τελετή της 10ης Οκτωβρίου 2016, παρέστησαν ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Καμμένος, οι βουλευτές κ. Ελένη Ζαρούλια και κ. Ηλίας Παναγιώταρος, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων, ο Δντής ΔΕΔ/ΓΕΣ κ. Νικόλαος Μανωλάκος, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, Απόστρατοι Αξιωματικοί και έφεδροι καταδρομείς της Α΄ ΜΚ που συνυπηρετούσαν το 1974, ο Αντιπρόεδρος της Λέσχης Καταδρομέων και Ιερολοχιτών κ. Αθανάσιος Πουλάκης, μέλη του Συλλόγου «Κομάντος 74» καθώς και πλήθος κόσμου.

ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ 40 ΠΡΩΤΩΝ ΛΟΚ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΤΑΔΡΟΜΩΝ

Σε εκδήλωση που διοργανώθηκε από τον Σύνδεσμο Καταδρομέων και Ιερολοχιτών Μακεδονίας την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου στη Λ.Α.Φ. Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε ομιλία από τον Επίτιμο Γενικό Επιθεώρητή Στρατού Αντιστράτηγο ε.α. Χρήστο Φωτόπουλο με θέμα «Η ιστορία των 40 πρώτων ΛΟΚ και η ίδρυση των Δυνάμεων Καταδρομών» με την ευκαιρία της συμπληρώσεως 70 ετών από της συγκροτήσεώς τους.

Την εκδήλωση παρηκολούθησε εν ενεργεία και εν αποστρατεία προσωπικό και μεγάλος αριθμός προσωπικού της εφεδρείας των Ειδικών Δυνάμεων.ΚΗΔΕΙΕΣ ΛΕΙΨΑΝΩΝ ΠΟΛΕΜΙΣΤΩΝ 1974 ΤΗΣ Α' ΜΚΠΡΩΤΙΑ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΩΝ & ΙΕΡΟΛΟΧΙΤΩΝ ΣΤΟΥΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΕΦΕΔΡΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ

Στούς Πανελλήνιους Αγώνες εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων που διοργάνωσε η Λέσχη εφέδρων Καταδρομέων Στερεάς Ελλάδας ως μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ειδικών Δυνάμεων (ΠΟΕΔ) στην Οίτη από 30/9/16 έως και 2/10/16 η Λέσχη Καταδρομέων & Ιερολοχιτών συμμετείχε με δύο ομάδες.

Η μία ομάδα της λέσχης (υπ' αριθμόν 101) επρώτευσε με 15150 βαθμούς. ύστερα από 20 ώρες περιπόλου σε «εχθρικό έδαφος», σύμφωνα με το σενάριο της άσκησης. Επικεφαλής της ομάδας ο εφ. Ανθγός Πασιώτης Δημήτριος μαζί με τους Κώστα Κων/νο, Γκίνια Γεώργιο και Σμαίλη Νικόλαο, αντεπεξήλθαν με επιτυχία όλες τις δοκιμασίες καλά προετοιμασμένοι.

Η δεύτερη ομάδα της λέσχης (υπ' αριθμόν 110) με επικεφαλής τον Δραμιτινό Γεώργιο ως ομαδάρχη και μέλη τους Παπαδάκη Ιωάννη, Ντούσκα Κων/νο και Παπαθανασίου Ιωάννη κατέλαβε την 7η θέση με 12011 βαθμούς.

Το Διοικητικό Συμβούλιο συγχαίρει και τις δύο ομάδες για την προσπάθειά τους στην επάξια εκπροσώπιση της ιστορικής Λέσχης Καταδρομέων & Ιερολοχιτών και ειδικότερα την ομάδα 101 διότι επρώτευσε.

ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ


Ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος Κώστας Μπακογιάννης απονέμει το κύπελλο στον έφεδρο Ανθυπολοχαγό Πασιώτη Δημήτριο περιπολάρχη της νικήτριας ομάδας «Αχέρων» της Λέσχης Καταδρομέων & Ιερολοχιτών


Εξ αριστερών Νικόλαος Σμαίλης , Δημήτριος Πασιώτης, Γεώργιος Γκίνιας, Κώστας Κωνσταντίνος τα μέλη της νικήτριας ομάδας «Αχέρων» της Λέσχης Καταδρομέων & Ιερολοχιτών


Στιγμιότυπο από την εκτέλεση βολών της νικήτριας ομάδας «Αχέρων» της Λέσχης Καταδρομέων & Ιερολοχιτών


Στιγμιότυπο από την εκτέλεση βολών της νικήτριας ομάδας «Αχέρων» της Λέσχης Καταδρομέων & Ιερολοχιτών


Στιγμιότυπο από την εκτέλεση βολών της νικήτριας ομάδας «Αχέρων» της Λέσχης Καταδρομέων & Ιερολοχιτών


Στιγμιότυπο από την εκτέλεση βολών της νικήτριας ομάδας «Αχέρων» της Λέσχης Καταδρομέων & Ιερολοχιτών


Ομάδα 101 - Στιγμιότυπο πρίν την βολή με κόντρα τον ήλιο.


Στιγμιότυπο περιπόλου της νικήτριας ομάδας «Αχέρων» της Λέσχης Καταδρομέων & Ιερολοχιτών


Στιγμιότυπο από την ομάδα 110 - Ι.παπαδάκης Γ.Δραμιτινός κατά την κρούση


Στιγμιότυπο από την ομάδα 110 στην καταρρίχηση


Στιγμιότυπο από την ομάδα 110 στην καταρρίχηση


Στιγμιότυπο από την ομάδα 110 στην καταρρίχηση


Ομάδα 110 - Ο Ιωάννης παπαθανασίου επί τω έργω


Η Ανακοίνωση της Λέσχης Εφέδρων Καταδρομέων Στερεάς Ελλάδος

Πίνακας Αποτελεσμάτων των ΑγώνωνΕΘΙΜΟΤΥΠΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΔΙΑΚΛΑΔΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΙΔΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Tην Παρασκευή 09 Σεπ. 2016, ο πρόεδρος της Λέσχης Καταδρομέων και Ιερολοχιτών, Αντγος ε.α. Ν. Λάζαρης έκανε εθιμοτυπική επίσκεψη στη Διακλαδική Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ, κατά την οποία ενημέρωσε τον διοικητή αυτής, Ταξίαρχο κ. Φλάρη Νικόλαο, για τις δραστηριότητες της Λέσχης.ΜΕΡΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΕΙΟΥ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΛΟΧΟΥ

ΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΛΟΧΟΥ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΜΕΡΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΩΝ ΚΑΙ ΙΕΡΟΛΟΧΙΤΩΝ. ΟΧΙ ΤΟΣΟ ΟΜΟΡΦΟ ΟΣΟ ΠΡΙΝ ΑΛΛΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΦΤΙΑΓΜΕΝΟ. ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΓΙΑ ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ..

Μνημείο πεσόντων του Ιερού Λόχου του Χριστόδουλου Τσιγάντε - Colonel Christodoulos Tsigante Sacred Band Memorial

Τίτλος έργου: Μνημείο πεσόντων του Ιερού Λόχου του Χριστόδουλου Τσιγάντε
Θέση: Πεδίον του Άρεως
Έτος Κατασκευής: 1981
Υλικό Κατασκευής: Μάρμαρο με ανάγλυφες χάλκινες διακοσμήσεις
Καλλιτέχνες: Πέτρος Μωραΐτης & Κωνσταντινος Παλαιολόγος

Το ηρώο στην τυπολογία της στήλης, αποτελείται από μαρμάρινη στήλη πλαισιωμένη από επίσης μαρμάρινες παραστάδες. Στην πρόσοψη και την πίσω πλευρά της στήλης βρίσκονται επιγραφές και ορειχάλκινες ανάγλυφες διακοσμήσεις. Εδράζεται σε βαθμιδωτό βάθρο και η όλη σύνθεση καταλαμβάνει το κέντρο μιας μικρής στρογγυλής πλατείας. Στην πρόσοψη, στο πάνω μέρος της στήλης υπάρχει ανάγλυφο το ορειχάλκινο έμβλημα του Ιερού Λόχου (ένα αλεξίπτωτο και δύο φτερά) και από κάτω αναγράφεται: «ΙΕΡΟΣ ΛΟΧΟΣ 1942 – 1945». Λίγο πιο χαμηλά, σε ένθετη μαρμάρινη πλάκα, αναγράφονται οι βαθμοί, τα ονοματεπώνυμα και οι ημερομηνίες θανάτου των πεσόντων:

«ΕΠΕΣΑΝ ΥΠΕΡ ΠΑΤΡΙΔΟΣ
ΑΝΘ/ΓΟΣ ΑΛΓΑΜΙΣΗΣ Ι. 22-2-1943
ΑΝΘ/ΣΤΗΣ ΛΑΦΟΓΙΑΝΝΗΣ Α. 19-3-43
ΙΛΑΡΧΟΣ ΜΠΟΥΡΔΑΚΟΣ ΓΡ. 6-4-1943
ΑΝΘ/ΓΟΣ ΚΑΖΟΥΛΛΗΣ ΣΤ. 24-4-1944
ΑΝΘ/ΓΟΣ ΤΣΟΠΕΛΑΣ ΕΥΣΤΡ. 14-7-1944
ΑΝΘ/ΓΟΣ ΜΕΝΕΚΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓ. 14-7-1944
ΔΕΚ. ΨΙΛΛΗΣ Κ. 24-8-1944
ΣΤΡ. ΜΑΝΩΛΑΣ ΣΤΕΡ. 24-8-1944
ΥΠΟΛ/ΓΟΣ ΔΗΜΟΥΛΑΣ ΠΑΝ. 16-10-1944
ΛΟΧ. ΜΠΙΝΙΚΟΣ Ν. 15-10-1944
ΕΠΙΛΟΧ. ΣΚΡΕΚΑΣ Β. 28-10-1944
ΔΕΚ. ΠΟΛΥΚΑΝΔΡΙΩΤΗΣ Ν. 28-10-1944
ΔΕΚ. ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΚΟΣ Β. 4-10-1944
ΥΠΟΛ/ΓΟΣ ΧΑΖΤΗΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΕΥΑΓΓ. 12-2-1945

ΕΞΑΦΑΝΙΣΘΕΝΤΕΣ ΕΙΣ ΤΥΝΗΣΙΑΝ 10-3-43
ΑΝΘ/ΓΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΙΔΗΣ Λ.
ΑΝΘ/ΣΤΗΣ ΤΣΑΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ Π.
ΑΣΤΥΦ. ΠΑΓΩΝΗΣ Ν.

ΥΠΕΚΥΨΑΝ ΕΙΣ ΤΗΝ ΠΟΛΕΜΙΚΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΝ
ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ 7
ΟΠΛΙΤΑΙ 2»

Σε δεύτερη ένθετη μαρμάρινη πλάκα:
«ΨΑΛΜΟΥΣ ΓΙΑ ΣΑΣ ΠΟΙΟΣ ΝΙΩΘΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΔΥΝΑΜΗ; ΤΕΤΟΙΑ ΦΤΕΡΑ ΠΟΙΟΣ ΚΕΡΙΝΑ ΦΟΡΕΙ ΤΟΥ ΙΚΑΡΟΥ; ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΘΑ ΠΕΙ ΤΑ ΚΛΕΑ ΣΑΣ ΛΥΡΑ ΑΙΣΧΥΛΙΑ; ΤΑ ΤΡΟΠΑΙΑ ΠΟΙΟΣ ΟΜΗΡΟΣ ΚΑΙ ΦΟΡΜΙΓΓΑ ΠΙΝΔΑΡΟΥ; Γ. ΣΤΡΑΤΗΓΗΣ».

Στο κάτω μέρος της στήλης:
«ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΙΕΡΟΥ ΛΟΧΟΥ ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΣΙΓΑΝΤΕΣ 1896-1970».

Στην πίσω όψη και κάτω από τα ανάγλυφα και χάλκινα μετάλλια:
«ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΙΕΡΟΥ ΛΟΧΟΥ
ΤΥΝΗΣΙΑ ΑΠΟ 1-2-1943 ΕΩΣ 17-4-1943
ΛΕΡΟΣ ΣΑΜΟΣ > 31-10-1943 > 19-11-1943
ΑΙΓΑΙΟΝ > 7-2-1944 > 9-5-1945»

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΙΚΑΙ ΠΕΡΙΠΟΛΟΙ ΕΙΣ ΑΙΓΑΙΟΝ ΣΥΝΟΛΟΝ 207 ΚΑΤΑΔΡΟΜΑΙ ΕΙΣ ΑΙΓΑΙΟΝ
ΨΑΡΡΩΝ 29-3-44 ΣΑΜΟΥ 19-5-44
Ι ΤΜΗΜΑ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ 3-4-44 ΧΙΟΥ 26-5-44
Α’ ΜΟΙΡΑΣ ΑΜΟΡΓΟΥ 27-4-44 ΛΑΓΚΑΔΑΣ ΧΙΟΥ 19-6-44
ΠΑΡΟΥ 9-5-44 ΓΕΡΑΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ 7-8-44
ΙΙ ΤΜΗΜΑ ΚΑΛΥΜΝΟΥ 1-7-44 ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ 7-8-44
Α’ ΜΟΙΡΑΣ ΣΥΜΗΣ 17-4-44 ΕΠΙΣΚΟΠΗΣ 17-8-44
ΚΑΡΠΑΘΟΥ 4-8-44 ΜΥΚΟΝΟΥ 28-9-44
ΙΙΙ ΤΜΗΜΑ ΘΗΡΑΣ 28-8-44 ΣΑΜΟΥ 13-9-44
Α’ ΜΟΙΡΑΣ ΚΩ 7-9-44
ΜΗΛΟΥ 5-12-44 ΜΗΛΟΥ 4-4-45
Β’ ΜΟΙΡΑΣ ΜΗΛΟΥ 22-12-44 ΡΟΔΟΥ ΧΕΙΜΑΡΑΑΣ 2-5-45
ΜΗΛΟΥ 10-4-45 ΡΟΔΟΥ ΣΤΕΛΙ 2-5-45
ΝΑΞΟΥ 15-10-44 ΤΗΛΟΥ 28-10-44
Α’ Β’ Γ’ ΛΗΜΝΟΥ 16-10-44 ΝΙΣΥΡΟΥ 12-2-45
ΜΟΙΡΑΙ ΜΗΛΟΥ 26-10-44 ΤΗΛΟΥ 1-3-45

ΑΝΗΓΕΡΘΗ ΕΝ ΕΤΕΙ 1981, ΔΑΠΑΝΑΙΣ: ΥΠ. ΕΘΝ. ΑΜΥΝΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΝΤΟΣ ΕΡΓΟΝ: ΕΥΑΓ. ΑΒΕΡΩΦ / ΣΧΕΔΙΟΝ: ΛΟΧΑΓΟΥ / ΙΕΡΟΛΟΧΙΤΟΥ, Ι.Κ. ΜΑΝΕΤΑ, ΝΙΚ. Ι. ΒΑΛΑΚΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΛΕΗΛΑΤΗΜΕΝΟ ΜΝΗΜΕΙΟ

ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΛΕΗΛΑΤΗΜΕΝΟ ΜΝΗΜΕΙΟ
ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΜΕΡΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ 32α ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ ΠΕΖΟΝΑΥΤΩΝ

Ο πρόεδρος της Λέσχης Αντγος ε.α. Λάζαρης Νικόλαος, στα πλαίσια της επαφής με μονάδες των Ειδικών Δυνάμεων, επισκέφθηκε στις 30 Αυγούστου 2016 την 32 Ταξιαρχία Πεζοναυτών στο Βόλο, όπου συνάντησε τον διοικητή αυτής και τον ενημέρωσε για τις δραστηριότητες της Λέσχης Καταδρομέων και Ιερολοχιτών.ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΓΡΑΜΜΟ-ΒΙΤΣΙ

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου της Λέσχης, σας παραθέτουμε την ανακοίνωση της ΕΑΑΣ σχετικά με τον εορτασμό της επετείου της νίκης του Ελληνικού Στρατού στο Γράμμο και Βίτσι.


• Φέρεται εις γνώση των μελών της Ε.Α.Α.Σ ότι το τριήμερο απο 27 έως 29 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη προσκυνηματική εκδήλωση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των ευκλεώς αγωνισθέντων και ηρωικώς πεσόντων της περιόδου 1946-1949.
• Εφέτος ο επίσημος εορτασμός θα πραγματοποιηθεί στον Γράμμο.
• Οι επιθυμούντες να συμμετάσχουν να το δηλώσουν στην Γραμματεία της Ε.Α.Α.Σ και στην Αρχιφύλακα κ.Γ.Λαμπρακάκη, τηλ,210 3633797 εσ.14 ή 15.

ΥΠ΄ΟΨΙΝ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ:
Ο ΟΡΟΣ ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΑΠΟΔΙΔΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΕΠΕΙΔΗ ΕΚΕΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΑΑΣ, ΔΕΝ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΤΗΝ ΒΑΡΥΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ.
ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΙΤΣΙ.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΘΗΚΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΑΑΣ ΟΤΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΣΤΟΝ ΓΡΑΜΜΟ ΕΧΕΙ ΚΛΕΙΣΕΙ, ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΤΣΙ.
ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΑΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΕΛΟΣ ΣΤΟ ΒΙΤΣΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο Κ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙ ΚΕΦΑΛΗΣ Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΑΑΣ, ΑΝΤΓΟΣ Ε.Α. Κ. ΡΟΖΗΣ.

ΘΕΜΑΤΑ ΔΜ:
Η ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ,
ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΕΩΝ (27 ΚΑΙ 28/8) ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 60Ε ΤΟ ΔΙΚΛΙΝΟ (30+30) ΚΑΙ 40-45Ε ΤΟ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ.

ΟΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΤΗΣ ΕΑΑΣ, ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΜΕ ΤΟΝ Κ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ.

Επί πλέον, για όσους επιθυμούν να μετακινηθούν με άλλα μέσα γνωρίζονται τα εξής:
Αρμόδια Παραρτήματα ΕΑΑΣ:
• Εκδήλωση στον Γράμμο: Παράρτημα Ιωαννίνων (όπου και οι διανυκτερεύσεις των συμμετεχόντων): 2651027144, eaasioannina@gmail.com.
• Εκδήλωση στο Βίτσι: Παράρτημα Καστοριάς (όπου και οι διανυκτερεύσεις των συμμετεχόντων): 2467027887, eaas.kastorias@gmail.com.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Γεν. Γραμματέας

Ιωάννης Τζιάκης
Ταξίαρχος ε.α.ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΦΥΓΑΝ

Στις 16 Αυγούστου 2016 απεβίωσε αιφνιδίως από οξύ καρδιακό έμφραγμα,ο Υποστράτηγος ε.α. Γεώργιος Σύρμος, παλαιό και επί πολλά χρόνια στέλεχος των Ειδικών Δυνάμεων.

Στην εξόδιο ακολουθία που έγινε στο νεκροταφείο Ζωγράφου, στις 17 Αυγούστου 2016 εκ μέρους του ΔΣ της ΛΚΙ παρέστη ο Σχης ε.α. Γατσούλης Ευάγγελος.
Παρέστησαν επίσης ο Αντγος ε.α. κ. Χατζής Δημήτριος, ο Υπτγος ε.α. κ.Δαμασκηνός Ναπολέων, ο Ανχης ε.α. κ. Μπουικίδης Ελευθέριος ως εκπρόσωπος τής ΕΑΑΣ, αντιπροσωπεία από 8 Αξκούς ε.ε. από το ΓΕΣ και τη ΔΕΔ.ΑΛΛΑΓΗ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΣ ΤΗΣ Ζ' ΜΑΚ

Ο πρόεδρος της Λέσχης, Αντγος ε.α. Ν. Λάζαρης, παρευρέθη προσκεκλημένος στην αλλαγή διοικήσεως της Ζ' ΜΑΚ ως πρώτος διοικητής και ιδρυτής αυτής, που έλαβε χώρα την Παρασκευή 12 Αυγούστου 2016, στην έδρα της μονάδας.

Κατά την διάρκεια της τελετής, εκτός του προϊσταμένου διοικητού της Διακλαδικής Διοικήσεως Ειδικών Επιχειρήσεων, Ταξιάρχου κ. Φλάρη Νικολάου, ήταν παρόντες εκπρόσωποι του ΓΕΕΘΑ και ΓΕΣ καθώς και αξιωματικοί των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων.ΕΠΕΤΕΙΑΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Η ΛΕΣΧΗ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΩΝ ΚΑΙ ΙΕΡΟΛΟΧΙΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΘΗΚΕ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
(ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ-ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ)

1. ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΙΟΥΛΙΟΥ 16:
ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟ ΝΑΟ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΩΝ ΣΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ.

2. ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΙΟΥΛΙΟΥ 16:
ΤΡΙΣΑΓΙΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΩΝ ΣΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΣΤΟ ΑΛΣΟΣ ΣΤΡΑΤΟΥ.

3. ΚΥΡΙΑΚΗ 31 ΙΟΥΛ 16
ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΤΗΣ 1ΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΙΣΤΩΝ.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΤΕΛΕΤΗ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΚΟΡΚΑ 24 ΙΟΥΛ 16

Σε μια σεμνή και ουσιαστική τελετή τιμήθηκε ο Αντιστράτηγος ε.α. Κωνσταντίνος Κόρκας του Αθανασίου στην Πουλίτσα Κορινθίας την Κυριακή 24 Ιουλίου 2016.

Η Πουλίτσα Κορινθίας είναι ο τόπος που γεννήθηκε ο Στρατηγός το έτος 1921. Ανήκει σε μια πολυμελή οικογένεια που μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας του εκφράζουν, με την εργατικότητα τους και τη ζωή τους, τις αρχές και τις αξίες της συνεχούς προσφοράς στην πατρίδα και στην κοινωνία.

Η εκδήλωση αυτή ήταν έμπνευση και πρωτοβουλία του Δήμου Βέλου- Βόχας και είναι πρώτη φορά που τιμάται ο Στρατηγός στο χωριό του. Έτσι η απόδοση τιμής σε ένα αγωνιστή αποκτά ιδιαίτερη σημασία για όλους μας και αποτελεί ένα ελπιδοφόρο μήνυμα.ΑΛΛΑΓΗ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΣ ΕΤΑ-ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΚΕΕΔ 13 ΙΟΥΛ 16

Ο πρόεδρος της Λέσχης, Αντγος ε.α. κ. Ν. Λάζαρης, παρευρέθη ως προσκεκλημένος στην τελετή παραλαβής - παράδοσης της διοίκησης του ΕΤΑ την Τετάρτη, 13 Ιουλίου 2016.

Στην τελετή η οποία έλαβε χώρα υπό τον Διοικητή της Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων, Ταξχο κ. Φλάρη Νικόλαο, είχαν προσκληθεί και συμμετείχαν διοικήσεις και επιτελείς από όλους τους κλάδους των Ε.Δ., εκπρόσωποι των ΓΕ, καθώς και ο ΑΚΑΜ ΗΠΑ.

Παράλληλα ο πρόεδρος της ΛΚΙ, επισκέφθηκε και τον νέο διοικητή του ΚΕΕΔ, Σχη (ΠΖ) κ. Γιαννόπουλο Νικόλαο στον οποίο ευχήθηκε καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα.

ΕΤΗΣΙΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ-ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ 2Α ΜΑΛ 09 ΙΟΥΛΙΟΥ 16ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΤΙΘΕΤΑΙ ΥΠ΄ΟΨΙΝ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ, ΟΤΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΣ ΤΩΝ Κ.Κ ΒΕΝΕΤΣΑΝΟΥ ΚΑΙ ΚΑΒΒΑΘΑ (1 ΙΟΥΛ 16), ΤΑ ΜΕΛΗ ΜΑΣ Κ.Κ. ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ ΚΑΙ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ (ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ ΣΤΙΣ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΤΗΣ 4 ΟΚΤ 2015) ΑΝΕΛΑΒΑΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΑΚΤΙΚΩΝ ΜΕΛΩΝ ΣΤΟ ΔΣ.

ΕΠΙ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΟΥ ΕΦΟΡΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΩΝ ΚΑΙ ΙΕΡΟΛΟΧΙΤΩΝ ΑΝΕΛΑΒΕ Ο ΑΝΧΗΣ Ε.Α Κ. ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ.ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΕΣΧΗΣ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΩΝ ΚΑΙ ΙΕΡΟΛΟΧΙΤΩΝ

Σεβαστοί Στρατηγοί, Αγαπητά Μέλη της Λέσχης,

Με την παρούσα επιστολή, απευθύνομαι προς όλους, για να σας ενημερώσω ότι η Λέσχη μας, αντιμετωπίζει οικονομική δυσχέρεια στην κάλυψη των λειτουργικών της αναγκών, καίτοι καταβάλλουμε μεγάλη προσπάθεια στην τήρηση μετρημένης και φειδωλής διαχείρισης των λιγοστών εσόδων μας.

Το αίτιο αυτής της δυσχέρειας έχει αναφερθεί κατά την τελευταία Γενική Συνέλευση του Μαρτίου 2016 και είναι η ανησυχητικά μειωμένη ροή των ετήσιων συνδρομών των εγγεγραμμένων στο Μητρώο της Λέσχης μελών μας. Επί συνόλου περίπου 2.000 εγγεγραμμένων μελών, το έτος 2015 μόνο οι 145 πλήρωσαν την ετήσια συνδρομή τους, πέραν της ευγενικής χειρονομίας ορισμένων μελών και φίλων να προσφέρουν μικρά ποσά για την ενίσχυση της Λέσχης.

Όπως γνωρίζετε, μέχρι τώρα εκδίδουμε την έντυπη εφημερίδα μας «Τα Νέα της Λέσχης Καταδρομέων και Ιερολοχιτών» ανά τρίμηνο και την διανέμουμε σε μονάδες των Ειδικών Δυνάμεων και σε παρα πολλά μέλη, ανεξάρτητα με την οικονομική τους τακτοποίηση, γιατί πιστεύουμε ότι δεν πρέπει να «κόψουμε» τον δεσμό που μας συνδέει. Και την εκδίδουμε ανά τρίμηνο για οικονομικούς λόγους!

Το κόστος της έκδοσης και διανομής, της εφημερίδας, ξεπερνά τα 600 Ευρώ ανά τρίμηνο. Αν λάβουμε υπ’ όψιν μας τα ανελαστικά πάγια έξοδα, των κοινοχρήστων, της ΔΕΗ, του ΟΤΕ, του ΕΝΦΙΑ, με το οποίο πλέον επιβαρυνόμεθα στη νέα μας στέγη, καθώς και τις αναγκαίες λειτουργικές δαπάνες τελετών, αλληλογραφίας, γραφικών υλικών κλπ, γίνεται εύκολα αντιληπτό, ότι η ετήσια συνδρομή, των παραπάνω 145 μελών δεν επαρκεί και μοιραία οδηγεί στην ανάγκη χρησιμοποίησης του αποθεματικού κεφαλαίου, πράγμα που δεν είναι ούτε επιθυμητό, ούτε συνετό.

Δυστυχώς, απαιτείται περαιτέρω μείωση των εξόδων προς πιστή εφαρμογή του κυρωθέντος για το έτος 2016 προϋπολογισμού και επομένως αν συνεχισθεί η μειωμένη καταβολή των συνδρομών, θα αναγκασθούμε να περικόψουμε την έντυπη έκδοση της εφημερίδας μας, η οποία ούτως η άλλως, αναρτάται και σε ηλεκτρονική μορφή στην ιστοσελίδα μας.

Κάνω έκκληση προς όλους, για την καταβολή της ετήσιας συνδρομής, προκειμένου ν’ αποφύγουμε την παραπάνω περικοπή της έντυπης έκδοσης, η οποία ενδεχομένως να εφαρμοσθεί από το επόμενο τρίμηνο, αν δεν βελτιωθεί η κατάσταση.

Έχοντας επίγνωση της οικονομικής κρίσης που διερχόμαστε, θεώρησα σκόπιμο και σωστό ν’ απευθυνθώ άμεσα προς τα μέλη μας, για να σας ενημερώσω για την κατάσταση.

Σας εύχομαι καλό καλοκαίρι με υγεία και δύναμη.


Για το Διοικητικό Συμβούλιο,
Με σεβασμό και εκτίμηση,

Ο Πρόεδρος,
Αντγος ε.α. Νικόλαος ΛάζαρηςΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΓΝΩΣΤΟΠΟΕΙΤΑΙ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΚΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΛΚΙ, ΟΤΙ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ 09.00-12.30.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΔΟΣΟΛΗΨΙΕΣ ΜΟΝΟ ΔΕΥΤΕΡΑ-ΠΕΜΠΤΗ.

ΕΠΙ ΠΛΕΟΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ ΑΠΟ 17.00 ΕΩΣ 19.00 ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΑΠΟ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ ΕΩΣ 31 ΙΟΥΛΙΟΥ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΤΕΤΑΡΤΕΣ ΑΠΟ 08.30-12.30 ΚΑΙ ΑΠΟ 18.00-20.00.
ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΚΛΕΙΣΤΑ.

ΟΣΟΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ Ή ΕΧΟΥΝ ΔΟΣΟΛΗΨΙΕΣ Ή ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΕΣ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΟΥΝ ΤΙΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΛΟΓΩΣ.

ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ.ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΣΥΡΟ

Την 5η Ιουνίου 2016 τελέσθηκε η ετήσια εκδήλωση στην Σύρο προς τιμήν των πεσόντων Ιερολοχιτών στο Αιγαίο με μέριμνα του Παραρτήματος ΕΑΑΣ Νομού Κυκλάδων.

Η Λέσχη Καταδρομέων και Ιερολοχιτών (ΛΚΙ) εκπροσωπήθηκε από τον Ιερολοχίτη Στρατηγό κ. Κωνσταντίνο Κόρκα και άλλα επίτιμα και μη μέλη μας.

Ο Στρατηγός Κόρκας κατέθεσε στέφανο για την ΛΚΙ και εκφώνησε τον πανηγυρικό της ημέρας.

Στις εκδηλώσεις παρέστησαν εκπρόσωποι των τοπικών πολιτικών και στρατιωτικών αρχών.ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΥΠΕΡ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΩΝ

Στις 29 Μαΐου 2016 τελέσθηκε το ετήσιο μνημόσυνο των Πεσόντων εν Πολέμω Καταδρομέων στο Ηρώο στο Καβούρι, με μέριμνα της ΔΕΔ του ΓΕΣ.

Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους η ιεραρχία του ΓΕΣ, πολιτειακές αρχές, εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου αντιπροσωπείες στρατιωτικών παραγωγικών σχολών και μονάδων Ειδικών Δυνάμεων, πλήθος αποστράτων αξιωματικών και εφέδρων οπλιτών των Ειδικών Δυνάμεων, αντιπροσωπείες από Σωματεία Ειδικών Δυνάμεων Ελλάδος και Κύπρου καθώς και συγγενείς και φίλοι.

Η Λέσχη εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρο και μέλη του ΔΣ, αλλά και από αρκετά άλλα μέλη της, με προεξέχοντα τον Στρατηγό Κόρκα, του οποίου μνεία έγινε τόσο στην ομιλία του Διευθυντού ΔΕΔ Υποστρατήγου κ. Μανωλάκου, όσο και στον χαιρετισμό του Α/ΓΕΣ Αντιστρατήγου κ. Τελλίδη.

Σκηνές από την τελετή, παρατίθενται στις φωτογραφίες που ακολουθούν.


Άφιξη κ. ΑΓΕΣ


Αντιπροσωπείες Σωματείων


Το Λάβαρο της Λέσχης Καταδρομέων Ιερολοχιτών


Επιμνημόσυνη Δέηση στο Ηρώο Πεσόντων Καταδρομέων


Επιμνημόσυνη Δέηση στο Ηρώο Πεσόντων Καταδρομέων


Δεξίωση μετά την τελετήΤΡΙΣΑΓΙΟ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΚΑΛΛΙΝΣΚΗ 18 ΜΑΪΟΥ 2016

Σε μια σεμνή αλλά ιδιαίτερη για τις Ειδικές Δυνάμεις εκδήλωση τιμήθηκε η μνήμη του Υποστρατήγου Ανδρέα Καλλίνσκη, ιδρυτού των Δυνάμεων Καταδρομών με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 60 ετών από τον θάνατό του την 21 Μαΐου 1956.

Εκτός των παλαιών Ιερολοχιτών, Ριμινιτών και Καταδρομέων, παρευρέθησαν προερχόμενοι από τις Ειδικές Δυνάμεις επίτιμοι Α/ΓΕΣ, Υ/ΓΕΣ, Δκτές Στρατιάς, ο Δντής ΓΕΣ/ΔΕΔ, οι Δκτές της ΓΕΕΘΑ/ΔΔΕΕ και της 13 ΔΕΕ, οι Δκτές των Μονάδων και εμπέδων ΕΔ του Λεκανοπεδίου, αντιπροσωπείες Αξκών και Καταδρομέων, Αλεξιπτωτιστών και Πεζοναυτών, και επί πλέον αντιπροσωπεία της ΣΣΕ, της οποίας τη Τάξη 2016 φέρει το όνομα του Στρατηγού Καλλίνσκη, καθώς και συγγενείς.Ακολουθούν φωτογραφίες από το τρισάγιο:


ΤΑΦΟΣ ΑΝ. ΚΑΛΛΙΝΣΚΗ


ΤΡΙΣΑΓΙΟ


ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΓΟΥ ΚΟΡΚΑ


ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΕΣ ΕΠΙΤΕΛΕΙΩΝ-ΜΟΝΑΔΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ-ΣΣΕ-ΣΥΛΛΟΓΩΝ (1)


ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΕΣ ΕΠΙΤΕΛΕΙΩΝ-ΜΟΝΑΔΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ-ΣΣΕ-ΣΥΛΛΟΓΩΝ (2)


ΜΕΛΗ ΛΚΙ-ΠΑΛΑΙΟΙ ΣΥΜΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ-ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ


ΜΕΛΗ ΛΚΙ-ΠΑΛΑΙΟΙ ΣΥΜΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ


ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΓΟΥ ΚΟΡΚΑ-ΔΣ ΛΕΣΧΗΣ-ΔΝΤΗΣ ΔΕΔ


ΙΕΡΟΛΟΧΙΤΗΣ ΣΤΓΟΣ ΚΟΡΚΑΣ-ΔΝΤΗΣ ΔΕΔ-ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ


ΠΑΡΑΘΕΣΗ ΚΑΦΕΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΗΣ ΚΑΙ ΡΟΔΟΥ

Την 8η Μαΐου ημέρα Κυριακή με οργάνωση του Δήμου, εορτάσθηκε η 71η επέτειος της ημέρας κατά την οποία ο Γερμανός Στρατηγός Wagener διοικητής των δυνάμεων του άξονος στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο, υπέγραψε στη Σύμη την παράδοση της Δωδεκανήσου στους νικητές Συμμάχους. Την Ελλάδα εκπροσώπησε ο Δκτης του Ιερού Λόχου, Σχης Χριστόδουλος Τσιγάντες.

Η Περιφέρεια Δωδεκανήσου οργάνωσε στη Ρόδο εκδήλωση για την απελευθέρωση την 8η και επί πλέον τελετές για την επέτειο της λήξεως του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στην Ευρώπη την 9η Μαΐου.

Την 8 Μαΐου έγινε κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο του Ιερού Λόχου στη Ρόδο αρχικά και στη συνέχεια η κύρια εκδήλωση στη Σύμη με δοξολογία, κατάθεση στεφάνων και παρέλαση.

Η Λέσχη Καταδρομέων και Ιερολοχιτών εκπροσωπήθηκε από τον Ιερολοχίτη Στρατηγό κ. Κωνσταντίνο Κόρκα, το ΔΣ από τον Ταξίαρχο ε.α Τζιάκη Ιωάννη (Γεν. Γραμματέας) και τον Έφεδρο Λοχία Καταδρομών Παπαδάκη Ιωάννη και άλλα επίτιμα και μη μέλη μας.

Ο Στρατηγός Κόρκας κατέθεσε στέφανο για την ΛΚΙ στη Ρόδο. Ομοίως, εκφώνησε τον πανηγυρικό της ημέρας και κατέθεσε στέφανο για τον Ιερό Λόχο στη Σύμη, όπου κατετέθη στέφανο της Λέσχης από τον ΓΓ αυτής.

Στις εκδηλώσεις παρέστησαν εκπρόσωποι των τοπικών πολιτικών και στρατιωτικών αρχών και εκπρόσωποι της Περιφέρειας και κομμάτων του Κοινοβουλίου.

Η 95 ΑΔΤΕ, ο Δήμος Σύμης και ο τοπικός Σύνδεσμος Εφέδρων Καταδρομέων και Ιερολοχιτών παρείχαν πλήρη υποστήριξη και διευκολύνσεις για όλα τα θέματα.Ακολουθούν φωτογραφίες από τις εκδηλώσεις:


ΡΟΔΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ


ΡΟΔΟΣ ΜΝΗΜΕΙΟ ΙΕΡΟΥ ΛΟΧΟΥ


ΣΥΜΗ ΜΝΗΜΕΙΟ ΙΕΡΟΥ ΛΟΧΟΥ


ΣΥΜΗ ΜΝΗΜΕΙΟ ΙΕΡΟΥ ΛΟΧΟΥΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΘΗΝΩΝ

Η Λέσχη συμμετείχε στις εκδηλώσεις της Περιφέρειας Αττικής της 9ης Μαΐου 2016 για την επέτειο της λήξης του Β' ΠΠ, δι' εκπροσώπου της, του κ. Τουρναβίτη Κων/νου, μέλους του ΔΣ, ο οποίος παρέστη στην δοξολογία που τελέσθηκε στον Ι.Ν. του Διονυσίου Αρεοπαγίτου και κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτου.

Στην εκδήλωση, παρέστησαν εκπρόσωποι των πολιτειακών, πολιτικών και στρατιωτικών αρχών και άλλα πατριωτικά Σωματεία.ΕΚΔΗΛΩΣΗ 10ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016

Πραγματοποιήθηκε από την Λέσχη Καταδρομέων και Ιερολοχιτών το μνημόσυνο για τα μέλη της Μ.Ο. "ΜΙΔΑΣ 614 και τον αρχηγό αυτής Ανχη(ΠΖ) Ι. Τσιγάντε, όπως είχε προγραμματισθεί στο μνημείο επί της διασταύρωσης Λεωφ. Αλεξάνδρας και Πατησίων.

Στην τελετή παρέστησαν:

Εκπρόσωποι των Α/ΓΕΕΘΑ και Α/ΓΕΣ
Ο Διευθυντής ΓΕΣ/ΔΕΔ
Ο Διοικητής ΓΕΕΘΑ/ΔΔΕΕ
Ο Διοικητής της 13ης ΔΕΕ «ΙΕΡΟΣ ΛΟΧΟΣ»
Εκπρόσωποι ενώσεων αποστράτων, αντιστασιακών οργανώσεων, ενώσεων αναπήρων και θυμάτων πολέμου, πολεμικών σωματείων
Μέλη της Λέσχης Καταδρομέων και Ιερολοχιτών
Καταδρομείς, Αλεξιπτωτιστές και Πεζοναύτες.

Η εκδήλωση άρχισε με το τρισάγιο το οποίο τέλεσε ο Ταξχος (ΘΡ) Πανοσιολογιώτατος Πατέρας Γεώργιος Αποστολακίδης.

Ακολούθησε σύντομη ομιλία από τον ιστορικό κ. Νικολούδη Διδάκτορα Ιστορίας Πανεπιστημίου του Λονδίνου τον οποίο παρουσίασε ο Γενικός Γραμματέας της Λέσχης Ταξχος ε.α. Ι. Τζιάκης που εκτελούσε τα καθήκοντα Τελετάρχου.

Στη συνέχεια έγινε κατάθεση στεφάνων όπως παρακάτω:

Εκ μέρους της οικογενείας, η εγγονή του Χριστόδουλου Τσιγάντε, κ. Ελένη-Μαίρη Ζέγγελη-Τσιγάντε
Πανελλήνια Ένωση Αναπήρων Πολέμου Αξκών Πολεμικής Διαθεσιμότητας:Ταξχος Π.Δ. κ. Δημητρόπουλος
Ένωση Αποστράτων Αξκων Στρατού: Ανχης ε.α κ. Μπουϊκίδης
Σύνδεσμος Αποστράτων Αξκών και Υπαξκών Αποφοίτων ΣΜΥ: Λγος ε.α. κ.Παπαευαγγέλου
Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Αξκών Αστυνομίας Πόλεων: Υπτγος ε.α. κ.Τσέλιος
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Συνταξιούχων Αστυνομίας Πόλεων: Κ. Λιόντας
Εθνική Γενική Συνομοσπονδία Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου: Κ. Λυμπερόπουλος
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Οργανώσεως μαχητών και Φίλων Εθνικής Οργανώσεως «Χ»: Κ. Γιαννάκενας
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αγωνιστών Εθνικής Αντιστάσεως ΕΟΑ-ΕΔΕΣ «Ναπολέων Ζέρβας»: Κ. Γερογιάννης
Πανελλήνιος Σύνδεσμος πολεμιστών Μέσης Ανατολής (Ιερολοχιτών-Ριμινιτών): Κ. Μονογιός

Λέσχη Καταδρομέων-Ιερολοχιτών: Αντγος ε.α. κ. Λάζαρης Νικόλαος

Η τελετή ολοκληρώθηκε με την ανάκρουση του εθνικού ύμνου, από την φιλαρμονική του Δήμου Αθηναίων η οποία διατέθηκε με την ευγενική προσφορά του Δημάρχου κ. Γ. Καμίνη. Ομοίως ήταν πολύτιμη η παρουσία της ΕΛΑΣ για τον έλεγχο κυκλοφορίας και τα μέτρα ασφαλείας.

Επίσης σημαντική υπήρξε η προσφορά της 13ης ΔΕΕ "ΙΕΡΟΣ ΛΟΧΟΣ" η οποία διέθεσε όλα τα απαραίτητα υλικά για την υλοποίηση της τελετής.

Το ΔΣ της Λέσχης, εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες σε όλους όσους συνεισέφεραν στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης και ιδιαίτερα στο Δήμο Αθηναίων, στην ΕΛΑΣ και στην 13η ΔΕΕ.Ακολουθούν φωτογραφίες από την εκδήλωση:


ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΟ ΤΕΛΕΤΗΣ


ΟΜΙΛΗΤΗΣ ΔΡ ΝΙΚΟΛΟΥΔΗΣ


ΕΓΓΟΝΗ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΤΣΙΓΑΝΤΕ


ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΑΠΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΛΚΙΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Πραγματοποιήθηκε η υπό του καταστατικού της Λέσχης (Άρθρο 10) προβλεπόμενη Ετησία Γενική Συνέλευση της Λέσχης, την 20η Μαρτίου 2016, ημέρα ΚΥΡΙΑΚΗ και από 11:00 ώρα, στην αίθουσα Εντευκτηρίου της Ενώσεως Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ), επί της οδού Χαριλάου Τρικούπη αριθμός 18Α και Ακαδημίας, κατά την οποία:

1. Ενεκρίθησαν τα παρακάτω θέματα της Ημερησίας Διατάξεως:
    α. Έκθεση Πεπραγμένων Διοικητικού Συμβουλίου έτους 2015.
    β. Έκθεση Εξελεγκτικής Επιτροπής για τον έλεγχο της Οικονομικής Διαχείρισης έτους 2015.
    γ. Έκθεση Οικονομικής Κατάστασης κατά το έτος 2015.
    δ. Απαλλαγή των Δ.Σ. και Ταμία από κάθε ευθύνη.
    ε. Ανάλυση και έγκριση του Προϋπολογισμού έτους 2016.

2. Η Τροποποίηση καταστατικού δεν κατέστη δυνατόν να πραγματοποιηθεί λόγω μη επίτευξης της αναγκαίας απαρτίας και σε συνεργασία με τον Νομικό μας Σύμβουλο, ενεργοποιήσαμε ήδη την υπάρχουσα νομοθεσία περί εγγράφου τοποθετήσεως των μελών για το εν λόγω θέμα, χωρίς να απαιτείται Γενική Συνέλευση και αποστέλλονται ήδη οι σχετικές ενημερωτικές επιστολές.Ακολουθούν φωτογραφίες από την Ετήσια Γενική Συνέλευση:


ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΣ ΛΚΙ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΓΣ, ΜΕΛΗ ΜΑΣ


ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ


ΟΜΙΛΙΑ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΔΣ ΛΚΙ


ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ


ΤΑΜΙΑΣ ΛΚΙ


ΕΦΟΡΟΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ-ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΣ ΤΗΣ
13ης ΔΕΕ «ΙΕΡΟΣ ΛΟΧΟΣ»

Ο πρόεδρος της Λέσχης, συνοδευόμενος από τον αντιπρόεδρο Ταξχο ε.α. κ. Πουλάκη και τον ΓΓ Ταξχο ε.α. κ. Τζιάκη, συμμετείχαν στην τελετή παράδοσης-παραλαβής διοικήσεως της 13ης ΔΕΕ, η οποία έγινε στις 23 Μαρτίου 2016 μέσα σε καταδρομικό κλίμα.

Στην εκδήλωση είχε προσκληθεί η στρατιωτική ιεραρχία του ΓΕΣ, εκπροσωπούμενη από τον ΓΕΠΣ Αντγο κ. Ηλιόπουλο Ιωάννη που προέρχεται από τις Ειδικές Δυνάμεις, μεγάλος αριθμός αξιωματικών ειδικών δυνάμεων όλων των κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και απόστρατοι αξιωματικοί, πρώην διοικητές του 13ου ΣΑΚ, εκπρόσωπος του Δήμου Παπάγου και φίλοι.

Ως προσκεκλημένοι επίσης παρέστησαν εξέχοντα μέλη της Λέσχης, όπως ο Αντγος ε.α. κ. Κόρκας Κων/νος παλαιός Ιερολοχίτης, ο Αντγος ε.α. κ. Φωτόπουλος Χρήστος και ο Αντγος ε.α. κ. Καλατζής Κων/νος.

Συγκινητική ήταν η παρέμβαση του Στρατηγού Κόρκα κατά την διάρκεια των προσφωνήσεων στην αίθουσα δεξιώσεως, όπου αναφέρθηκε στον αγώνα του Ιερού Λόχου για την απελευθέρωση των νησιών του Αιγαίου, που αποτελούν και την περιοχή ευθύνης της 13ης ΔΕΕ.

Τις επόμενες ημέρες θα αναρτηθούν και σχετικές φωτογραφίες από την τελετή.